Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jak jen tuhle záležitost zhodnotit...Vysokorozpočtový snímek vzniklý jako cílevědomý kalkul studia a režiséra. Investované prachy jsou znát na vizuální stránce, řada triků je zajímavých i s odstupem času, jenže scénář je hloupoučký až urážlivým způsobem. Pro tenhle druh produkce nemám nejmenší pochopení, dělá mému oblíbenému žánru jenom ostudu. Scény z budoucnosti působí jako odstrašující případ tvůrčí demence. Celkový dojem 25 %. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nejvíc mi to připomínalo Cestu do pravěku, jen se zaměřením na lidstvo namísto dinosaurů. Snad víc než dobrodružný film, to je hledání odpovědi na otázku, jestli je možné změnit minulost. A to vše s podkresem krásné hudba Klause Badelta, jehož smyčce mi na začátku připomínaly Johna Williamse a někde v půlce zazněla melodie jak vystřižená z Avataru. # příběh 7 | hudba 8 | humor 2 | akce 5 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Viete, pre mnoho ľudí, možno aj vrátane vás to nebude niečo extra, no pre mňa je to niečo viac. Tento vedecko fantastický film je moja srdcovka, ktorá mi tlačí slzy do očí. Možno to nie je ani vedecky správne, ale možné to je. Vedec Alexander, ktorý mi pripomína Teslu, robí práve veľký krok pre svoju šťastnú budúcnosť, no tá sa zvrtne k veľkému nešťastiu. Rozhodne sa to zmeniť, no to, čo prichádza ho šokuje. Dokáže to však obrátiť v dobré, keďže sa nevzdáva. Zistí, že minulosť nemožno zmeniť, no budúcnosť áno a tak začne žiť tam, kde ho to priviedlo a našiel si nových priateľov. Film neoplýva výraznými konverzáciami, je v ňom aj kus akcie, no so mnou a mojím životom je veľmi spätý, je v ňom veľa fragmentov, ktoré sa ma osobne dotýkajú a preto chápem jeho časti. Nádherná hudba, prostredie, je to neobvyklé, možno nie úplne podľa mojich predstáv, ale základné posolstvo je zachované. Nech už to je pre druhých akékoľvek trápne Béčko plné klišé a nezmyslov a čakali viac, pre mňa je to niečo kúzelné, čomu dokážem odpustiť aj mne nie príliš sympatické herecké výkony, vedecké podania, či krátku dĺžku, kde by sa dalo vymyslieť aj viac, no podstata tu je aj tak vystihnutá. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Od Stroje času jsem nic neočekával. Ale výsledek, který jsem shlédnul mě nemile překvapil. Filmu totiž chybí jedna velmi důležitá věc. A tou je srdce. Srdce režisréra Simona Wellse, který tvrdí, že je pravnukem autora předlohy G. H. Wellse. Film je dělán bez jakéhokoliv zaujetí pro látku, bez citu pro naaranžování scén a tím pádem z něj mám pocit jako bych právě shlédnul nějaký chladný kalkul, který si rychle vypočítali producenti a nechali tento projekt spíchnout. Přitom začátek se rozjede velmi slibně, když Alexandr absolvuje svou první cestu časem. Místo toho aby tvůrci rozehráli partii člověka, který se snaží svůj vynález prozkoumávat a zkoušet jeho možnosti, tak mu scénář nějakým prapodivným způsobem nařídil, že se se strojem okažitě sžije dohromady a bere jeho možnosti jako něco absolutně samozřejmého. Samotná vize budoucnosti zaujme možná tak rokem 2037, kdy se na zem řítí Měsíc. Ale i tato scéna, kdy se dala rozehrát dokonalá apokalypsa byla utnuta nechutným střihem a film se posunul někdy do roku 800 000. Jak vypadá? Stačí se vátit do doby kamenné a dopadneme stejně. Z hereckého "pitvoření" Guye Pearce, které předvádí na začátku, kdy se snaží zahrát trochu roztržitého vědce, se mi poroztáhly rty do úsměvu, ale tím nechci říct, že by drsňácký ksichtík, když si hraje na zachránce světa byl o něco lepší. Stroj času se sice tváří jako velkolepá podívaná, ale při menším zamyšlení musí každému dojít, že se jedná pouze o film, který je vyroben "na zakázku" popcornového průmyslu. Chudák G. H. Wells, ten se asi obrací v hrobě. Nemůžu s ním však soucítit, protože jsem jeho knihu nečetl. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Videl som aj film z 1960 a tak som tušil, že čo ma asi čaká, možno preto som nebol taký sklamaný ako ľudia naokolo. Respektíve nebol som vôbec sklamaný. Réžia a herci slúšný, rozpočet na filme vidieť, scenár sa od pôvodného filmu líši len o trošičku a na tie problémi aké film sprevádzali (tuším aj zmena režiséra) nedopadol vôbec katastrofálne. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • V nose kostýmu Morloka byla kamera a herci uvnitř se orientovali pomocí černobílého obrazu, z ní promítaného v brýlích uvnitř kostýmu. (Ravi)
  • Když se Alexandr ptal počítače na cestování časem, počítač se zmínil o knize H. G. Wellse, filmu z 50. let a muzikálu A. L. Webera. Kniha H. G. Wellse byla pro oba filmy a muzikál předlohou. (Sharky95)

Reklama

Reklama