Reklama

Reklama

Plastická chirurgie s. r. o.

(seriál)
  • USA Nip/Tuck
USA, (2003–2010), 75 h 29 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Ryan Murphy

Hrají:

Dylan Walsh, Julian McMahon, John Hensley, Joely Richardson, Roma Maffia, Linda Klein, Kelly Carlson, Kelsey Batelaan, Jessalyn Gilsig, Bruno Campos (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Christian a Sean jsou plastičtí chirurgové středního věku. Jejich klinika vzkvétá. Sean, který má rodinu, začíná být unavený životem, zatímco Christian si ho užívá, jak jen to jde. Jednou k nim přijde Argentinec, který chce plastiku celého obličeje. Ukáže se, že to je nebezpečný pedofil. Během operace ho zabije jeho vlastní bratr, protože se bojí, že jednou ublíží jeho dceři, která se má za pár měsíců narodit. Sean a Christian se musí zbavit mrtvoly...a to je jen začátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Marnivost nás živí, je to naše práce. Miluju seriály, kde hlavní hrdinové nejsou jednoznačně dobří. A tady postavy bezpochyby nejsou černobílé. Především Christian postrádá slušnou dávku morálky, zrovna tak jako celkově tento seriál. Právě to nejspíš vadí většině diváků, kteří jej odsoudili. Pokud to neudělali jen po přečtení šíleného českého názvu. Každopádně je na tomto hodnocení vidět, že jako národ jsme neskonale úzkoprsí a bereme všechno příliš vážně - a je to škoda, protože takovou nálož dramatu, zvláštně podmanivé absurdity a brilantně napsaného scénáře jen tak nenajdete. Jinde se pilot pomaličku rozjíždí, dává divákovi možnost se zorientovat - a tady jde ihned do tuhého. Jednoznačně výborná záležitost. Jediné, co mi trochu vadí je proměnlivý Sean, který si v jednom díle hraje na svatouška a ve druhém se chová daleko hůř, než Christian. Mimo to se vždycky chová jako jeho momentální žena/vzor a to mám dojem, že sleduji snadno zmanipulovatelného teenagera, ne chlapa ve středním věku :-)) Přestože na první série nic nemá, takovou absurditu a přitom originalitu jako jsou případy u McNamara/Troy jsem ještě nikde neviděla, takže jasných pět hvězdiček. Nemluvě o mém crushi na doktora Troye, snad nejcharismatičtější televizní postavy. 1.série - 100% 2.série - 95% 3.série - 80% 4.série - 75% 5.série - 80% - 6.série - 75% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, jako by každý bral Plastickou chirurgii s.r.o. smrtelně vážně (nemluvě o tom, že polovina uživatelů seriál upřímně nenávidí už díky debilnímu českému názvu). Osobně si nevybavuji seriál, který by mě dokázal pobavit takovým množstvím absurdních nápadů a situací. Tvůrci si rozhodně neberou servítky (často jdou doslova „na kost“), neštítí se sebešílenější situace a nebojí se nechat postavy vymáchat v tom nejhorším možném bahně. Postavy jsou bezvadně přehnané (co se stylizace týče) a Julian McMahon je nejcharismatičtější ďábel, který kdy brázdil televizní slečinky. Ano, je to občas povrchní a morálně dost pochybné, ale rozhodně to originální příběhy, povedený černý humor, trefné obsazení a občas i velice silné emoce. Akorát bych vyštípal Seanova syna, který vypadá jak mladší verze Michaela Jacksona a díky zlému dabingu jeho osoby je horkým kandidátem na největšího slizouna televizních seriálů. Málokterý seriál dokáže v každém dalším dílu tak moc překvapit, jako právě Plastická chirurgie s.r.o. ()

Reklama

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle poklady USamerické řemeslné tovární filmové výroby určitě nevyhledávám, ale když už se mi to dostalo pod ruku, tak jsem to prubla. A žádné překvapení, jak jsem tušila, se nekonalo. Po deseti minutách STOP! Pouze další patologický produkt vyprodukovaný patologickou společností pro patologické obecenstvo, kterému stačí i lejno o ničem, hlavně když je to USamerické! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

100/100 3. března 2010 se po sedmi letech uzavřela jedna z nejzajímavějších kapitol dějin americké kabelové tvorby na pokračování. Děkuji FX, které ruku v ruce se Showtime je pravým tvůrcem seriálů bez hranic (kam se na ně hrabe dříve velice šokující HBO). Moje cesta k Nip/Tucku byla trnitá, ale nakonec trvalá. Děkuji vlastně Nově za její macešské chování, které mě postavilo před volbu sáhnout po originálu. Tehdy jsem si lepší chvíli ani nemohla vybrat, protože dodnes, slušně řečeno, padám z přelomu druhé a třetí série na zadek. Dokonalá gradace v prvních letech seriálu byla po zásluze odměněna brilantní linkou s Řezníkem, díky níž si veškeré zúčastněné postavy sáhli řádně na dno. Načež jsem byla pevně ukotvena ve fandomu, abych si po komorně laděné a spíše odpočinkové další sérii s Larry Hangmanem, mohla řádně vychutnat první rok, který nám všem měl poprvé naservírovat celých 22 dílů. Abychom si rozuměli, N/T byl původně seriálem určeným na léto, tenhle tah ho měl dostat mezi klasickou elitu vysílanou v hlavní sezóně od podzimu do jara. Žel, přišla stávka scénáristů a výsledkem bylo sledování jedné dějové linky v průběhu celých dvou let (!). Z Miami jsme se přestěhovali do LA, aby zrcadlo nastavené modernímu západnímu světu mohlo ukazovat čím dál tím bolestnější příběhy. Na konci roku 2009 velice rychle proběhla série 6., která dala příležitost (mimo jiné) lidskému parazitu s tváří Rose McGowan a opět se na scénu dostala antická tragédie v čele s Julií McNamarou. Peklo rozevřelo svou náruč a poodhalilo roušku nočního dění za mřížemi. Neskutečné sebeobětování Kimberly bylo kontrováno s žánrově přirozenou komedií... Závěrečných 9 dílů v sérii 7. se vydalo cestou mnoha rekapitulací a vzaly to pěkně od píky. Nejprve proběhl návrat k základnímu leitmotivu trojúhelníku, který začal už na škole a plynule pokračoval odkaz Escobara Gallardo a další, aby celou elitu vkusně zakončila Ava Moore. Závěrečná 100. epizoda spojila všechny nitky a vykřičela do světa, že vše už je hotové a konečné. Gradace Perfect Lie byla velká a samozřejmě překročila stín nijakého uzavření spřáteleného Dirtu. Ryane Murphy, děkuji za výjimečné dílo. ()

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Trochu smíšené pocity. Vždycky jsem viděla jak na to kouká mamka, nakonec jsem zkoukla asi šest dílů a zas tak moc mě to nenadchlo. Přečetla jsem si o čem to bude do budoucna a už se mi do toho vůbec nechtělo. Na druhou stranu, velice se mi líbila drsnost a upřímnost seriálu. Přesně podle mého gusta. Detailnost operací byla trochu nechutná, ale velice zajímavá. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (61)

  • Matku Julie (Joely Richardson) hraje Joelyina skutečná matka Vanessa Redgrave. (Tom Riddle)
  • Julian McMahon, Holly Marie Combs a Rose McGowan si spolu už dříve v seriálu zahráli. Samozřejmě šlo o hlavní role v Čarodějkách. (Tom Riddle)
  • Postava Jacqueline Bisset se jmenuje James, což je v angličtině výhradně mužské jméno. Ona sama ale v seriálu vysvětluje, že je z francouzštiny, a že "J'aime znamená miluji". I když to v seriálu nikdy nepadne, je dohledatelné, že postava je celým jménem James LeBeau. (Tom Riddle)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama