Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím, milí honiči. Já tedy viděl tři hodiny egoistické masturbace v podobě nepokrytého chlubení sobecké, samolibé, patoambiciózní a krajně neempatické lidské jebky, která za život mentálně a někdy i fyzicky bez mrknutí oka spláchla do hajzlu každého, kdo jí byť jen nepatrně stál v kariéře, i když se jednalo o nejbližší přátele a rodinu. A je na to nesmírně hrdá! Jebky a parodie na humanitu, jež si bez jakýchkoliv výčitek s bezskrupulózní razancí nelidské východoříšské terminátoří mašiny razila cestu pomíjivou polní travou zdegenerované komerce a politiky Spojených sráčů, přičemž rozdávala úsměvy na všechny strany. Nejprve na pódiích a ve filmech neumětelsky kožené, posléze pak v klamavých kampaních mocenských impotentů neumětelsky falešné. Tuhle masturekpitulaci rozhodně Árny neměl dělat a raději měl později zemřít, nechávaje svět v domnění, že to byl jen brutální neherec, prkenný pozér a přitroublý vidlácký rakouský jeliman, kterému to rostlo, jen když se podíval na činku, a jenž měl prostě štěstí, že byl ve správný čas na správném místě při výběr rolí i politických stran. Jenže to nutkání bylo asi silnější. Tudíž svůj v osmdesátkách vybudovaný neotřesitelný kult turisty, kvůli němuž pak pár generací zarputile prskalo na zrcadla ve fitkách ve snaze vypadat jako nasteroidovaný stažený králík a jenž ve své době mnohým z nás přinesl řadu dnes již klasických audiovizuálních potěšení navzdory Černýčernochovu ukrutnému neherectví a věčnému přízvuku rakouského gestapa, tímto naprosto degradoval na kult bezohledného a chladnokrevného hovada se šoulavými stehny. A tohle jsme tenkrát uctívali! Pevně doufám, že daleko lepší neherec a mnohem větší sympaťák Sláj se nikdy takto hovadsky neodkope, aby mi zbyly ještě alespoň nějaké pubertální vzory a sny. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četl životopisnou knihu Schwarzeneggera a je fascinující, kolik toho jeden cílevědomý mladík z vesnice v Rakousku může dosáhnout, pomocí vize, odhodlání a dřiny. Dokument mohl být delší, protože materiálu z Arnoldova života je skutečně kvanta a mnohé z něj stojí za zfilmování. Ale jinak se mi moc líbilo jak zpracování, tak archivní záběry, hudba i hosté alá James Cameron nebo Danny Devitto. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Můj hrdina z dětsví. Jeho filmy a plakát z Muscle and Fitness staléte visící nad postelí mě provázeli celým mládím. Komando, které jsem v kině viděl v 10 letech zásadně ovlivnilo a zažehlo lásku k filmům. Na jeho filmografii jsem byl víceméně odkojen :) Dokument je dobře udělaný a kvituji rozdělení do těch 3 rovin. Je tam plno zajímavostí. Škoda, že ten konec neměl happy end ale tak to jsme všichni dopředu věděli. Každopádně třeba takový Pumping Iron, který se sice věnuje čiste kulturistice a přípravě na Mr. Olympia mě strhnul více. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dokument má tři uzavřené témata, která spojuje nejen osoba Arnieho, ale i jeho mimořádná ctižádost dosáhnout absolutního vrcholu v čemkoli, kde se zrovna angažuje. První "kulturistický" díl mě přišel nejvíc obsáhlý, ale zase mě nejméně bavil, protože mě moc svalouni od činek neberou, Druhý filmový díl bych bral ještě tak krát tři, ale bohužel k těm filmům se dalo tolik co říci, stejně jako k soupření se Slyem, ale přišlo mě že se všechno hrozně přeletělo, byly zmíněny jen základní filmy, tuším že snad ani Predy, nebo Total Recall vůbec což fakt nasere a pak přišla politika, kde se Arnie angažoval, ale o tom jak v Kalifornii vládl vím úplný hovno a je mě to jedno, škoda mělo to být celý věnováný filmu to bych bral. Jinak nemyslím si, že by snad dokument byl nějak sebechválící, přiznat na kameru nemanželské dítě to určitě není pochvalný čin, stejně jako ty sexuální obvinění, na druhou stranu Arnie dosáhl opravdu velkých věcí takže nevím proč by to z dokumentu nemohlo být cítit. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

I když člověk o Arnoldovi ví první poslední, stejně bude u obrazovky sedět, jako přikovaný. Tedy ano, dokument nepřináší absolutně nic nového, ale jeho perfektní řemeslné zpracování a nesmírně charismatický průvodce, tvoří krajně nakažlivou symbiózu, která většinu divácké obce donutí slupnout všechny tři díly naráz. Narozdíl od autobiografie „Total recall“ mě zde bavila i část zaměřená na politiku. Není důvod váhat. Je to zkrátka neuvěřitelný příběh chudého chlapce, co to dotáhl na vrchol hned ve třech, diametrálně odlišných odvětvích. Málokdo může nabídnout takový životní osud. Málokdo zhmotnil ideu amerického snu s takovou samozřejmostí, jako Arnold Schwarzenegger. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vůz, ve kterém Arnold Schwarzenegger jede v úvodu epizody, je Steyr-Puch Pinzgauer. Jedná se o rakouský vojenský terénní speciál vyráběný v letech 1971–2000. (sator)

Reklama

Reklama