Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve snímku Chisum se na sklonku své bohaté filmové kariéry čítající více než 200 rolí představuje John Wayne jako John Chisum - skutečný rančer a král dobytkářů odhodlaný bránit své království proti nenasytnému developerovi (Forrest Tucker). Wayneova racionální postava do tohoto vitálního zpracování událostí z války v Lincoln County v Novém Mexiku v roce 1878 hladce zapadá. „V dokonalé režii Andrewa V. McLaglena v duchu amerického realismu a se skvělou kamerou Williama H. Clothiera" (The Warner Bros Story) je Chisum typem monumentálního westernu s vyhrocenou zápletkou, díky kterému se Wayne udržel mezi hvězdami. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase jeden takový celkem klasický western s Johnem Waynem v hlavní roli. Je už přece jen starší, takže není tak akční, ale zase kolem sebe má spoustu mladších kumpánů, kteří to rozhodně dostatečně vynahrazují. Místy celkem povedené, místy trochu nudné a zdlouhavé, ale myslím, že tenhle snímek neurazí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tento western z roku 1970 bol nesporne už vo svojej dobe skôr retro, spomienka na doby čiernobieleho videnia divokého západu, len už tí indiáni boli dobrí a osobne asi s týmto scenár vedome pracoval, keďže tu Wayne prechováva úctu k náčelníkovi, čo okolie nechápe. Inak ale teda stará škola, ktorá už v období, kedy onedlho vyšiel aj Peckinpahov pohľad na Pata a Mata...pardon Billyho the Kida, sa do kože príliš nezadierala. A John Wayne už evidentne dlhšiu dobu nerobil brušáky. Ak nepoznáte rozdiel medzi túžbou po spravodlivosti a túžbou po pomste, tak si Chisuma pozrite, len ak by sa ten Billy (ne)správne nenaštval, tak by vlastne nebolo ani o čom rozprávať...Mŕtvol je tu skutočne požehnane a cituje sa s najväčšou serióznosťou Biblia. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý stylový western. Naprosto klasický zástupce žánru s neohroženými pistolníky, podlými zločinci (nekompromisní rančer a jeho posluhovači), přestřelkami, dobrodružstvím a romantikou. Potěší též vedlejší linie příběhu, totiž příběh Billyho Kida a Pat Garett se též objeví. V titulní roli se představil westernová ikona John Wayne a dokázal, že mu to pořád v sedle sluší jako za mlada. Potěší i přítomnost známého westernového herce menších rolí Bena Johnsona. Film pro milovníky westernů a klasického kovbojského (chcete-li Rodokapsového) dobrodružství. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Teda John Wayne už je tady trošku starší a trošku tlustší a je vidět, že jeho koni se pod ním podlamujou nohy, ale rány ještě dávat umí. Závěrečná bitva ve městě, kde Billy the Kid zabíjí všechno co vidí a kde Chisum se snaží vymlátit s Murphym všechny okna, do toho oheň, krávy a krev. Myslím, že obstojnej western, kterej začne bejt pořádně špinavej někde od popravy anglického džentlmena Tunstalla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $4miliónov║Tržby USA $6,000,000║Tržby Celosvetovo $6,000,000║ Westernová legenda John Wayne a jeho klasická podoba kladasa v úlohe rančera Chisuma, čo sa vie pobiť za dobrú vec a hlavne spravedlnosť, western s dobrými prestrelkami, gradovaným dejom a pomstychtivým pištoľníkom Billy Kidom čo nič neodpúšťa. /75%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Během natáčení v Mexiku John Wayne vyhrál Zlatý glóbus a dozvěděl se, že byl nominován na Oscara za film Maršál. (D3VIL)
  • Ve scéně na konci filmu, kdy stádo krav pustoší městečko, je vidět, že vůz stojící na ulici nepřeklopí krávy, ale lano, za které tahají lidé od filmu mimo záběr. (Mol)
  • Christopher George a Lynda Day (George) se po práci na tomto projektu zamilovali a následně vzali. (D3VIL)

Reklama

Reklama