Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (161)

kajas 

všechny recenze uživatele

Jako není to úplný propadák, dětem se to bláznivé chaotické pobíhání a pištění asi bude líbit, je tam pár dobrých nápadů a odkazů, ale... právě to bláznivé pobíhání a pištění postaviček, které mi k srdci zrovna nepřirostly, je pro dospělého diváka docela špatně stravitelné. A největší hrůzou byl samozřejmě zpěv. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $135,386,665Tržby Celosvetovo $314,432,837Tržby za predaj DVD v USA $146,247,412 //počet predaných kusov 6,395,589║ V kine ma to moc pobavilo ale o druhom pozretí už na DVD to už neplatí, prišlo mi to o hodne slabšie ale radšej ponechám v hodnotení dojem z kina aj keď sa jedná len priemernú CGI rozprávku po všetkých smeroch. /videl v kine: 75%/ ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

A už dosť! S animovanými 3D filmami si dám na nejaký čas pokoj. Toto odvetvie filmového priemyslu má výrazne klesajúcu tendenciu, za to však neuveriteľne rastúcu produkciu. Svet dnes zaplavujú nezmysly ako je napríklad aj "Strašpytlík". Plytký, nezáživný, nezábavný príbeh o nesympatickom kurčati s hydrocefalickou hlavou a nudnými hláškami. Až som sa čudoval, že to pochádza zo štúdií Walta Disneya. Úplne bez úrovne. * ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod bych rád podotkl, že od Marka Dindala, jehož jméno bylo pod takovými perlami jako Kočky netančí a především Není král jako král, jsem čekal víc. Tohle jsem si opakoval skoro celou první část filmu o panikářském kuřeti, které nakonec ("překvapení") musí všem dokázat, že něco i dokáže. Projevila se tu především obvyklá slabost disneyovek - písničky a marná snaha vykreslit charakterová pozadí a emocionální pouta. Ale zhruba od půlky film chytl druhý dech a náhle vše začalo odsýpat, písničky se změnily na výběr hitů let minulých (a navíc i dobře zapracované do point), jako by si tvůrci rovzpomněli, jak zábavné filmy dělali v minulosti. Pořád to není úplná špička, ale divák se má aspoň čemu smát, což je sice činnost vyskytující se i v první polovině filmu, ale sporadicky. Takže druhá část filmu Strašpytlíka zachránila od mého hodnocení "Hmmm, nic moc" na lepší "A proč takto nevypadala i první část filmu?". ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Spočiatku celkom zdravý mix animovaného stereotypu a originality, ale postupne sa uberá na originalite a pridáva na stereotype a už sa to ani také zdravé nezdá. Vtipmi je to iba tak letmo dochutené a opakovaný "vtip" v tomto prípade už vtipom nie je. Keď dôjde k akcii a naháňačkám, tak sa z toho stáva ten typ animáku, ktorému ubližuje každá minúta. Tu tých minút našťastie nie je až tak moc. Celkom by ma zaujímal ten PIKObraz. 4,5/10 (Videné 13.2.2021, SK dabing) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Postava Strašpytlíka měla být původně určena dívce. (Pumiiix)
  • I když je Garry Marshall známý především jako režisér romantických komedií (Pretty Woman), má za sebou překvapivě mnoho hereckých úloh. Viděli jsme ho například v seriálu Murphy Brownová (1988). Ve Strašpytlíkovi namluvil kachnu. (imro)

Reklama

Reklama