Reklama

Reklama

Tour de France: Bez příkras

(seriál)
  • Velká Británie Tour de France: Unchained (více)
Trailer
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie / Francie, 2023, 5 h 34 min (Minutáž: 34–50 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál sleduje několik týmů, jak v roce 2022 bojují o vítězství v nejdrsnějším cyklistickém závodě na světě a zažívají slzy a pády i triumfy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

shade000 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa len veľmi ťažko opisuje. 8 dielny epos o Tour de France, ktorý vám spôsobí také zimomriavky, ako by ste tam boli. Geniálna kamera, scenár aj vynikajúca, pulzujúca hudba neskutočne dotvárajú celkovú atmosféru.Toľko potu, sĺz, nervov, pádov, no rovnako tak aj radosti, šťastia a víťazstiev som v jednom dokumente už dlho nevidel... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to kluk, který má talent. Jen se na kolo podívá a samo se rozjede." Mám tu smůlu, že patřím mezi blázny, kteří Tour de France 2022 viděli. A to všechny etapy, takže snaha o dramatičnost u mě vyzněla do prázdna. Nicméně strategie jednotlivých týmů a jejich okamžitý změny byly hodně zábavný. Dost mě taky pobavil Jacobsenův souboj s limitem v horách, nepovedenej projekt Stefan nebo ukázka čůrání za jízdy. Záběry byly prostě dokonalý a já už se těším na další ročník. Jen ten dabing dělala skupina idiotů, která o Tour nikdy neslyšela. Nedokázali říct správně ani názvy týmů natož jezdců. Zejména ten několikrát zmiňovanej Počagar v poslední epizodě mě trhal uši. Tohle by zkrátka měl dělat aspoň malej fanda, kterej by si nedovolil zkomolit jméno fenoména Tadeje Pogačara ani týmu AG2R Citroën (fakt se to nečte foneticky). ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hlavouni z Netflixu objevili další sport. Po královně motorsportu Formuli 1 přešli na královnu silniční cyklistiky Tour de France. Drive to Survive namotalo mnoho lidí, kteří se ani nerozjedou bez automatické převodovky, takže díky Unchained určitě stoupne obliba elektrokol. Od začátku je komická fascinace pády a zraněními. Snaha o vytváření kauz je kapitola sama pro sebe. Vlčí smečka, super Wout a jantar Jasper jsou však vděčné materiály pro vytvoření zápletky. Jelikož tvůrci neměli přistup k týmu UAE, tak se podařilo vytvořit děsivou auru kolem pohodáře Tadeje, což působí taky dost zvláštně. Výsledkem jsou půlhodinové sestřihy etap proložené rozhovory se závodníky, glosami odborníků a záběry z týmových porad. Pro fanoušky cyklistiky nic objevného, pro neznalé zřejmě jen další materiál pro bezhlavý bing watching. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Formule se mi líbí asi o fous více, ale na druhou stranu na Tour se každý rok kouknu v přímém přenese, zatímco formule 1 je pouze na placených kanálech a navíc kdo by chtěl furt koukat na vítězícího Maxe.... Reálně jsou formule velká nuda, zatímco Tour je každý den jiná. Doufám, že nebudu za pár let za blbce, kaž se zjistí co si  Tadej, Jonas nebo Wout píchali... :-) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych cyklistiku sledoval, ale každé léto Tour de France se zájmem sleduju. Patří to k létu jako Vánoce k prosinci. A pokud Netflix něco umí a co zatím nezmr*il, tak jsou sportovní dokumenty. Bez příkras je tedy jen další sport, do kterého nás Netflix nechal nahlédnout, tak trochu pod pokličku. Pro nějaké věrné fanoušky to asi moc není, celkem chápu, že většinu informací už znají, ale pro mě jako laika je těch 8 dílů parádní, zajímavá podívaná. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama