Reklama

Reklama

Tour de France: Bez příkras

(seriál)
  • Velká Británie Tour de France: Unchained (více)
Trailer
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie / Francie, (2023–2024), 10 h 14 min (Minutáž: 34–50 min)

Režie:

Jamie Batten

Kamera:

Fabio Stoll

Hudba:

Si Begg

Hrají:

Alec Newman (vypravěč)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál sleduje několik týmů, jak v roce 2022 bojují o vítězství v nejdrsnějším cyklistickém závodě na světě a zažívají slzy a pády i triumfy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Wally 

všechny recenze uživatele

Formule se mi líbí asi o fous více, ale na druhou stranu na Tour se každý rok kouknu v přímém přenese, zatímco formule 1 je pouze na placených kanálech a navíc kdo by chtěl furt koukat na vítězícího Maxe.... Reálně jsou formule velká nuda, zatímco Tour je každý den jiná. Doufám, že nebudu za pár let za blbce, kaž se zjistí co si  Tadej, Jonas nebo Wout píchali... :-) ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Není to o Tour, ale o seznámení se s několika stájemi a jezdci. Je to strašně nepřehledně natočený, skoro nic se tu člověk nedozví a často je to vysloveně zmatený. Na tu informační mělkost je to zbytečně dlouhý. Lepší než celý tenhle "dokument" je přenos jakékoli etapy Tour de France. Líp to vypadá, člověk se víc dozví a jen prostě nestráví 20 minut na hotelu s Rogličem, Pogačarem nebo Vingegaardem. (jo, a v českým znění tu vtipně komolej Pogačarovo jméno na Počagar. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hlavouni z Netflixu objevili další sport. Po královně motorsportu Formuli 1 přešli na královnu silniční cyklistiky Tour de France. Drive to Survive namotalo mnoho lidí, kteří se ani nerozjedou bez automatické převodovky, takže díky Unchained určitě stoupne obliba elektrokol. Od začátku je komická fascinace pády a zraněními. Snaha o vytváření kauz je kapitola sama pro sebe. Vlčí smečka, super Wout a jantar Jasper jsou však vděčné materiály pro vytvoření zápletky. Jelikož tvůrci neměli přistup k týmu UAE, tak se podařilo vytvořit děsivou auru kolem pohodáře Tadeje, což působí taky dost zvláštně. Výsledkem jsou půlhodinové sestřihy etap proložené rozhovory se závodníky, glosami odborníků a záběry z týmových porad. Pro fanoušky cyklistiky nic objevného, pro neznalé zřejmě jen další materiál pro bezhlavý bing watching. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Posledních šest let už nemůžu sledovat Tour denně. Svět cyklistiky už můžu sledovat jen nárazově, a Le Tour jen tehdy, když náhodou nemám směnu. Proto jsou některý příběhy pro mě nový, zajímavý a je pro mě celkem osvěžující vidět, že za tou dřinou se schovávají osobní dramata. Ale to je všechno, co mi tahle série může nabídnout. Nechronologický vyprávění a vynechání dost důležitejch okamžiků... vlastně je to celý spíš pro fanouška, ale zároveň pro aktivního fanouška nemůže série nabídnout nic navíc, než co fanda samotnej už zná. Ale dobrej binge watch. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to kluk, který má talent. Jen se na kolo podívá a samo se rozjede." Mám tu smůlu, že patřím mezi blázny, kteří Tour de France 2022 viděli. A to všechny etapy, takže snaha o dramatičnost u mě vyzněla do prázdna. Nicméně strategie jednotlivých týmů a jejich okamžitý změny byly hodně zábavný. Dost mě taky pobavil Jacobsenův souboj s limitem v horách, nepovedenej projekt Stefan nebo ukázka čůrání za jízdy. Záběry byly prostě dokonalý a já už se těším na další ročník. Jen ten dabing dělala skupina idiotů, která o Tour nikdy neslyšela. Nedokázali říct správně ani názvy týmů natož jezdců. Zejména ten několikrát zmiňovanej Počagar v poslední epizodě mě trhal uši. Tohle by zkrátka měl dělat aspoň malej fanda, kterej by si nedovolil zkomolit jméno fenoména Tadeje Pogačara ani týmu AG2R Citroën (fakt se to nečte foneticky). ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama