Reklama

Reklama

Pippi dlouhá punčocha

  • Česko Pipi Punčochatá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho letního dne se do opuštěné vily v malém švédském městečku nastěhuje devítiletá holčička i se svou opičkou, koněm a kufrem plným zlatých peněz. Ihned vzbudí pozornost celého městečka. Copak může malé dítě bydlet úplně samo? Pipi dlouhá punčocha je nebojácná, svobodomyslná, a když si zamane, uzvedne i koně. Není divu, že děti ze sousedství Tomík a Anika si Pipi doslova zamilují a zažijí s ní mnoho neobyčejných dobrodružství. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Bollek 

všechny recenze uživatele

Knížka se mi jako dítěti velice líbila, film jako dospělému už trochu méně. Neříkám, že je špatný, ale hluboko v paměti se mi z dětství uchovala představa mé milované Pippi z knížky a ta je prostě lepší než Pippi ve filmu. Škoda, že jsem snímek neviděl jako malý, dnes bych na něj měl asi lepší vzpomínky a i po opakovaném shlédnutí by se mi líbil více. ()

Rhea 

všechny recenze uživatele

Naprosto strasny. Ani jako diteti se mi to nelibilo, bylo to divne a Pipi mi priserne lezla na nervy, tim jak se chovala, co rikala, dokonce i tim, jak vypadala. Ted to zase davaji v televizi, par dilu jsem zase videla a me hodnoceni je stejne. Hrozny serial s tou snad nejotravnejsi hlavni hrdinkou, co znam. Neznam knizni predlohu, takze nemohu posoudit, jestli jde o nezdrarile provedeni nebo jestli i kniha A.. Lindgrenove byla takovato, ale cetla jsem Deti z Bullerbynu a ty jsem mela rada. Byla to puvabna knizka, takze se mi chce verit, ze i Pipi v pisemne podobe by byla stravitelna a ze to spise filmarsky lapsus. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdo na základce nečetl Děti z Bullerbynu je budťo již hooodně starý anebo ji ještě navštěvuje. A kdo se kdy setkal s tímto švédským dětským bestsellerem, zaryla se mu zajisté do paměti i další severská knižní postava, která se již stala kultem. Pippi dlouhá punčocha je naprostou klasikou mezi rodinnými filmy a její šedesátková dobrodružství jsem jako malý na dévédé opravdu zbožňoval. Líbilo se mi, že jsem neřešil kvality onoho filmu vzhledem k tomu, kdy byl natočen. Většině dnešních dětí by to bohužel nejspíše vadilo. ()

Flarnytryl 

všechny recenze uživatele

Tam, kde se film drží věrně knižní předlohy je to docela dobré, ale prostřední část, kde scénárista více vsadil na vlastní nápady, je o poznání slabší a celek sráží dolů. Pipi rozhodně není lehká kniha na zfilmování a nakonec to dopadlo ještě docela dobře, avšak film nedosahuje kvalit knižní předlohy nebo některých jiných filmových adaptací Astrid Lindgrenové (Madynka, Ronja). ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

"Prišiel ku nám hosť, Pipi Dlhá Pančuch tu býva, všetkým pre radosť, priniesla nám zábavu a smiech ..." Ktoré dieťa by nemohlo ma rado mimoriadne kamarátsku ryšaňu žijúcu vo Vile Vilôčke len s koňom a opičkou(pánom Galánom), a ktoré má dva veľké kufre plné peňazí, za ktoré nidky neváha nakúpiť kamarátom veľa sladkostí a darčekov ? Osobne mám Pipi veľmi, veľmi a ešte raz veľmi rada - dá sa povedať, že sme spolu vyrástli, nakoľko knihu o nej som prečítala x-krát a v predstavách si ju asociujem s najbezstarostnejšími chvíľami detstva. Možno i vďaka mojej nehynúcej priazni voči knižnej predlohe ma však film už ako dieťa sklamal. Iste, ešte stále je to tá pohodová Pipi vymyšľajúca a prežívajúca jedno dobrodružstvo za druhým, no Pipi, akú som "poznala" ja, sa mi predsa len páčila omnoho, omnoho viac ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Opička se jednou v průběhu natáčení schovala v ateliéru do plechovky s barvou. Zvířecího herce pak členové televizního štábu nemohli dlouho najít. Když se jim to podařilo, byla opička celá od barvy. (Jirka_Šč)
  • Film je zkrácenou verzí stejnojmenného seriálu. (HappySmile)
  • Opičku, která hrála ve filmu, nesnášel celý štáb, protože rozkousala elektrické vedení a čůrala na Inger Nilsson, která hrála Pippi. (HappySmile)

Reklama

Reklama