Reklama

Reklama

Nejroztomilejší zvířátka na světě

(festivalový název)
  • Česko Nejroztomilejší a nejvtipnější zvířátka na světě (festivalový název) (více)
Krátkometrážní / Drama
Brazílie, 2023, 24 min

Obsahy(1)

Jorge pracuje jako pokojský v Motelu Paradise. Je mu přes 70 let a i když navenek působí jako milý a tichý dědeček, v hodinovém hotelu rozhodně nepracuje jen proto, že má rád čistá povlečení a vyluxované koberce. Film plný zvratů a rafinované zvukové stopy, která nám o postavách prozrazuje více než stovky obrazů. (Mezipatra)

Recenze (2)

nerrti 

všechny recenze uživatele

Film mě potěšil provokativním pojetím seniorského milostného života a bavil mě až do posledního záběru, který ale najednou působí dojmem, jakoby autor nevěděl, co si s tím nápadem počít, a tak jej neguje dramatickým a kvazimoralistickým "zvratem". Ten v rytmu a náladě celého příběhu pro mě postrádá smysl a ten hezký prožitek trochu kazí. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Velmi bych ocenil, kdyby se vrátil systém pojmenovávání filmů z dob rané kinematografie. Totiž, tehdy název vždy korespondoval s obsahem filmu - aby divák pokaždé věděl, čemu bude vystaven. Nemohlo se tedy stát, že by se z filmu o zvířátkách stalo GERONTOFILNÍ PORNO, tak jako v případě tohoto filmu. ________ Ale jinak je to film citlivý, ze života... a divákovi během sledování může ukápnout i nějaká slzička (na rozdíl od černocha ve filmu, kterému ukápla jiná tekutina). _________ Dobrý filmek. [BRNO16 - 2023] ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama