Reklama

Reklama

Animatrix: Světový rekord

  • USA The Animatrix: World Record (více)

Obsahy(1)

SVETOVÝ REKORD je príbehom bežca Dana Davisa, ktorému nebol po pozitívnom dopingovom teste uznaný nový svetový rekord. Teraz sa rozhodne očistiť svoje meno v ďalšom závode, ale tentokrát sa priblíži k inej bájnej méte - oslobodeniu sa z Matrixu... (Avathar)

Recenze (92)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Haruki Murakami napísal knihu O čom hovorím, keď hovorím o behaní. Počas sledovania tohto kraťasu som na tú knihu neustále myslel. Ten oslobudzujúci pocit, pocit slobody, ktorý človek má, keď sa úplne odovzdá ideálu a predstave. Tento príbeh má niekoľko vizuálnych podmanivých scén, ale myšlienka značne prekonala formu a v prípade Animatrixu značne prevyšovala ostatné príbehy - akokoľvek boli dobré. Zacítiť slobodu a túžba byť slobodný. Prevedené do dokonalosti. ()

Quipido 

všechny recenze uživatele

Tahle epizoda rozdělí publikum ve dví: někomu neřekne nic, někoho velmi zaujme. Já patřím samozřejmě do druhé jmenované skupiny a to z několika důvodů: Autoři se nebáli vytvořit v zadaném vesmíru, který má svá pravidla a diváci ho milují pro zcela konkrétní důvody, které najdeme ve všech ostatních dílech Animatrixu, něco zcela nového a originálního. Zvláštní animace pak tuto odlišnost podtrhává (kácí i vizuální základy Matrixu, jako je klasický zelený "rain text" a ztvárňuje tento prvek po svém) a já tomu jen tleskám. Kromě toho všeho samotný příběh je velmi dobrý. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dan Davis byl kdysi obviněn z dopingu při běžeckých závodech, a nebyl mu uznán světový rekord. Dnes má šanci svoji reputaci napravit - a možná se vymanit i z vlivu Matrixu ... Tento příběh mi taky nic moc neříkal. Sice nějaký ten potenciál má, ale oproti předchozím animákům mi přišel hodně slabý, navíc i animace mě dvakrát nenadchla.. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Výborné. Ústřední téma osvobození. Zároveň zdůraznění, že dosáhnout osvícení někdy znamená pozůstat navěky ve sračkách. Krásné zpracování běhu, zejména vylíčení rytmu a souhry svalů propojené se strukturací celého děje. Osobně nejsem příznivcem realistického filmování ani realistické animace. Je to jako z matrixem, když se můžeme odvázat a nic nás nebrzdí, měli bychom. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď se nesmí probrat!" Při sprintu, při kterém praskají svalová vlákna, by se závodník neměl probrat ve vodní lázni a uvědomit si realitu. Jenže Dan Davis při svém trhání tartanu dokáže ukázat záda i agentům a pro mne je to nejlepší puzzle z Animatrixu. A pokud to někdo ještě neví, tak ten rekord je nyní 8,72 s. To bude muset Usain Bolt ještě hodně zrychlit, aby se zase mohl nechat slavnostně vyfotit u výsledkové tabule. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama