Reklama

Reklama

Cerrar los ojos

  • Argentina Cerrar los ojos (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Slavný španělský herec Julio Arenas (José Coronado) zmizí během natáčení filmu. Přestože se jeho tělo nikdy nenajde, policie dojde k závěru, že se mu stala nehoda na břehu moře. Po mnoha letech se tato záhada vrací do centra pozornosti díky televiznímu pořadu, který si klade za cíl připomenout hercovu postavu a poprvé nabízí záběry posledních scén, na nichž se podílel a které natočil jeho blízký přítel, režisér Miguel Garay (Manolo Solo). (mac000)

(více)

Recenze (3)

garmon 

všechny recenze uživatele

Jsou tu takřka jen polohlasné rozhovory mezi starými muži a ženami, ale je to napsané, natočené i zahrané natolik čistě, že mimořádně udrží pozornost. Velmi smutný film o loučení se životem, o vypořádávání se s nedokončitelností díla, se ztrátou lásky jednou provždy. Erice je zvláštní režisér i tím, že točil filmy (a někdy ani ne celovečerní) vždy jedinkrát za deset let. Aniž bych ho podezíral z laciného konceptualismu, vychází mu to takřka na rok přesně a téma tohoto filmu je tím i autobiografické: "umělec, který se rozhodl, že místo dalších filmů promění v umělecké dílo vlastní život." - aneb: co dělal většinu času svého života, když netočil? Dává to smysl: krásně žil. Někdy mi tu vytanulo, kolikrát už by v americkém filmu ukápla slza, kolikrát by se vynořil "předmět doličný", který by měl víc demonstrovat a vtáhnout diváka, kolikrát by Tarantino někoho zabil anebo zneuctil. Erice netlačí na pilu, emoce jsou tlumočeny střídmě, tlumeně, byť jsou někdy safra silné. Spíš než Bressona či Tarkovského (natož Scorseseho) připomíná film tématem i estetikou některé filmy Wenderse. Paříž Texas snad trochu i postavou Gardela. Film jinak stojí na očích Miguela Garaye. Hrají hustě... Vybavoval jsem si, co mi po letech zbývá z Ericeho vrcholných filmů ze sedmdesátých let: je to především atmosféra uplynulého; ta je i tady. ()

rivah

všechny recenze uživatele

"Snový film, který přináší dobře vytvořený lyrický příběh, jenž je srovnatelný s díly mimořádných režisérů jako je Bresson, Bergman, Tarkovskij a Scorsese"(Dennis Schwartz, IMDb) ()

Reklama

Reklama