Reklama

Reklama

Na dotek

Trailer 2

Oscarový režisér Mike Nichols (Absolvent) přináší na filmové plátno adaptaci uznávané divadelní hry Patricka Marbera, erotikou nabitý příběh lásky, osamělosti a zrady, v jehož hlavních rolích excelují Julie Robertsová, Jude Law, Natalie Portmanová a Clive Owen. Na dotek, sarkastický a upřímný pohled na současné citové vztahy, vypráví příběh o náhodných setkáních, spalující přitažlivosti a nečekaných zradách čtyř obyvatel Londýna – čerstvě rozvedené úspěšné fotografky Anny, začínajícího spisovatele Dana, který píše nekrology, sebevědomého dermatologa Larryho a tajemné Alice. Zábavný a silný film, který se odehrává v současném Londýně, je připomínkou Nicholsovy klasiky Kdo se bojí Virginie Woolfové? a Tělesné vztahy. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

Marius 

všechny recenze uživatele

Láska je kurva a sex jej pasák. Príbeh dvoch dvojíc, ktoré si vymenia svoje polovičky nezaprie svoj divadelný pôvod. Ide o komorný konverzačný film s fenomenálnymi hereckými výkonmi všetkých zúčastnených. Jeho divadelnosť však pôsobí vražedne na jeho dynamiku a väčšina "deja" sa odohráva vo výborných dialógoch. Po technickej stránke sa film drží hesla menej je viac a to samozrejme kvitujem, lebo vidoklipové strihy by v tomto asi pôsobili rušivo. Hviezdami filmu sú rozhodne Natalie Portmann a Clive Owen, ktorí svoje postavy odohrali s bravúrou skúsených hercov. Zatiaľ som nevidel Letca ale Natalie by som už toho plešouna želal, lebo som ju ešte zle hrať nevidel a tu je skrátka na zožratie. Najväčší problém Closer vidím v tom, že nerieši, len popisuje. Poznanie z prvej vety tohto komentára mám už niekedy od strednej školy a to, že vo svojich citoch sa prestaneme vyznať akonáhle nám skríži cestu niekto zaujímavejší viem tiež. Od tohto filmu som čakal, že sa mi pokúsi odpovedať na to, prečo je to tak , bohužiaľ som odpoveď nedostal. 9/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na mňa to pôsobilo dosť chaoticky, chápem, že malo ísť o akúsi skladačku, ale po formálnej stránke mi to nesadlo. Po pocitovej stránke nemôžem uprieť istú dávku depresie, ale o nič zvláštne nešlo, skôr iba o priemernú záležitosť. Ťahúňom filmu tak je predovšetkým technická stránka a dobré herecké výkony. Inak nič, z čoho by som padol na riť. Priemerná drámička, navyše tématicky a pointovo ošumelá. 60/100 ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

There's a moment, there's always a moment, "I can do this, I can give into this, or I can resist it", and I don't know when your moment was, but I bet you there was one. Tenhle film je neslazený anglický čajíček. Hořký, po kterém zbyde jakási pachuť v ústech.. Řekla bych, že jediné, čím ten film skutečně vyniká jsou inteligentní dialogy (taky ne vždycky) a závěrečná zpomalená scéna, kdy se Natalie prochází po New Yorku. Jsem člověk, kteří věří v sentimentální nesmysly co se lásky týče a který neuznává - ba co neuznává, nenávidí - nevěru a tak tomuhle čaji zkrátka nepřijde tolik na chuť. Vlastně čaje celkově nemusím :-)) Charaktery byly naprosto bezcharakterní, jak už tu snad někdo psal, jsou to plytké postavy bez psychologie, stejně uvažující a stejně iracionálně chovající se. Občas když se lidem dostane toho, co chtějí, začnou toužit po něčem zcela jiném a tak pořád dokola. Nijak tohle příběhu nevyvracím, ale tady to bylo až moc průhledné a jak tam každý šel s každým a jednou miloval toho a podruhé zase onoho, aby se zase zamiloval do toho původního, připadalo mi to nudné až nereálné. Řekla bych "možná tomu filmu podlehnu až budu starší", ale já, doufám, BUDU ve čtyřiceti vědět, co chci. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Patrick Marber .. Hm, to byl opravdu silný šálek anglického čajíčku bez zjemňujícího cukru a mléka! Jak už je tu uvedené, výraz telenovela to zčásti vystihuje. Je to sarkastický pohled na netradiční čtyřúhelník dvou žen a mužů, kteří se propleteně milují a přesto (někdy velmi nesmyslně) zraňují. Láska prostě bolí a rozhodně není jednoduchá, ale.. Chování postav je bohužel málo uvěřitelné a často přímo nelogické! Naštěstí to zachraňují herecké výkony, tedy zejména Jude Law a Clive Owen (jejich společný chat po internetu nemá chybu) a skutečně úžasná a provokativně krásná Natalie Portman, která Julii Roberts úplně zastínila a navíc k její osobě ani herectví nijak zvláště netížím.. Na závěr ještě pochválím režiséra, po řemeslné stránce je to velmi dobře odvedená práce, přesto je celek docela chladný a ehm zvláštní. Věřím, že si snímek své fanoušky najde, ale nebude to mít zrovna jednoduché. Přesto na Nicholse trošku zklamání.. Nakonec sem ty čtyři* dám, ale jsou velmi slabé.. 70%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi civilní romantika, okořeněná poměrně svižnými dialogy a několika nehorázně vtipnými scénami (Lawův a Owenův erotický pokec hraje prim). Divadelnost je občas cítit, a některé repliky působí občas silně koženě, herci ovšem odvádí skvělé výkony a ve výsledku jsou ty 104 minuty velmi příjemně strávené 104 minuty. Dojem kazí jen časové skoky, uvidíme, co na podruhé :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Všetky štyri hlavné postavy sa spoločne ocitli v jednej miestnosti iba raz. Na Anninej (Julia Roberts) výstave fotografií. (U_S_O)
  • Natáčení probíhalo v Londýně. (griph)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (více)

Reklama

Reklama