Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (423)

sarume 

všechny recenze uživatele

pro mě nejlepší seriál s krimi tematikou , ale v žádnem připade bych ho nesrovnávala s SCI. Myslím , že tam žádna podoba není.Naopak se to velmi podobá seriálu Beze stopy, který prošuměl v podivných časech na TV Nova Je to pro mě první seriál, kde ve většině dílu máme prostor jak pro příběh oběti , tak i příběh pachatele a je to tak dobře vyvážené , že celek dá dohromady velmi kompaktni a ucelený obrázek kriminálního činu. Hudba , která je vybírána k datu spáchání činu nádherně podkresluje celý díl .Dávám nejvyšší ocenění ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly opravdu fantastické (namátkou např. díl o mrtvém fanouškovi Kurta Cobeina, o mladé ženě, které ukradli miminko nebo o zločinu z 30. let) a navíc nádherná hudba. Píseň "You are my sunshine" ze zmíněného dílu s mladou matkou mi tehdy vehnala slzy do očí... Nové díly už ale nesleduji. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi krimi serial, jako jeden z mala, ktery sleduji, take diky K. Morris, ktera je v te roli opravdu dokonala, vynikajicimu soundtracku, ktery je snad nejlepsi, za posledni leta a ten look... :)) Pro me je to vic, nez jen obycejna detektivka, kdybych mohl, dam i vic, nez jen pet hvezdicek. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že seriál sa má hodnotiť až po zhliadnutí viacerých častí. U Odloženého prípadu je to vhodné číslo presne dva. Všetky časti sú ako klony; seriál ide v zabehnutých koľajniciach neskutočného schematizmu a klišé. Od tuctového looku, často priemerných príbehov, schematických zvratov až po strašne gýčový soundtrack (hlavne záverečná pieseň a klip udalostí na ňu). Treba ale povedať, že napriek tomu všetkému je Odložený prípad prekvapivo celkom záživný a pozerateľný a na tú jednoduchú predvídavosť si divák časom zvykne. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jerry Bruckheimer neodolal a přispěl svojí troškou nikoli do mlýna a už vůbec ne mlýna s princeznou, ale do rodinky krimiseriálů řešících někdy i desítky let ladem ležící nedořešené případy či revidující případy už uzavřené. A činí tak přesně podle svého stylu, s pohlednou grafickou stránkou, sympatickou hlavní postavou a zde navíc i s výborně vybíranou doprovodnou hudbou. Ano, jsou scénky, ve kterých máte pocit, že skutečně jde o něco víc než jen "další detektivku", ale těch je opravdu poskrovnu. I tak je to ovšem daleko lepší než nějaký nablblý Derrick a jeho Roman Tyčka. 60% a vzkaz tvůrcům: učte se od mistrů jako je Dick Wolf. ()

Galerie (1 036)

Zajímavosti (24)

  • Obchodní centrum, ve kterém se odehrál masakr v prvním díle 4. série seriálu, se také stalo místem natáčení pro finální 24. epizodu 3. série seriálu Mentalista (od r. 2008). (epicride)
  • Na konci epizody hraje „Only You (And You Alone)“ od The Platters. (SONY_)

Reklama

Reklama