Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

honajz 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším, co ten film chtěl říct. Jako vážně - afričtí revolucionáři že se stávají sami tyrany? To se přece ví. Dokonce ani tolik oslavovaný Nelson Mandela nebyl jiný. Že při všech těch nesmyslných bojích o moc a podporu ze zahraničí umírají nevinní lidé? To se také ví. Co se neví, co se s tím dá dělat. Možná přestat Afriku zcela dotovat. Ale o tom tenhle film není. Tváří se jako politický thriller, přitom je průhledný jak papír proti slunci, nic nového nepřináší, napětí už vůbec ne, chemie mezi Kidmanovou a Pennem nefunguje a hlava afrického státu vydává svůj životopis v angličtině a k celé situaci se nakonec vlastně nijak neprojeví. Takže film o ničem a napínavý mi rovněž nepřišel. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Není to poctivých 5*, ale mohu s jistotou říci, že jsem velmi... velmi spokojen. Patřím mezi milovníky Pollackovy režie a myslím, že nejsem jediný, kdo si myslí, že tento skvělý režisér, který se nebál žádného tématu šel do každého svého filmu, ať už se jednalo o politický provokativní thriller či romantický film, s velkým odhodláním. Svou režisérskou kariéru zakončil dle mého názoru velice úspěšně. Čest vaší památce mistře! 85% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, o kterém všíchni básnili avšak nesplňuje má očekávání. Nejdříve bych se věnoval průhlednosti hlavní postavy Nicole Kidman. Asi mám se Seanem Pennem podobné myslení, ale téhle "krásce" jsem nevěřil od začátku a asi od půlky filmu mi byl konec jasný. Což je velká škoda. Film vypadá ze začátku zajímavě, ale brzy se vytratí očekávání co se stane další vteřinu, které se rozbíhá zase od půlky filmu. Taková to sinusojda jde celým filmem a bohužel snižuje jeho hodnocení. Jde o slušný thriller, jak všíchni rádi říkají, ze staré školy, ale to už nestačí. Průhlednost scénáře a odsouzení dobra/zla spojené s hromadou lidí, kteří se jen "projdou" filmem a zpola nakouslá lovestory(tu si mohli odpustit, už jen ten přebytek melancholie a smutku hlavní hrdinů je trochu až moc :-)). Sean Penn není v tomto filmu takový zázrak jako ve 21 gramech a Nicole taky neodvádí zrovna herecké vystoupení ala Dogville. Herci zahráli průměr a dostali své miliony. režisér natočil odpovídající drama a určitě si tento film na sebe vidělá a ponaučení? Nevěřte lidem co rozumí víc jazykům :-D ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tlumočnice se pohybuje ve vyjetých cestách thrillerů Sydney Pollacka a do jisté míry napodobuje rámec jeho Tří dnů Kondora. Narozdíl od něj ale není tak precizní, poněkud skřípe dějová linie politického spiknutí a rašící milostné vzplanutí mezi hlavní hrdinkou a vyšetřovatelem. Sean Penn si u mě jako herec stojí velmi vysoko, ale jeho role člena tajné služby je snad první, kterou jsem mu nevěřil, i když netvrdím, že podává slabý výkon. Jen to jeho pojetí je pro mě trochu nestravitelné. Nemyslím, že by členové tajné služby měli být ranaři a lidé bez nervů, nicméně kdyby můj kolega dával najevo tak silné emoce, asi bych se bál, že neprojde u psychotestů a poněkud by mě znejisťoval. Nicole Kidman sice hraje slušný standard, ale ruku na srdce, daleko férovější by bylo obsadit do té role černou dívku vzhledem k tématu a zápletce. Tu partyzánku jsem jí mimochodem nevěřil taky, ještě že zůstalo u jediné fotografie. Pollack má nevyrovnané tempo a poněkud křečovitě naroubovaný závěr, nicméně sama zápletka s pointou je nosná a poměrně originální a 20 minut rámovaných setkáním tlumočnice s vůdcem opozice a následným atentátem v autobusu je naprosto precizních. Kdyby si film udržel celou dobu takovou atmosféru a dynamiku, bylo by to pět vyfutrovaných hvězdiček. Celkový dojem: 65 %. Zklamalo mě využití či spíše nevyužití Catherine Keener, která je špičkovou herečkou, a tak zbytečnou postavu si jednoduše nezasloužila... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"OSN - spousta různých jazyků a smysl uniká." Umím cizinecky dost dobře na to, abych odhalil připravovaný atentát na velvyslance z planety K-PAX plánovaný ve svahilštině s ruským přízvukem. Přesto si nechám vše pro sebe, protože je za tím vším určitě CIA, která již má v rukou nezvratné důkazy o tom, že ten atentát spáchám já. Jenže Silvia neumí ani diskrétně odvrátit uši ani udržet pusu zavřenou a rozpoutá tím sled událostí, který disponoval ohromným potenciálem a bohužel ho nevyužil. Jak to teď vysvětlím svým chlupům na zádech, které byly svědomitě připraveny vstávat napětím? ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Tlumočnice je prvním filmem, který byl natočen přímo v centru OSN v New Yorku. Štáb však musel pracovat přes víkendy, aby nerušil chod organizace. (imro)
  • Nicole Kidman podepsala smlouvu na film bez toho, že by si prečetla scénář. (imro)
  • Název fiktivního státu Matobo je ve skutečnosti názvem národního parku v Zimbabwe. (cze.Oi)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama