Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pro čtyřhvězdičkové hodnocení mluví bezesporu skvělé herecké výkony Nicole Kidman a Seana Penna, pro tříhvězdičkové hodnocení mluví naopak několik hlušších míst a dost průhledný scénář, který po hříchu, ač se jedná o thriller, moc napínavých a překvapivých zvratů nenabízí. Ale abych zase jen nekritizoval. Pro hovoří také velmi zajímavé politické téma OSN vs. diktatura v afrických zemích, takže se všemi plusy a minusy to nakonec vidím přeci jen na slušných 70%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný konspiračný triler z hviezdnou dvojkou. Bohužial takýchto filmov je dosť a na to, aby z nich Tlmočnica vyčnievala, potrebovala by výraznejšiu a menej predvídatelnú pointu. Chvílami je to napínavé, dobre sa to pozerá, ale rýchlo vyprchá. Pollack politické trilery vie, to zase vieme my, takže očakávania boli trochu vyššie. Ústredná dvojka pripomenie Redforda s Dunawaykou z Troch dní Kondora, tu je ale hlavná postava žena. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Střihové perverze - 1, Ve scéně, kdy Nicole Kidman poprvé mluví se Seanem Penem o rozhovoru, který vyslechla, mění se jí ofina. Jednou ji má přes celé čelo i přes oko, v druhém střihu ji má zcela stranou. 2, Když Sean Penn vypráví Nicole Kidman o smrti své ženy, má Nicole chvíli límec dole, chvíli nahoře a pak zase dole. 3, Perfektní účes Seana Pena se během filmu skoro ani nehne, ale pokud se na jednotlivé scény zaměříte, tak se stane, že jeho ofina se mění dost často. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vcelku pôsobivý thriller z politického prostredia. Určite zaujímavý námet, aj keď ku koncu už je to mierne zdĺhavé a nereálne. Tento film by rozhodne nebol tak dobrý, keby v ňom nehrali hlavné role Sean Penn a Nicole Kidman. Bez nich by to bolo o ničom. Je tu skĺbené množstvo klišé ktoré už bolo niekoľkokrát sfilmované a tu sa im dostáva len exkluzívneho prevedenia. Ako celok je to však príjemný film ktorý vás udrží v pozornosti. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Sydney Pollacka mám rád. Jeho příjemně umírněná režie, bez rychlých střihů a rádoby cool záběrů (zdravím Tonyho Scotta), dává vyniknout umění herců (zdravím Clinta Eastwooda), ale tady si vybral slabší chvilku. Na thriller je to málo napínavé, jako politické drama je to nepřesvědčivé a příliš klouzající po povrchu a melodramatickou rovinu sráží jiskření obou hlavních protagonistů o síle nedomrlé hořící prskavky na vánočním stromku. Výsledkem je trochu nepřehledná trochu nuda s jedním velkým logickým lapsusem v závěru. Přesto jisté tři *, mám tyhle staromódně působící thrillery, bez efektních kudrlinek, docela v oblibě. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Scény z Afriky sa natáčali v Mozambiku. (MikaelSVK)
  • Pollack původně chtěl do hlavní úlohy obsadiť Naomi Watts, ale ta se filmu vzdala, když se dozvěděla, že chce Silvii hrát její dobrá přítelkyně Nicole Kidman. (imro)
  • Pôvodne sa mal film nakrúcať v Toronte, kde mala byť postavená replika Valného zhromaždenia OSN, no obrovské náklady na prípadnú výrobu charakteristických stolov s fluorescenčnými žiarovkami prinútili producentov zdvojnásobiť úsilie pri rokovaniach s OSN a získať povolenie natáčať priamo v sídle OSN, čo sa napokon podarilo. (Arsenal83)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama