Reklama

Reklama

Ruská archa

  • Rusko Russkij Kovčeg (více)
Trailer
Drama / Fantasy / Historický / Mysteriózní
Rusko / Německo, 2002, 96 min

Obsahy(1)

Neznámy francúzsky aristokrat z 19. storočia sa prechádza po majestátnych chodbách Ermitáže a stáva sa našim sprievodcom po slávnej histórii veľkého Ruska. Stretáva rôzne postavy ruských a európskych dejín, zoznamuje nás s ich osudmi a predstavuje mnohé majstrovské diela svetového umenia . Spolu s ním sa môžeme kochať krásnymi obrazmi, farbami a hudbou. Po chodbách slávnej galérie pláva archa , pomocou ktorej sa dostaneme až k tajomstvám ruskej duše. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Hlavně jak se tu probírala "fiktivnost" traileru, tak ta podle mě nespočívá ani tak ve střihu, ale v hudbě. Na rozdíl od traileru (který ještě zvlášť podtrhává 3 živé orchestry) je ve filmu spíš sporadicky a její absence (nevyužití) se u mě celkem výrazně na hodnocení podepsala.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

berg.12: no, odhadem jim bylo tak 10, možná míň. A jsou i tady v tom traileru, jak tancujou chodbou (nezakoply!) a taky při nějakém jídle. Tý jedný maličký mohlo být tak 7-8, to už je díte bezesporu, snad :-)

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Dan9K: No, zas tak úplný děti to nebyly. Ale chyběli tam zvířata, to jo :)

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

berg.12: ale fakt mě dostala ta odvaha, dám tam ty děti po tý hodině filmu.

Dyť děti jsou tak nespolehlivý, nezbedný, neposedný, hloupý a já nevim co ještě a náhodou to zvládly....

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Dan9K: Bohužel jsem ten dokument nestihl kvůli zavíračce poctivě dokoukat, někdo tam někde spadnul, ale to byla možná jedna z těch stopnutých chyb. Jinak "chybami" a improvizovaností to silně zavánělo v interakci průvodce s okolím a těch pohledů do kamery bylo taky celkem dost.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

berg.12 : a stala se nějaká chyba po těch 20-ti minutách? :-)

ale jinak je ten film v tomhle fakt strašně sympatickej :-)

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Tak podle dokumentu z natáčení stopli film skutečně 3x. Bylo dohodnuto, že film se stopne, pokud se chyba stane do 20 minut a pokaždé byl stopnut cca po 10 minutách. Kvůli světlu a zásobě baterií byl dle kameramana 4. pokus tím posledním, hop nebo trop. Nervy byly s narůstajícím časem prý opravdu našponované na maximum, a když zaznělo režisérské "stop!", propukli mnozí spontánně v pláč. Ermitáž byla kvůli tomuto filmu propůjčena na jediný den.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Silas: Natočil bys lepší? Řekni jak? Také v jediném záběru? Ale dynamičtější kamera, jak je u trailerů záhodno? To by už bylo struktuře filmu odpovídalo víc. Ale nešlo by jen tak vybrat nějaký úsek filmu, takže bys musel natočit něco, co se v konečném výsledku neobjeví. Tomu by se vlastně ale dalo vytknout totéž. Co tedy? Jsem zvědav.

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Ale film pak zve na něco jiného, než ve skutečnosti může dát : (

Djkoma

Djkoma (hodnocení, recenze)

ten film by měl být opravdu bez jediného střihu (ten Evropan byl na konci taky pěkně utahanej :)) nechtěl bych to točit.... fuj ... 3krát to podělali, ale když někdo chce něco tak velkého natočit nemůže přeci počítat, že to zvládne napoprvé :) ten závěr muselo být šilené točit...jak tam všichni tancují a pak odcházejí ...

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

Text Benjamina Halligana - studie se vším všudy.
www.sensesofcinema.com/contents/03/25/russian_ark.html

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

To, že se to povedlo až na čtvrtý pokus, o tom jsem věděl, ale víte v jaké fázi filmu se to předtím podělalo? Vsadím se, že to zmrvili ty děti, vojáci, nebo tanečníci

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

liborek: Odkaz na podrobnosti by nebyl? Říkala jsem si, jestlipak to zvládli napoprvé a ono tedy ne - no muselo být docela martýrium sjíždět to znovu celé s vědomím, že jestli se něco podělá, můžou jet opět nanovo...

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Roy: Já pár si pár takových velkých detailů všiml, ale nebyl jsem schopen rozpoznat, jestli při nich Sokurov uplatnil ten fígl jako Hitchock v Provazu..

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

extrémní detaily nezaznamenala jsem (nutno však přiznat, že jsem párkrát na chvilku odhlédla od obrazovky)

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo jestli to bylo opravdu na jeden zátah, nebo použil Sokurov ten hitchcockovskej trik, kde kamera najede do extrémního detailu, takže se zatmí a střih není vidět?

Reklama

Reklama