Reklama

Reklama

Do hlubiny

  • USA Into the Blue (více)
Trailer

Když čtyři mladí potápěči narazí na legendární vrak, který dle pověstí ukrývá zlato v hodnotě mnoha miliónů dolarů, zdá se, že se jim konečně splnil velký sen. Nedaleko však odhalí další, tentokrát mnohem hrozivější "poklad". Všichni čtyři si slíbí, že budou o nálezu mlčet, aby mohli vrak lodi vyzvednout dříve, než se o něm dozví konkurenční lovec pokladů, který by je o něj mohl připravit. V sázce je však až příliš mnoho a velmi brzy se ukáže, jak byl jejich slib pevný. Kromě možné zrady na ně navíc v hlubině čeká celá řada dalších nebezpečí. Z lovců se náhle stává kořist... Příběh filmu Do hlubiny může být fikcí, ale mánie, související s hledáním pokladů, ukrytých ve vracích na dně moří, je zcela reálná. Bahamy, u jejichž břehů se od 15. do 18. století potopilo více než 500 španělských galeon, proto byly při hledání vhodného místa pro natáčení velmi logickou volbou.. Jen kousíček od břehu zeje obrovská, několik set metrů hluboká propast, která přitahuje spousty lososovitých ryb. A tam, kde jsou ryby, jsou i žraloci - převážně jde o mírumilovné karibské útesové žraloky, ale místy také o nevypočitatelné tygří žraloky. Oba tyto druhy tvoří ve scénáři Matta Johnsona důležitou součást příběhu. Zčásti jsme sem přišli právě kvůli těm žralokům," říká producent David A. Zelon. "Ne všichni diváci ale asi uvěří, že se herci opravdu pohybovali ve vodě se žraloky. Budou si myslet, že jde o digitální triky. Ve spoustě scén jsou žraloci s herci v bezprostřední blízkosti. Po celou dobu jsme u nich měli lidi, kteří zajišťovali maximální bezpečnost herců, protože žraloci stále kroužili okolo." Ve světových oceánech se v hloubce do dvaceti metrů skrývají poklady v hodnotě přes 6 miliard dolarů. a stále čekají na svého šťastného nálezce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

lekr 

všechny recenze uživatele

Neskutečně tupý film který začíná jako teenagerovská komedie a změní se nakonec v nějakou nechutnou krimi slátanici až vznikne film ve stylu Alpha Dog což je šálek kávy který opravdu nemusim.....herecké výkony jsou příšerné, scénář nic moc a nízkorozpočtovost bije do očí.....tenhle film sem viděl v nemocnici když jsem tam ležel se slepákem a na mém stavu mi tahle sračka opravdu moc nepřidala..doufám že něco podobného už nikdy nevznikne!!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem zažil jedno nepříjemné procitnutí. Pokud se opravdu jedná o akční thriller pro teenagery, již teenagerem nejsem. Toto zjištění mě mrzí o to víc, jak mladě se stále cítím. Již dlouho jsem neviděl tak nudný film, který má být primárně zábavný. Problém tkví především ve scénáři. Více než hodinu chybí pořádná motivace, nějaký hnací motor, který by diváka udržoval v neustálém napětí. Film se nemůže rozhodnout, jestli bude spíše dalšími Lovci pokladů nebo dalším Jednoduchým plánem. Chvílemi to vypadá, že ani jedním, že se úmyslně vydává zcela odlišnou cestou než všechny předchozí thrillery, aby scénárista nakonec sáhl po tom nejpravděpodobnějším a již tolik ohraném schématu. Dívání se na opálené mladé bělochy, kterým budete závidět leda tak těla, nikoliv inteligenci, potápějící se někde na Bahamách, se poměrně brzy omrzí. Podvodní scény přitom dávají tušit, že John Stockwell není netalentované pako, což se naplno projeví během posledních cca dvaceti minut, během jediné části filmu, kterou jsem si opravdu užíval. Jediné části filmu, která naplnila má očekávání. Kéž by se o celém filmu dalo napsat, že plní svůj účel stejně zodpovědně jako Jessica Alba v hlavní roli. Mé slabší dvě jsou hlavně za její lepší dvě. 35% Zajímavé komentáře: jojinecko, genetique, castor ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Páni, to bola kalokagatia. Jessica Alba vo veku 22 až 26 rokov vo filmoch je pre mňa skrátka jeden z najkrajších snov v realite. Ona mi zlepšila mnoho filmov, ktoré verejnosť považuje za priemerné až podpriemerné. Najprv ten akoby z mojich snov, odísť do prírody žiť s milovanou ženou, v tom istom roku tanečný film s humánnym posolstvom, potom filmy o starej láske, odmietaní, no pretrvávajúcom cite, ktorý sa prejaví, síce v dvoch komiksových príbehoch, ale to nevadí a nakoniec tento o živote na pláži v teple, kde sa im podarí dostať aj do lepšej finančnej situácie. Och, tá žena mi snáď číta myšlienky, ešte by som tam mohol zaradiť aj umelecký film, ktorému tento rok chystajú pokračovanie, ale proste toto môžem, oddychové, zábavné, s vždy inou dávkou akcie, škoda len že dnes už netočí podobné filmy, mňa už presvedčila a teraz si to u mňa výberom filmov kazí. Paul Walker bol tiež v tej dobe vďaka sérii Rýchlo a zbesilo v kurze, naviac fešák, takže jeho výber sem chápem. Aj keď filmu by sme isté klišé a predvídateľnosť, či veľkú dávku náhod mohli vyčítať, podľa mňa to bolo zvládnuté, je to pohodový film. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Into the Blue ponúka divákom presne tri veci: pre mužov Jessicu Alba takmer permanentne v plavkách, ktorú kamera nasníma snáď z každého možného uhlu ; pre ženy našlapané telo Paula Walkera a party "hustejch negrů" ; a v zásade pre všetkých krásne morské a podmorské zábery. O niečom ako (aspoň trochu) zmysluplný príbeh, herecké výkony, zručná réžia či nebodaj náznaky logiky si môžeme akurát tak nechať zdať. 2/10 ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil, protože se odehrává pod vodou a to ja mám rád ale rovnou se přiznám, že jsem od toho nic nečekal a ještě, že jsem tak udělal. Film má úžasně sympatické obsazení. Paul Walker je sympaťák ale že by mně jeho výkon nějak uchvátil to tedy rozhodně ne. Ashley Scott je krásná a Jessica Alba no ta je prostě dokonalá. Bez jakýchkoliv debat mně určitě zaujal scénář, který je velmi zajímavý a originální. Podmořské záběry jsou vskutku velmi dobře natočeny. Je to taková letní oddychovka při které si člověk opravdu odpočine, nemusí přemýšlet a především ho na dvě hodiny zabaví. Pro mně osobně jsou to spíše 3,5* a je třeba možné, že až to uvidím po druhé, tak s hodnocením půjdu na čisté 4*. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Sony Pictures digitálne upravila filmový trailer a Jessica Alba (Sam) tak prišla k bikinám, ktoré toho zakrývajú trochu viac. (ČSFD)
  • Ve scéně na letišti, kdy Bryce (Scott Caan) svým přátelům představuje Amandu (Ashley Scott), vyjde na pozadí ze skleněných dveří stejná žena dlouhými hnědými vlasy a černou taškou na levém rameni. (DivX)

Související novinky

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama