Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Horor bez atmosféry a strachu je ako údené bez chrenu a kvasáku. Tragické výkony všetkých zúčastnených tomu tiež nenapomáhajú (vrátane G. S. Scotta). Akoby bol pri nakrúcaní braný prehnaný ohľad na Drew, aby sa náhodou pri niečom nevystrašila. Spolu s dekoráciami tu zhoreli bohužiaľ aj emócie. Toto mal natočiť Cronenberg. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková Carrie v light verzi. Vlastní děj spočívá v tom, že taťka s dcerkou utíkají před ultrasupertajnou společností, která je vyšlechtila. Občas někoho spálí, sem tam si zamanipulují s mozkem, ale většinu děje pořád utíkají. V patách mají čističe v podání hlavní hvězdy filmu George C. Scotta, kterého řídí i neřídí Martin Sheen. Žádná hitparáda, ale koukat se na to dalo. 55% ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Lester je starý pyroman a nebojí sa vyhodiť do povetria kdečo, trebárs aj vládnych agentov. Lenže zatiaľ sa o popáleniny nestará Arnie, ale sotva deväťročná Drew Barrymore. Sekunduje jej pri tom o čosi menej nadaný dvojník Kurta Russella, ktorý robí kúzla ako zo škatuľky a pritom mu stále kvapká z nosa a z druhej strany barikády ich stopujú elegán Sheen st. a manipulátor George C. Scott, čoby upratovač John. Beriem to síce odľahčene, ale zostava bola schopná a mohla z toho byť ďalšia napínavá Scannarovka, preto je škoda, že si film, možno až na začiatok, ide stále na pol plynu. Spomínaný úvod ešte v sebe skrýval aké také tajomno a nechýbal v nej drajv, ten sa ale s ďalšími flashbackami a nakoniec zakotvením pod jednou strechou možno až moc spomalí a vo finále už nedokáže natoľko nakopnúť vrtuľu, aby som ho nevidel iba ako jednohubku. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Do půlky docela zábavná sci-fi hororová jednohubka s Drew a jejím pohledným taťkou. Zábavná ve smyslu, že to není dobré ale pacing je natolik rychlý, že vás to nezačne nudit. Jakmile se ale děj přesune do ústavu a do děje se začne míchat podivná ''pedofilní'' linka, vše se zpomalí a veškeré kouzlo jde do háje. Samotná akční finále díky tomu odzíváte. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se rozhodl podívat po zklamání z filmu Spontaneous Combustion (Živá pochodeň)  od Toba Hoopera. A pokud bych měl oba filmy ve kterých je hlavním "hrdinou" oheň posuzovat, tak u mě jednoznačně vyhrává tento. Oheň je v obou filmech podstanej ale v každým filmu tak trochu jinak. V Hooperově filmu jde spíš o samovznícení kdežto tady je to pyrokineze. Kingovu předlohu jsem nečetl, takže nemůžu posuzovat jak moc se film drží předlohy. Každopádně to co jsem viděl se mi líbilo a kupodivu mě to ani přes trošku delší stopáž ani na chvíli nenudilo. Potěšila mě i malá D. Barrymore. Věděl jsem, že jako malá hrála v E.T. ale, ale že by hrála v hororu kde vládne schopností pyrokineze jsem neměl ani tušení. Je to asi tím, že filmy ve kterých hraje zrovna nejsou mojí cílovou skupinou a tak jsem se její filmografie nikdy nezkoumal. Od filmu jsem si toho moc nesliboval ale o to víc mě potěšil. Klidně bych bral remake, protože věřím, že v dnešní době, pod rukama schopnýho režiséra by se z toho dalo vyždímat ještě daleko víc. Slabší 4 hvězdy. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno