Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Hees 

všechny recenze uživatele

Do boja a ešte ďalej a počas toho nájdime viac bojovníkov, tak by mohlo znieť heslo tejto fantasy "rozprávočky", na ktorej naozaj najviac zaujme len časť s pavúkom a tá je naozaj dobrá a možno by z toho mohol byť natočený lepší film, ako je tento, ale to je už otázne. Film Krull nenudí, ale ani nezaujme nejakým prepracovaným príbehom je to proste rozprávka, ktorá je trochu v tieni iných, ktoré su oveľa lepšie a stoja oveľa viac za pozretie. Urazený nie som a bavil som sa, ale ak by to malo byť niečo s čím budem nad mieru spokojný, bolo treba oveľa viac takých scén, alebo aspoň príbeh tak kvalitný ako som už spomenul čo je okolo toho pavúka. Film vyzerá dosť dobre čo sa týka prostredia a kostýmov na to, že to je rok 1983 to vyzerá naozaj bravúrne. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

V podstatě pohádka o tom jak princ vysvobodí princeznu od zlého draka, jen s tím rozdílem, že děj se neodehrává za devatero horami, ale na planetě Krull a draka představuje vesmírné monstrum, plenící cizí světy. Děj je trošku naivní, lehce připomíná počítačovou adventuru, ale je nápaditý a jakž takž pohromadě drží. Triky a výprava jsou na dobu vzniku na úrovni. Hudba je kapitolou sama o sobě a patří mezi nejvelkolepější a nejbarevnější filmové soundtracky, to bez diskuze. Vzhledem k jednoduchosti děje a technickému provedení filmu působí ale snad až příliš přeexponovaně. Nebýt této nevyváženosti, tak díky ní u mě film dostal 4****. Na Conana to prostě nemá. Také jsem se divil, kolik známých hereckých tváří (především v loupežnické bandě) jsem ve filmu potkal. Trošku lituju, že jsem ho neviděl tak okolo 10-12. let. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mnou neskutočne milovaný fantasy. Vo svojej dobe prepadák, tento osud si však nezaslúžil. Je to skvelé, veľkolepé dobrodružstvo v tom najlepšom zmysle slova. Nádherná výprava, vynikajúce triky ( občas síce do očí bijúce, ale to je na tom to krásne ), grandiózna hudba od mladého Jamesa Hornera a hlavne pútavý príbeh, aj keď nieje vôbec originálny. A je tu toho ešte dosť, takže vám neostáva nič iné, ako sa týmto vydareným kúskom nechať uniesť. Aj keď máte iba malé sympatie k tomuto žánru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hudba trochu jako ze "Star Wars", trochu jako z českých pohádek. Příběh je klasický quest, kdy se skupina hrdinů i nehrdinů vydává na záchranu princezny proti skutečně strašnému nepříteli. Je zde starý muž, je zde nějaká ta čarodějnice, jsou zde příšery a artefakty. Krull je prostě úžasná planeta, kde se může stát cokoli. Je to fantasy, je to sci-fi, je to neskutečný guláš, který mě v minulosti dostal, a tak jsem si řekl, že by stálo za to se k filmu vrátit. Nezklamalo mě to. Trikově výborné, scenáristicky slabší. Tenhle film má ale prostě kouzlo krásných věků a světů. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Milášek... viděl jsem to dvakrát jako dítě, pak už ne, ale bylo to kouzelné. ---------------- Tak. Měl jsem z toho trochu obavy, koukat se na tenhle filmík po tolika letech. Nicméně musím přiznat, že to vůbec nebylo špatné. Možná je to z dnešního hlediska poněkud zdlouhavější a zvláště po trikové stránce s dnešními fantasy srovnávat nejde, ale i tak je to krásný film, který si současné hodnocení (75%, 4.6.2007) rozhodně zaslouží. A komu se nelíbí laserové zbraně Zabijáků a jejich elektronická brnění, ten ať si raději pokecá s Lukínem Skywalkerem a ten mu už ukáže, zač je toho lightsaber. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama