Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

mortak 

všechny recenze uživatele

Hornerův soundtrack je skvělý, připomíná mi můj oblíbený ruský romantismus v hudbě (Borodin, Rimskij-Korsakov), ale to je asi tak to jediné, co z filmu stojí za zapamatování. Krull je špatný mišmaš všeho možného, co si scénárista s producentem rozhodli do filmu naházet. Občas z toho vykoukne nějaká slušná scéna, ale když tak měli zůstat u pohádky s meči a netahat do toho StarWars. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé asi ve 12 letech byla to bomba, ale před nějakou dobou jsem se na to podíval celý natěšený a ono už to taková bomba nebyla. Filmu se nedá vytknout zajímavý námět a provedení některých scén, např. návštěva chrámu v bažinách je opravdu povedená. Je zde ovšem skutečně patrný velký rozdíl mezi exteriéry a interiéry, což mi poněkud kazilo dojem z filmu. Ve svém žánru jde ovšem jistě o jeden z průkopnických filmů a stojí ho za to vidět. Pokud jste zarytí fanoušci fantasy, tak neváhejte. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohádkové fantasy dobrodružství s velmi mírnými sci-fi prvky (aneb meče proti laserovým... ehm, holím). Už ve své době to muselo působit jako hrozné béčko, které dnes možná pobaví o to víc, protože nad naivním příběhem, choreografií netknutými bitkami, umělými kulisami a pravěkými triky se nelze nepousmát. Nicméně se snímku nedá upřít roztomilá hravost a imaginace, takže ve výsledku funguje lépe než (h)různá soudobá fantasy (Dračí doupě, Souboj Titánů 2010). ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Krull disponoval na svou dobu velmi slušným rozpočtem (který byl mimochodem vyšší než u prvních dvou dílů žánrově příbuzných Star Wars) a dostatek financí je viditelný nejen na bohatých exteriérech, ale především na studiových kulisách, které povětšinou nevytvářejí dojem umělosti. Podobnost s Hvězdnými válkami je ale mnohem větší než jen v pouhých číslech. Hned na začátku záběr lodi letící nad planetou, vojáci střílející z laserových zbraní (modrých, ale přece...), možná už jsem se do toho až moc položil, ale z jedné Hornerovy melodie jsem dokonce slyšel Impérium. Meče jsou naštěstí normální, ale choreografie šermířských soubojů je velmi jednoduchá, spíš jenom občas někdo mávne mečem jako by ho držel v ruce poprvé. Triky nejsou nijak velkolepé, ale svou funkci až na výjimky plní dobře (za všechny bych vyzdvihnul obrovskou pavučinu). Příběh však plyne dost pomalu, téměř bez nějakého většího vzruchu a celé heroické putování, kde největší problém je svého úhlavního nepřítele najít, vyvrcholí několika hody epickou zbraní, kterou hrdina ovládá pomocí Síly. Vlastně telepatie, samozřejmě. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Taková výpravnější pohádka se stupidním dějem typu "musíme jít tam, pak tam, pak tam a pak vyhrajeme". Už ani přesně nevím proč, ale přišlo mi to jako taková nepodařená kombinace české pohádky o Statečném kováři a starého Souboje titanů. Kena Marshalla jsem měl v seriálu Marco Polo celkem rád, ale tady mi moc nesedl. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama