Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Z mista na misto s konstantnim pribiranim novych clenu a epizodnosti d&d, kostymy posbirane buhvikde (musketyr, riman, SM porno), lasery, sada kapesni magie, emzaci, trojzubec, prochazeni kamenem, sarumanuv yoda talk, zmateny pedofil (hey boy, give me a candy), obcasne umirani, tekuty pisek, superzbran, osudovost, kyklop, giganticky pavouk, sedmimilovi letajici kone a vsechny ostatni propriety na svych mistech. Skoda toho finalniho souboje (+ absence draka). Kycovita vykradacka (Star wars, LotR, Souboj titanu) s preplacanym scenarem desetileteho mozku a prekvapive dobryma kulisama. Beast has many weapons. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Pohádkový Krull, který samozřejmě nabývá v zámoří kultovního statusu, jsem nikdy v mládí neviděl. A je to škoda, protože je ukázkou skvělé zábavy právě pro dětské naivní diváky. Není tak upjatý jako Scottova Legenda, ale ani tak sofistikovaný jako Princezna nevěsta - dva snímky, které svojí atmosférou i vizuálním zpracováním připomíná Krull nejvíce. Btw: Nervydrástající scéna se stop-motion pavoukem je napínavá i po téměř třiceti letech - holt ty osminohý svině mají něco do sebe v jakémkoliv ztvárnění. 65 % ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Do boja a ešte ďalej a počas toho nájdime viac bojovníkov, tak by mohlo znieť heslo tejto fantasy "rozprávočky", na ktorej naozaj najviac zaujme len časť s pavúkom a tá je naozaj dobrá a možno by z toho mohol byť natočený lepší film, ako je tento, ale to je už otázne. Film Krull nenudí, ale ani nezaujme nejakým prepracovaným príbehom je to proste rozprávka, ktorá je trochu v tieni iných, ktoré su oveľa lepšie a stoja oveľa viac za pozretie. Urazený nie som a bavil som sa, ale ak by to malo byť niečo s čím budem nad mieru spokojný, bolo treba oveľa viac takých scén, alebo aspoň príbeh tak kvalitný ako som už spomenul čo je okolo toho pavúka. Film vyzerá dosť dobre čo sa týka prostredia a kostýmov na to, že to je rok 1983 to vyzerá naozaj bravúrne. ()

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh, který jsem viděl, když mi bylo asi 6 let. Dlouhou dobu jsem jej pak hledal bez informací o co se vlastně jedná a jaký je jeho název. Nicméně hledání bylo nakonec úspěšné a já jsem se mohl znova podívat na film, který mi utkvěl v paměti tolik let. Zajímavé na tomto filmu je spojení fantasy a sci-fi, kdy království na jedné planetě je napadenou armádou zabijáků pod vedením netvora. Zápletka může vypadat banálně až jednoduše ale ve spojení s velmi sympatickými hrdiny, kde se ve svých prvních rolích blýsknou třeba Liam Neeson a Robbie Coltrane, jde o velmi kvalitní zábavu. Samotná kapitola pro sebe je Hornerova hudba. Podle mě jde o nejlepší filmovou hudbu, jakou jsem měl zatím tu možnost slyšet a o Hornerův vrchol. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Spíš planeta Cruel s female postavou pojmenovanou podle vztekliny. Prostě film plný symboliky! Bohužel flm nás skutečně krutě opticky tyranizuje oněch 117 min (včetně titulků). Směšné masky i souboje, směšné postavy a podivný děj. Týpkovi unesou nevěstu a místo nového inzerátu na seznamce na sebe nabaluje partu nesympatických postav. Když jsme u toho, ani král Colwyn není ztělesnění sympatického hrdiny. Týpek jménem Ergo Velkolepý aspiruje na jednu z postav, kterou byste odsoudili k doživotnímu žaláři s Jar Jar Binksem. Ani opěvovaná kompozice Hornera mi nesedla. zasloužila by se lepší držák. A přitom si stačilo jen vzít k srdci selskou radu našich babiček - když mám búro, nekoupím si zmrzlinu za dvacku. Když na to nemám, netočím film s triky. I tak se film scvrknul v podivnou road movie, kdy neustále hledáme něco nebo někoho, kdo by trochu neutralizoval váhové kategorie Colwyna a nestvůry. Nechci to zprofanované slovo použít, ale nemám lepší synonymum - núďo. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)
  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)

Reklama

Reklama