Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohádkové fantasy dobrodružství s velmi mírnými sci-fi prvky (aneb meče proti laserovým... ehm, holím). Už ve své době to muselo působit jako hrozné béčko, které dnes možná pobaví o to víc, protože nad naivním příběhem, choreografií netknutými bitkami, umělými kulisami a pravěkými triky se nelze nepousmát. Nicméně se snímku nedá upřít roztomilá hravost a imaginace, takže ve výsledku funguje lépe než (h)různá soudobá fantasy (Dračí doupě, Souboj Titánů 2010). ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Spíš planeta Cruel s female postavou pojmenovanou podle vztekliny. Prostě film plný symboliky! Bohužel flm nás skutečně krutě opticky tyranizuje oněch 117 min (včetně titulků). Směšné masky i souboje, směšné postavy a podivný děj. Týpkovi unesou nevěstu a místo nového inzerátu na seznamce na sebe nabaluje partu nesympatických postav. Když jsme u toho, ani král Colwyn není ztělesnění sympatického hrdiny. Týpek jménem Ergo Velkolepý aspiruje na jednu z postav, kterou byste odsoudili k doživotnímu žaláři s Jar Jar Binksem. Ani opěvovaná kompozice Hornera mi nesedla. zasloužila by se lepší držák. A přitom si stačilo jen vzít k srdci selskou radu našich babiček - když mám búro, nekoupím si zmrzlinu za dvacku. Když na to nemám, netočím film s triky. I tak se film scvrknul v podivnou road movie, kdy neustále hledáme něco nebo někoho, kdo by trochu neutralizoval váhové kategorie Colwyna a nestvůry. Nechci to zprofanované slovo použít, ale nemám lepší synonymum - núďo. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hroznej brak s mizernými hereckými výkony, ale poměrně áčkovou výpravou, který v sobě skrývá velkou dávku fantazie. Celé je to však poslepované tak hrozně, že film působí nejen hodně epizodicky a nekonzinstentně, ale vyloženě přeplácaně. V závěru navíc ani nijak nefunguje gradace, takže jsem si závěrečný bossfight spíše protrpěl. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Planetu Krull jsem neviděl jako dítě, ale mnohem později při stahování klasických fantasy z DC++ a moc se mi líbila. Je to napovrch tradiční fantasy - nevýrazný princ se po pár minutách zamiluje do nevýrazné princezny a když ji unesou Netvorovi vojáci do Černé pevnosti, vydá se ji zachránit. Cestou nabírá společníky, čelí magii i monstrům a putuje do finální bitvy. Jsou tu ale detaily které z toho dělají skvělou záležitost. Vedlejší postavy (vtipný kouzelník, léčitel s pohnutou minulostí, starý věštec, kluk, kyklop který ví kdy zemře, tlupa banditů) jsou sympatické a bohužel umírají. Pěkná výprava, hrdinská hudba, pár bitek, občas humor, westernové chycání koní se střídá s hororovými scénami (obří pavouk). Kouzelná hvězdice a velkolepé finále. A především je to napůl sci-fi - pevnost je mimozemsky působící vesmírná loď,  záporák je monstrum z kosmu a vojáci jsou paraziti v brnění co střílí lasery (proti kterým jsou meče celkem na hovno). Prostě film, který mám rád a právem se řadí do 80s fantasy klasik. Fantasy roku 1983. PS: Liam Neeson hraje jednoho z banditů. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Hrdina, následník trůnu se vydává zachránit svou nastávající ze spáru příšery, cestou potkává loupežníky, kyklopa, čaroděje, putuje přes lesy, hory, bažiny, na "sedmimílových" koních vstříc Černé pevnosti... Už jen ta Hornerova hudba zaslouží absolutorium! Nádherná fantasy pohádka s prvky sci-fi plná dobrodružství, romantiky, sympatických postav a humoru. Scénu s Černou vdovou v pavučině řadím mezi to nejemocionálnější, co jsem v žánru viděl. Další věc, na které jsem prakticky vyrostl a která i po letech neztratila nic ze svého kouzla. "Tenhle vejlet stál za to!" ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama