Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Srdcovka z mládí boj s časem krutě prohrála. Kde jsou takové Star wars kouzelné, tam planeta Krull vypadá spíš odpudivě. Respektive interiéry a efekty hlavně v druhé polovině filmu. V první naopak na plátně čarují exteriéry, které jsou opravdu nádherné. I kostýmy jsou na dost vysoké úrovni. Hlavně jsem ale měl za to, že byl film plný emocí a hrdinství. Po skoro čtyřiceti letech už jsem z takový pocit bohužel neměl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka, která se může pochlubit parádními fantaskními interiéry (Černé pevnosti a pavučinového sídla Černé vdovy), neméně parádními kostýmy brnění a extrémně sexy princeznou. Taky ta hvězdice byla docela cool, škoda, že ji hrdina použil až na konci. Bohužel, příběh je nudná splácanina motivů Star Wars a Pána prstenů a chybí mu zajímavější postavy a zábavnější děj. ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

pribeh o zachrane sveta a milovanej, kt. uniesol obavany netvor tyranizujuci celu planetu svojimi zabijakmi mi dnes (2006) pripada detinsky. a on aj je. krull je ten z filmov, kt. je urceny len pre hardcore fanusikov sci-fi, alebo uctievacom filmov liet 80. staci sa len pozriet na triky a mate dost... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem matně vzpomínal na snímek z mého mládí, který jsem zahlédl v televizi a okouzlil mě několika zajímavými postavami, nápady, fantastickým prostředím a především tajuplná zlatá zbraň v podobě hvězdice. Hledání filmu se mi povedlo dovést do zdárného konce a mohl jsem se opět po skoro 10seti letech znovu podívat na velké klišé o princi, který zachraňuje svou vyvolenou princeznu ve fantaskní podobě. Starý čaroděj, fantasy prostředí, dobré tempo, zajímavé nápady a velká Černá pevnost na konci. Vše fungovalo stejně a jistá nostalgie ve mě vyvolala pocit uspokojení, který mi tento film dal. Peter Yates stvořil fungující pohádkovou fantasy, která se nebojí základů žánru a s trochou naivnosti a starých efektů příjemně překvapí. Navždy si budu pamatovat scénu s "časem" u vdovy Lyssy. Na závěr drobnost, Krull má jeden z nejvíce fantasy soundtracků filmové historie. Hudební fantazie, kvůli které možná Horner zaprodal duši ďáblu:) ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Půjčili jsme si to z půjčovny na VHS a sjížděli to furt dokola až se z toho netvorův zámek nestačil teleportovat. Hodně mi to připomíná Nekonečný příběh, ale to asi je tím fantasy prostředím. A nejlepší soundtrack Jamese Hornera je jen třešničkou na dortu. Mimochodem Jan Železný se může zahrabat proti tomu jak tu háže oštěpem Kyklop, to je prostě krullovská liga. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)
  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)

Reklama

Reklama