Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Ridick 

všechny recenze uživatele

pribeh o zachrane sveta a milovanej, kt. uniesol obavany netvor tyranizujuci celu planetu svojimi zabijakmi mi dnes (2006) pripada detinsky. a on aj je. krull je ten z filmov, kt. je urceny len pre hardcore fanusikov sci-fi, alebo uctievacom filmov liet 80. staci sa len pozriet na triky a mate dost... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Planetu Krull jsem neviděl jako dítě, ale mnohem později při stahování klasických fantasy z DC++ a moc se mi líbila. Je to napovrch tradiční fantasy - nevýrazný princ se po pár minutách zamiluje do nevýrazné princezny a když ji unesou Netvorovi vojáci do Černé pevnosti, vydá se ji zachránit. Cestou nabírá společníky, čelí magii i monstrům a putuje do finální bitvy. Jsou tu ale detaily které z toho dělají skvělou záležitost. Vedlejší postavy (vtipný kouzelník, léčitel s pohnutou minulostí, starý věštec, kluk, kyklop který ví kdy zemře, tlupa banditů) jsou sympatické a bohužel umírají. Pěkná výprava, hrdinská hudba, pár bitek, občas humor, westernové chycání koní se střídá s hororovými scénami (obří pavouk). Kouzelná hvězdice a velkolepé finále. A především je to napůl sci-fi - pevnost je mimozemsky působící vesmírná loď,  záporák je monstrum z kosmu a vojáci jsou paraziti v brnění co střílí lasery (proti kterým jsou meče celkem na hovno). Prostě film, který mám rád a právem se řadí do 80s fantasy klasik. Fantasy roku 1983. PS: Liam Neeson hraje jednoho z banditů. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistej jestli jsem viděl Planetu Krull, když mě bylo nějakých 10 let. Dneska jde o těžko koukatelnou záležitost. Triky zkrátka stárnou a příběhově se o kdovíjaký zázrak v rámci fantasy rovněž nejedná. A všem, kteří tady mají 3 a více hvězdiček bych poradil, aby na to koukli někdy znovu. 35% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Viděno zas znovu po dlouhých a dlouhých letech - a pořád se mi to líbí. Některé scény mi přijdou kultovní: třeba ta v bažinách s nahrazením čaroděje nebo Pavučinová vdova a rád jsem si je zopakoval znovu. A vlastně až teď jsem si uvědomil, proč mám tyhle typy pohádek (protože co si budeme povídat, tohle je základem pohádka jak vyšitá) rád. Myslím tím pohádky jako Ostatečném kováři, Nebojsa, O Janovi a jeho podivuhodném příteli... Ony jsou to vlastně road movie. Důležitá je ta cesta, i když samozřejmě to osvobození princezny je také důležité, někdy pro záchranu celého světa, jako tady. Je to vlastně takový duchovní pohled na náš život, který má být také cestou, na které nejen potkáváme přátele i nepřátele a bojujeme s těžkostmi a radujeme se z maličkostí, ale hlavně pracujeme na sobě a učíme se. Ale zpět k filmu - až na tu uřvanou hudbu a sem tam vatoidní či zbytečně prodlužované scény je zde docela dobrý výběr herců s jedním bonusem navíc (Liam Neeson jako no name desperát z bandy) a pak skvělá kamera a lokace, kdy kouzlo těch hor působí i na diváka. Jinak by mě zajímalo, jak dopadla ta japonská bojová hvězdice a jestli fakt měli v plánu natočit druhý díl o jejich synovi, který se stane vládcem vesmíru. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Taková výpravnější pohádka se stupidním dějem typu "musíme jít tam, pak tam, pak tam a pak vyhrajeme". Už ani přesně nevím proč, ale přišlo mi to jako taková nepodařená kombinace české pohádky o Statečném kováři a starého Souboje titanů. Kena Marshalla jsem měl v seriálu Marco Polo celkem rád, ale tady mi moc nesedl. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama