Reklama

Reklama

Muž, který pronásledoval sám sebe

  • Velká Británie The Man Who Haunted Himself (více)
Trailer

Anglický obchodník Harold Pelham přežije vážnou autohavárii a po rekonvalescenci se vrací do normálního života. Po uzdravení se však začíná setkávat s podivnými náhodami. Byl prý ve čtvrtek v londýnském klubu hrát snooker a dokonce tu vyhrál několik sázek. Ve skutečnosti ale v té době odpočíval na dovolené ve Španělsku. Neznámá kráska mu zase tvrdí, že je jeho milenkou, on však je vzorným a především věrným manželem a také otcem dvou synů. Vývojářská firma, ve které pracuje, se ke všemu potýká se závažným únikem interních informací. Na Harolda je toho zkrátka najednou trochu moc, přece ale musí existovat nějaké racionální vysvětlení... Snímek Muž, který pronásledoval sám sebe režíroval jako svůj předposlední titul klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. Do hlavní role obsadil tehdy nepříliš známého Rogera Moora, který se o tři roky později proslavil coby třetí reinkarnace neohroženého agenta 007 Jamese Bonda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To je divné..., vždycky jsem si myslel, že bondovka Žiješ jenom dvakrát je s Connerym.. Do pronásledování vlastní temné poloviny (celku) se Moore položil vskutku vehementně a Basil Dearden citlivě šlape na plyn Roveru Paranoia, nicméně jeho mysteriózní a lehce metaforickou hříčku sráží monotónnost a pochybné rozuzlení. Aspoň, že Roger dodržoval dress code Ministerstva švihlé chůze.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Atmosférický" thriller, který diváka do poslední chvíle napíná, se sympatickou stopáží a řadou solidních hereckých výkonů. Někdejší James Bond nejprve přežije vlastní smrt, aby pak zjistil, že možná žije dvakrát. Jako lehčí detektivka na sobotní večer je to dobré, ovšem počítejte s poněkud těžší angličtinou. Další film, u něhož mi ČT ukradla synopsi... ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Příjemně staromódní mysteriózní thriller o člověku, jemuž po nebezpečné autonehodě začne šlapat na paty tajuplný dvojník. Roger Moore to se svým charisma dokonale táhne kupředu až do zajímavě temného a psychedelického finále. V první polovině snímku se navíc filmový fanoušek pobaví ve chvíli, kdy si hlavní postava (Moore) neodpustí hlášku o tom, že špionáž není jen o Jamesi Bondovi a službě Jejímu Veličenstvu - tři roky předtím, než se sám do role agenta 007 dostal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Momentálne ma snáď ani nenapadá lepší film na tému muž v kríze stredného veku. Je to síce thriller, čiastočne dokonca aj horor a svojim spôsobom aj nadprirodzená záležitosť, pod povrchom ale aj celkom cynická komédia. Celý dej treba brať skôr ako metaforu, než tu hladať prísnu logiku fikčného sveta. Na plný počet nejdem, pretože sa film dosť dlho točí v kruhu a opakuje viac menej tú istú situáciu niekoľkokrát bez výraznejšieho posunu deja vpred. V podstate by šlo o skvelý materiál pre mystery seriály typu Twilight Zone alebo Outer Limits, pretože hodina by bola pre tento príbeh tak akurát. Inak ale veľká spokojnosť, 90%. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

„You‘re funny. You‘re never the same man twice“. Brilantný výkon Rogera Moora v hlavnej úlohe tohto dychberúceho psychologického trileru. Moore hral famózne a jako o život (no že mu aj oň teda išlo...). Film som videl v origináli a tak pri poslednej rozuzlujúcej scéne som bol nalepený na monitore a hltal som každé jeho slovo aby som všetko pochopil. Fantastické napätie vo filme graduje výstižná hudba počas celého filmu. Nemožem inak ako na 5*. Čo už...Roger je predsa trieda a rozhodne ukázal ako dobre vie hrať :) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama