Reklama

Reklama

Truchlivé dědictví

  • USA Mysterious Skin (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film souběžně vypráví příběhy dvou chlapců, kteří vyrůstali na přelomu 80. a 90. let v malém městečku v americkém Kansasu. Brian věří, že byl v osmi letech unesen mimozemšťany, a proto trpí nočními můrami a není schopen čelit šikaně. Stejné léto byl Neil zneužit svým trenérem. Zlomový zážitek poznamenal život obou, ale zcela odlišně. Relativně jemným a otevřeným způsobem se film dotýká tabuizovaného tématu pedofilie a jejích možných psychosexuálních následků. Ve filmu figurují typické prvky Arakiho filmů - sexualita, mladický vzdor, mimozemšťané... V tomto případě ale enfant terrible americké nezávislé kinematografie ukáznil svůj talent a výsledkem je až netypicky klidný a vyzrálý film. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se sice nezdá, ale ve skutečnosti je to hodně náročné, bravurně zahrané drama, které už samotnou podstatou bylo odsouzeno k nepopulárnosti u širšího publika. V té vší depresi a bezútěšnosti se ale skrývá velké srdce, které Scott Heim do tohoto příběhu při psaní knihy vložil. A soudě podle hodnocení zdejší diváci alespoň v tomto případě dokázali nahlédnout pad tvrdou slupku a objevit jej. Že by lidé již odhodili předsudky ohledně menšinově orientovaných a začali skutečně vnímat příběhy? A k tomu dokázali rozeznat pozérství od umění? No... to asi těžko, ale mají k tomu aslepoň dobře našlápnuto. A v případě Mysterious Skin to je dvojnásobný úspěch, neboť i já považuji tento snímek za skutečně velmi... názorný. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

----"Přál jsem si aby byl nějaký způsob,jak se vrátit zpět a změnit minulost. Ale žádný nebyl. Nemohli jsme udělat vůbec nic. Tak jsem zůstal zticha a snažil se telepaticky říct...jak mi je líto všeho co se stalo. Myslel jsem na všechen žal a smutek...a všechno marné utrpení na světě až se mi zachtělo utéct.Z celého srdce jsem si přál,abychom mohli opustit tento svět. Vznést se jako dva andělé za soumraku a jako kouzlem...zmizet."---- Silný zajímavý snímek zabývající se něčím co není zrovna filmovým oblíbeným tématem- zajímavá je tam i ta část s UFO i když mi to tam trochu nesedlo. Tenhle film patří k těm u kterých se nemůžu rozhodnout v hodnocení (mezi 3 a 4 hvězdičkami). Do těch čtyř mi tam prostě něco chybí- i když na druhou stranu J.G. Levitt je skvělý jako vždy a líbí se mi i zajímavé syrové pojetí kamery a hudba. Takže nakonec dám slabé 4 hvězdičky. ()

Reklama

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Mysterious Skin je perfektní věc o dvou chlapcích, kteří mají absolutně jinou povahu, ale přesto mají jedno společné. Minulost. A té nemohou uniknout, ať se snaží jak se snaží. Strhující příběh o tom, jak se jeden chlapec snaží najít odpovědi na své zdánlivě nesmyslné otázky, zatímco ten druhý si vydělává prostitucí, je doplněn úžasnými hereckými výkony všech přítomných - od malých dětí až po pedofilního trenéra baseballu. Povětšinou temné prostředí se snaží jakýmsi způsobem proniknout do lidské psychiky a zcela podtrhuje už tak tajemnou atmosféru celého snímku. Tenhle film byla moje premiéra Arakiho tvorby a doufám, že bude následovat i nějaká repríza. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gregg Araki | Hudba: Harold Budd, Robin Guthrie | Distribúcia: Tartan Films | Rozpočet: ? | Tržby: 1,524,966 $ || Nevďačné téma, ktoré sa spracováva len občas. Ťažký film s depresívnou atmosférou a skvelými hereckými výkonmy. U niektorých scén človek stráca dych, no v tom najťažšiom slova zmysle, a práve preto jedno zhliadnutie stačí na celý život. Gordon-Levitt len potvrdzuje, že sa stal hollywoodskou hviezdou oprávnene. Podobne, ako Mark Wahlberg, i on si najprv zahral nepríjemné postavy v nízkorozpočtových, divácky nevďačných projektoch. 76% | 1080p, THX, EN DTS | ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Všiml si někdo z Vás, jak měli na tom zelenomodrým bouráku logo St. Anger od Metallicy (z roku 2004) a přitom ta scéna měla být situována do roku 1991? Jinak stokrát propírané téma opět podané naturálnějším způsobem s cílem ranit křehká srdce diváků na mě tak moc neplatí.. Už jsem zdegenerovanej takovýma filmama, že tyhle scény na mě nic extra nebyly a po výpovědní stránce se nic novýho taky nedovíme. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Na Erikově (Jeffrey Licon) autě lze vidět samolepku skupiny Metallica a jejich St. Anger. To však vyšlo až v roce 2003, zatímco příběh se odehrává o dvanáct let dříve. (Terva)
  • Podle psychologa Richarda Gartnera je ve filmu velmi přesné zobrazení sexuálního zneužívání chlapců. (lyukassza)

Reklama

Reklama