Reklama

Reklama

Poslední oběť

  • USA Don't Go in the House (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladému muži zemře náhle matka, která ho od dětství týrala, zejména pálila ohněm. Než aby matce vypravil pohřeb, uchovává její mrtvolu ve svém velkém domě. Do domu pak láká mladé dívky, které ve speciální místnosti nahé upaluje plamenometem. Jejich ohořelé mrtvoly pak rovněž uchovává ve svém domě. Jeho počínání však nemůže být neodhaleno ... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ten chlap je těžkej psychopat, člověk mimo společnost. Po celý život ho tyranizovala matka, tak se s její smrtí vyrovná po svém. Bude unášet a upalovat slečinky, ve vlastnoručně vyrobené kremační komoře. Tenhle film má vlastně asi nejblíže k profilu masového vraha (klasický exploitation, natož slasher jdou stranou), ale podle mě mu chybí taková ta potřebná dávka syrovosti a neobvyklého přístupu. Not bad, jen to není taková ta působivá realitka jako třeba HENRY nebo ANGST. Hlavní hrdina ani není takový ten typ vraha, ze kterého je vám zle, ale spíš vám ho asi přijde líto. (screeny) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slušná variace na Psycho včetně parádního domu, který se snažili maskovat obrovským domem, ale znalý divák ho i tak pozná. Donny je správný magor, kterého k obrazu svému přetvořila jeho zahořklá matka. Nu, a když někoho v dětství pálíte ohněm, není divu, že on v dospělosti pálí druhé. První scéna s plamenometem byla skvělá! Jo, dnes by to odbyly mizerné pixely, tenkrát ještě musely zapálit herečku. Škoda jen, že mordů v přímém přenosu nebylo více, ale jedna upálená herečka se asi akorát vešla do rozpočtu. Místy příjemně temná atmosféra a Grimaldiho byste za šera potkat nechtěli. Rozhovory s oběťmi byly pěkně mrazivé. A trocha disco nostalgie dýchla sedmdesátkami naplno. Film rychle uteče, doporučit ho lze ovšem především skalním žánrovým příznivcům. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Tohle než horor je spíš psychologické drama, ve kterém to hlavní hrdina nemá v hlavě v pořádku a slyší pořád nějaké hlasy, které mu našeptávají nepěkné věci. Doma má už nějakou dobu tlející matku a občas si přivede nějakou ženu, aby ji ve speciální místnosti "potrestal", tak jak ho kdysi trestala jeho matka, když byl ještě malý. Snímek má v sobě mnohem hlubší rovinu, než by se mohlo zdát a nese v sobě poselství, jak může člověk v dospělosti dopadnout, když je v dětství od rodičů týrán. Hlavní roli ve filmu mimo zmíněného schizofrenika hraje obrovský barák a jeho interiéry, spodek pěkně zařízený, ale vrchní patro špinavé a odpudivé, výborný kontrast! Když kamera dům zabírá zvenku i s obrovským stromem v popředí, je to nádherně strašidelná kompozice. Docela mě mrzí, že režisér natočil jen tenhle flick (krom ještě jednoho dramatu), moc by mě zajímala jeho další tvorba. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Klasická jednohubka své doby, nemastná, neslaná, špatní herci, slabší gore, nuda vedle nudy. Z úplné žumpy to vytahuje příjemně mrazivá hudba, místy celkem depresivní ( v superlativu myšleno ) atmosféra. V době, kdy vznikaly ty nejlepší horory vůbec, je tohle ale slabota, u které se nedivím, že je tak opomíjena. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Neľahké detstvo Donalda Kohlera poznačili kruté výchovné metódy jeho matky, ktorá ho za neposlušnosť neváhala týrať plameňom z domáceho sporáka, čím mu spôsobila nielen ujmu na zdraví, ale aj na psychike. Životná cesta Donalda už ako dospelého muža fascinujúceho spaľujúcou žiarou očistného plameňa, ho preto zavedie priamo do spaľovne, kde vykonáva svoju prácu ako riadny zamestnanec. Kritický deň v práci, pohroma doma, to sú už tie posledné momenty síce napätého, ale doposiaľ bezkonfliktného Donaldovho života. Žiaruvzdorné pracovné oblečenie opráši od sadzí, podomácky vyrobený plameňomet vytiahne z puzdra, oceľou obloženú spálňu provizórneho krematória odomkne. Nová, temnejšia fáza jeho života sa začína. ### "Don't Go in the House" sa vo Veľkej Británii dostáva v zime roku 1980 do kín a to ako Cut verzia, ošetrená cenzormi z BBFC, ktorí z filmu vystrihli zhruba 3 minúty záberov (presne 3:05s). V máji roku 1982 sa na britský trh dostáva film na VHS nosičoch zásluhou distribučného štúdia “Arcade“, jedná sa ale o Cut verziu, totožnú s kino verziou. Ešte toho roku štúdio “Arcade“ prichádza s Uncut verziou, ktorú už cenzori na video trhu nedokázali tolerovať, preto ju v júli roku 1983 označili ako jednu nežiaducich a umiestnili na zoznam tzv. "Video nasties", z čoho pre film vyplývalo kompletné stiahnutie z tunajšej distribúcie. V marci 1984 kompletný ban z časti pominul. Cenzori Cut verziu "Don't Go in the House" pustili opätovne na trh, čoho výsledkom bol re-release filmu v roku 1987 označený prístupnosťou Rated: 18. O vydanie Uncut verzie sa v roku 2012 zaslúžilo štúdio „ArrowDrome“ prostredníctvom DVD disku. Okrem týchto cenzorských zásahov je zaujímavé aj to, že pôvodná zvuková stopa filmu bola tak nekvalitná, že sa nedala použiť. Preto bolo potrebné dialógy nadabovať dodatočne v profesionálnom štúdiu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film byl v UK umístěn na seznam zakázaných filmů, tzv. "videonasties list" pro zobrazování násilí, brutality, nahoty apod. (Flipnic)

Reklama

Reklama