Reklama

Reklama

Třaslavec

(festivalový název)
  • USA The Tingler (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedec Dr. Warren Chapin (Vincent Price) a jeho asistent David Morris (Darryl Hickman) skúmajú efekt chvenia zo strachu. Doktor má doma neutešenú situáciu, žije so svojou nevernou a zlou manželkou Isabel Stevens Chapin (Patricia Cutts) a jej sladkou sestrou Lucy Stevens (Pamela Lincoln). Warren je naštvaný a tak použije svoju manželku ako predmet experimentu... (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

pepo 

všechny recenze uživatele

Chrumkave becko s par bombovymi napadmi (kino!!!). Vincent Price tradicne paradny, velmi podareny zvuk (myslim, ze Scott na to musel pri Votrelcovi narazit) a spravne uletena story. Vidiet to v dobovom kine musel byt fakt zazitok. Od Castla som videl zatial ina priemerny Dom hrozy ale toto je ine kafe. 8/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lze jen závidět divákům v kině, kteří měli možnost užít si Třaslavce na vlastní kůži a páteři. V klidu obývajícího pokoje ale chybí jen onen jistě fantastický interaktivní prvek, zůstává toho pořád dost, proč stojí za to tenhle i po letech pořád děsivý flák zhlédnout. Pochopitelně tento způsob filmové hrůzy není nic pro děti Wanovy, a tak všem příznivcům moderního "hororu" doporučuji se tomuto obloukem vyhnout, protože je určitě nedokáže přesvědčit a to by se jim mohlo státi i osudným. Každopádně, pokud po zhlédnutí tohoto filmu nebudete přesvědčeni, že máte svého Třaslavce, tak až budete někdy v temnotě vyděšení k smrti, zkuste nekřičet... ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Kam sa Hrabe vstávanie mŕtvol vo Fulciho ZOMBI 2. Kam sa hrabe drogová sekvencia z Easy Ridera. Kam sa hrabe pornokinová rošáda v Americom vlkodlakovi v Londýne a kam sa hrabe Tarantinovo zmasakrovanie a vypálenie kina v Nehanebných bastardoch v čase, keď Tingler z plátna útočí. Naozaj žiadny film vo mne už dlho nevyvolal tak hýrivé vybavovanie si rôznych obrazov, než práve THE TINGLER. A pritom akoby len podtrhoval najbanálnejšie psychologické učenie, že dusenie emócií vo svojom vnútri je nezdravé :o) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Propagace strachu podle Williama Castlea aneb křičte, aby jste přežli! Ukázkové béčko se skvělým Vincentem Pricem, který udiví svými velmi potrhlími teoriemi a "k smrti vystraší" jejich důkazem - Tinglerem, trochu nemotornou housenkou, která má ráda váš strach, ale nenávidí váš jekot. Nejsilnější scéna filmu je ale ta barevná, kde z vany plné krve je vystrčena ruka. Byl by jistě velký zážitek vidět tohle v kině. S bzučákem pod sedadlem by se člověk i bát mohl. PS. Tři měsíce po zhlédnutí jsem měl sen o tomhle filmu. Zajímavé jak dokáže zapůsobit. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Po intru Williama Castlea a ječících hlavách jsem se opravdu bál - toho, co bude film za blbinu. Následoval pomalý rozjezd s ulítlým tématem, tak tingler, říkám si, a sakra. Ale pak to dostalo neuvěřitelné grády. Vincent Price tradičně skvělý, potvora nechutná, vana plná krve kolorovaná proti černobílému pozadí a strašení němé ženy nemělo nejmenší chybu (včera jsem si opět pouštěl Skeleton Farm Halloween Horrorshow, tak jsem hned byl chytřejší, kde se některé záběry v těch sestřizích vzaly). Litovat můžu jen toho, že jsem v kině nebyl v onom roce 1959, abych si užil Castleovo "zážitkové kino", ani nedávno na Otrlém divákovi, kde zřejmě prováděli něco podobného. Závěrečné interakce publika v kině na plátně s předpokládaným publikem v reálu neměly chybičku, bavilo mě se na to jenom dívat si, jaké to mohlo být, tohle vše zažít - a pak byl najednou konec a já jen litoval, že tvůrci nenechali Vincenta pseudovědecky běsnit o něco déle. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Film je kuriózní svou úvodní scénou, v níž William Castle, režisér a producent v jedné osobě, předstupuje před diváky a přesvědčuje je, aby v klíčových scénách ječeli pro záchranu svých životů. (ČSFD.cz)
  • William Castle měl mnoho nápadů, jak vyděsit publikum. Např. umístil v různých koutech sálu reproduktory, které se rozječely, když se na scéně objevil titulní Tingler. Instaloval také pod vybraná sedadla vibrující bzučáky, které se spustili při scéně Tinglera v kinosále. Vyvolávaly tím dojem, že mají lidé Tinglera pod sedadlem. Tím souběžně ječeli lidé ve filmu i v jevišti. (ČSFD.cz)
  • Nejstarší film zobrazující účinky drogy LSD. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno