Reklama

Reklama

Hlava nad vodou

Trailer
USA, 1996, 92 min

Režie:

Jim Wilson

Scénář:

Eirik Ildahl (původní scénář), Geir Eriksen (původní scénář)

Kamera:

Richard Bowen
(další profese)

Muž, ležící v posteli je nahý a mrtvý. Jak se sem doslal? Kde je jeho oblečení? Otázky, na které se nedá tak lehce odpovědět a které mladou ženu Nathalii (Cameron Diaz - Maska, Líbánky bez ženicha) přivádí do choulostivé situace. Jak vysvětlí svému manželovi Georgovi (Harvey Keitel - Piano, Pulp Fiction, Imaginární zločiny), proč mrtvola jejího bývalého přítele leží v jejich ložnici? A proč zde právě o půlnoci dostal srdeční infarkt? Co s ním Nathalie prováděla? To jsou otázky jejího chorobně žárlivého manžela George... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tato černá komedie si mě opravdu získala. Herecké obsazení nemá nejmenší chybičku. H. Keitel a C. Diaz jsou pár, kterému to vážně ve filmu šlape. Zápletka je tak zamotaná, že člověk počítá s dalšími a dalšími zvraty snad v každém střihu. Opravdu velmi povedené! A většinu filmu díky C. Diaz bylo i na co koukat. Spokojenost obrovská! ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Vskutku zábavná černá komedie, která na můj vkus má až přespříliš dějových zvratů, ale jsou jednoduché a v ději jsem neztrácel, navíc je zde k vidění skvělý herecký výkon Harvey Keitel, kerej když se zde napije tak nemá chybu a je přímo šílenej. Cameron Diaz je zde spíše na ozdobu tak jako v každém filmu, protože jako herečka nic moc, ale dobře se na ní kouká. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Aneb "trable s mrtvolou". Jenže absurdně se zamotávající zmatky mi přišly takové suché, ustrnuté a neukotvené v charakterech plochých figurek, jejichž psychologie uvázla na mělčině a scházel důvod, proč je sledovat (pomineme-li fakt, jak to mladé Cameron v plavkách slušelo). Mimo černohumorně eskalované situace se vtípků nedostávalo, takže zasmát se nebylo moc čemu. 5/10 ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Teda, zpočiatku sa mi to javilo ako také nemastné-neslané, ale postupne sa mi film tak nejak začal páčiť a celý som ho (do)pozeral s úsmevom na tvári. Doteraz sa však nedokážem zbaviť pocitu, že to mohlo dopadnúť oveľa lepšie, pretože potenciál je tu vidieť na každom "kroku". Cameron Diaz mám rád, opäť je to akási slabosť, ale herecké obsadenie sa mi celkovo páčilo (mimochodom, počet hercov je skutočne minimálny) skoro viac ako film samotný.:-) V prvom rade sa nejedná o film, kde by ste sa smiali od začiatku do konca, ale čierne komédie sú už raz také a ak to nie je práve vaša šálka kávy, je možné, že sa budete dosť nudiť. Ja som sa príliš nenudil, ale po celý čas som na niečo čakal. Čakal na nejaký okamih, ktorý by ma zaujal natoľko, aby som z filmu nespustil oči. Bohužiaľ, nič také za tú hodinku a pol neprišlo, napriek tomu to bol vcelku príjemne strávený čas a nejako tragicky by som to vôbec nevidel. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Včera jsem málem udělil simultánně dva odpady najednou. Během reklam na Nova Cinema jsem měl možnost vidět podstatný kus normalizačního opusu Černý vlk, a ten ho dostal bez milosti. Hlava nad vodou nakonec tu jednu hvězdu dostane kvůli Keitelovi, což je můj nejoblíbenější herec, takže mu nemůžu odpad udělit, i když rád bych. Ono je o něm známo, že podporuje nezávislé filmy. Prachy na to získává hraním v takovýchhle sr..kách. Budiž mu tedy odpuštěno, podobně jako Lukavskému za roli v Černém vlkovi. Kdo jsme bez viny? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Pták jménem Mo, kterého má Lance (Craig Sheffer) jako mazlíčka, je dravec Karančo jižní (Polyborus plancus). I když vzhledem připomíná papouška, opravdu se jedná o dravce, a to z čeledi sokolovitých. Konkrétně tento pták se jmenuje Mo i ve skutečnosti. Jedné se o velmi inteligentní druh, který dokáže používat i nástroje. (Prochy38)

Reklama

Reklama