Reklama

Reklama

Hlava nad vodou

Trailer
USA, 1996, 92 min

Režie:

Jim Wilson

Scénář:

Eirik Ildahl (původní scénář), Geir Eriksen (původní scénář)

Kamera:

Richard Bowen
(další profese)

Muž, ležící v posteli je nahý a mrtvý. Jak se sem doslal? Kde je jeho oblečení? Otázky, na které se nedá tak lehce odpovědět a které mladou ženu Nathalii (Cameron Diaz - Maska, Líbánky bez ženicha) přivádí do choulostivé situace. Jak vysvětlí svému manželovi Georgovi (Harvey Keitel - Piano, Pulp Fiction, Imaginární zločiny), proč mrtvola jejího bývalého přítele leží v jejich ložnici? A proč zde právě o půlnoci dostal srdeční infarkt? Co s ním Nathalie prováděla? To jsou otázky jejího chorobně žárlivého manžela George... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

pupidup 

všechny recenze uživatele

Snad někdy na ten film dozraju. Cameron je mizerná a ošklivá, výjimečně trapně se nechichotající, herečka, která ale zřejmě podle hodnocení stále ohromuje pány tvorstva (v tomto filmu asi vypadá pravda lépe, než kde jinde), Harvey zas okromí mě....prostě toho drsného, ošklivého, ale charismatického mužíčka mám ráda. Krásné exteriéry, ale film mě ničím neohromil.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Potíže s neživým tělem jsou odjakživa vděčné filmařské téma, což o to, ale pokud se vše řídí dle bojácného scénáře prostého konverzačních perel, nepomůže ani černohumorný konec, ani Youngova hudba čerpající z motivů thrillerů Hitche. Zůstává jen příležitost k obdivu sex-appealu C.Diaz (teď už to moc nejde, když z maskérny nejdříve vyjde make-up a pak až za pět minut ona) a hereckého projevu H.Keitela, který do role vložil pragmatismus pana Bílého a taky něco z praktik Winstona Wolfa - možná se dá říct, že to na konci s úklidem i přehnal.. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Představte si idylku - ona mladá, krásná dívka, on starší a ctihodný soudce. Žijí na jednom ostrově, jedinou společnosti jim dělá soused, který je do ní tak trochu zamilovaný. Je jasné, že dřív nebo později muselo něco bouchnout a někdy stačí tak "málo" - mrtvola jejího bývalého, který náhle přijel… :-) Pokud se vám líbí můj popis, tak se vám zřejmě bude líbit i tato krásně černo-humorná komedie. Mladá Cameron je většinou jen v plavkách, takže je na co se koukat, Harvey Keitel hraje solidního cvoka a asi pětiminutový výstup Billyho Zanea taky potěší. Zkrátka a dobře, u tohohle se nepotrháte smíchy, ale kdo má rád drsnější humor, rozhodně si přijde na své. P. S. Rozhodně vydržte, po závěrečných titulcích přijde ještě jedna scéna, která vám něco jistě objasní. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

.........nahého ex milence své ženy, dopravil soudce do márnice se zlomeným vazem - to nám určitě uvěřej. Harvei Keitel jako soudce George z dýmkou v puse ala Sherlock Holmes musí řešit velice zapeklitou situaci okolo jednoho mrtvého těla. Kunte je po smrti, zemřel, ale jak ? Takový konec jsem nečekal finální obraz mě totálně rozesmál - zvláště ta motorová pila byla srandovní. CITÁT - Není tady náhodou něco k pití ?.......... Scénář : Theresa Marie. Kamera : Richard Bowen. Hudba : Christopher Young. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Včera jsem málem udělil simultánně dva odpady najednou. Během reklam na Nova Cinema jsem měl možnost vidět podstatný kus normalizačního opusu Černý vlk, a ten ho dostal bez milosti. Hlava nad vodou nakonec tu jednu hvězdu dostane kvůli Keitelovi, což je můj nejoblíbenější herec, takže mu nemůžu odpad udělit, i když rád bych. Ono je o něm známo, že podporuje nezávislé filmy. Prachy na to získává hraním v takovýchhle sr..kách. Budiž mu tedy odpuštěno, podobně jako Lukavskému za roli v Černém vlkovi. Kdo jsme bez viny? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Pták jménem Mo, kterého má Lance (Craig Sheffer) jako mazlíčka, je dravec Karančo jižní (Polyborus plancus). I když vzhledem připomíná papouška, opravdu se jedná o dravce, a to z čeledi sokolovitých. Konkrétně tento pták se jmenuje Mo i ve skutečnosti. Jedné se o velmi inteligentní druh, který dokáže používat i nástroje. (Prochy38)

Reklama

Reklama