Reklama

Reklama

Hlava nad vodou

Trailer
USA, 1996, 92 min

Režie:

Jim Wilson

Scénář:

Eirik Ildahl (původní scénář), Geir Eriksen (původní scénář)

Kamera:

Richard Bowen
(další profese)

Muž, ležící v posteli je nahý a mrtvý. Jak se sem doslal? Kde je jeho oblečení? Otázky, na které se nedá tak lehce odpovědět a které mladou ženu Nathalii (Cameron Diaz - Maska, Líbánky bez ženicha) přivádí do choulostivé situace. Jak vysvětlí svému manželovi Georgovi (Harvey Keitel - Piano, Pulp Fiction, Imaginární zločiny), proč mrtvola jejího bývalého přítele leží v jejich ložnici? A proč zde právě o půlnoci dostal srdeční infarkt? Co s ním Nathalie prováděla? To jsou otázky jejího chorobně žárlivého manžela George... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (67)

ethel91 

všechny recenze uživatele

nevím proč mám pocit, že propaguji především nedoceněný filmy :D, ale Hlava nad vodou mi taková přijde. nedoceněná a hodně dobrá. když jsem film shlédla před lety, když jsem byla mladší, zdálo se mi, že jde o typickou komedii. po letech jsem se podívala znovu a paradoxně mi to přišlo o několik příček brutálnější a drastičtější :D. každopádně je to opravdu unikátní propojení napínavého akčnějšího thrilleru a komedie. moc často se nevidí, aby takovéto míchání žánrů vyšlo dobře, ale u Hlavy nad vodou se to opravdu povedlo. a možná i to dává filmu tu pátou hvězdičku :). ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Slušná černá komedie, která je tak zapeklitá, až si dá kvůli překombinovanosti málem vlastní gól. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtělo to čas, ale jakmile se ve filmu objevila Cameron, tak mě to vždycky bavilo. Ta, co má komediálního talentu, s tím se snad žádná jiná holka nepochlubí. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::: Vynikající thriller, kterému by ale neuškodil o malililinko lepší scénář, ale i tak jsem spokojený ! 5. hvězda za kun.....dézní Cameron Diaz !! Ach .... ::::::::::::::::::::::: ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád čierne komédie, o to viac, o čo menej ich je. HLAVA NAD VODOU sa nijako zvlášť nevydarila, chýbajú jej ostrejšie hrany a výraznejšie dialógy. Na jednej strane je mi komorná zápletka blízka, zároveň však až na pár detailov (nové betónové schody) nedokáže prekvapiť a tak sa mi zdá, že ani prekvapiť záujem nemá. Čo môže byť u poriadnej čiernej komédie pomerne zásadný problém. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Znamenitá černá komedie, která se vám možná bude nejdřív zdát tak trochu nepoddajná, ale se všemi těmi zvraty v ději a zkraty v mozcích hlavních hrdinů (především Harveyho Keitela) se vám to bude víc a víc líbit. Nebo taky ne, ale na mě ten film, jak vidíte, zabral a pod pět hvězdiček nejdu. 100% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lepší než jen dobrá - takřečená černá komedie, kde se jen tak nezasmějete. Na hollywoodštinu vcelku atypiozně vypointovaný příběh... Tři a půl hvězdy - a přemýšleje s nadhledem - zaokrouhleno v pohodě nahoru. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo nezná původní norskou předlohu, je Hlava nad vodou možná zajímavým zpestřením filmové produkce, jenže já jsem Gaupův snímek viděl už dlouho před Wilsonovým počinem, takže můžu jen smutně konstatovat, že se vytratil ten cynický černý humor, chytrost původního scénáře, a to málo, co zůstalo funkční, jsem už znal z norského filmu. Proti norskému dílku jsem dostal navíc jenom dvě americké hvězdy, které ještě ke všemu nevyužívají plně své možnosti, lépe řečeno, z Cameron Diaz nikdo špičkovou herečku neudělá a Harvey Keittelovi poloha, kterou vyžadoval scénář, jednoduše nesedla. Kdybych neznal norský film, dám tři hvězdičky, takhle je to jen za dvě. Americké předělávky evropských filmů přes vyšší rozpočet jdou obvykle mimo moje představy o kvalitní filmařině. Celkový dojem: 45 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Potíže s neživým tělem jsou odjakživa vděčné filmařské téma, což o to, ale pokud se vše řídí dle bojácného scénáře prostého konverzačních perel, nepomůže ani černohumorný konec, ani Youngova hudba čerpající z motivů thrillerů Hitche. Zůstává jen příležitost k obdivu sex-appealu C.Diaz (teď už to moc nejde, když z maskérny nejdříve vyjde make-up a pak až za pět minut ona) a hereckého projevu H.Keitela, který do role vložil pragmatismus pana Bílého a taky něco z praktik Winstona Wolfa - možná se dá říct, že to na konci s úklidem i přehnal.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Představte si idylku - ona mladá, krásná dívka, on starší a ctihodný soudce. Žijí na jednom ostrově, jedinou společnosti jim dělá soused, který je do ní tak trochu zamilovaný. Je jasné, že dřív nebo později muselo něco bouchnout a někdy stačí tak "málo" - mrtvola jejího bývalého, který náhle přijel… :-) Pokud se vám líbí můj popis, tak se vám zřejmě bude líbit i tato krásně černo-humorná komedie. Mladá Cameron je většinou jen v plavkách, takže je na co se koukat, Harvey Keitel hraje solidního cvoka a asi pětiminutový výstup Billyho Zanea taky potěší. Zkrátka a dobře, u tohohle se nepotrháte smíchy, ale kdo má rád drsnější humor, rozhodně si přijde na své. P. S. Rozhodně vydržte, po závěrečných titulcích přijde ještě jedna scéna, která vám něco jistě objasní. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Užívateľ tron: "Mám rád čierne komédie o to viac, o čo menej ich je." - tak pod toto sa s radosťou podpíšem :-) V podstate súhlasím aj so zvyškom komentára. Pri Hlave nad vodou spraví moja bunka pre čierny humor zopár nadšených kotrmelcov, ale ani po opakovanom zhliadnutí sa akosi neviem prinútiť k tým 4*. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem čekal opravdu hroznou věc, ale kupodivu mne snímek pozitivně překvapil. Po celých 92 minut jsem se bavil, a i když některé (mno, bylo jich povícero) scénky byly mírně řečeno přehnané anebo rovnou blbé, byla to zábava. Jeden šílený zvrat za druhým, proč ne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake se příliš nepovedl. Původní originál je vtipnější i černější a Norové mu dali svoji úžasnou syrovost a neotřelost. S tímhle se jděte bodnout... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, i když trochu rozháraný. Cameron je neuvěřitelně charismatická kočka a zbytek herců se snaží. Konec teda zaperlil, když mi to došlo. Je to takový průměr na odreagování. 60% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ctihodný soudce George se zamiloval do hříšnice Natalie, dle litery zákona ji potrestal a pak s ní odjel na slunný ostrov prožít šťastný manželský život. Právě nyní však byla důstojnost soudcovského úřadu těžce narušena. V Georgeově domě leží na zemi mrtvola, jejíž vaz je příliš dobře zlomený na to, aby kdokoliv mohl uvažovat o přirozené smrti. Mrtvým je navíc Nataliin bývalý přítel Kent, což "jeho ctihodnost" nutí přemýšlet o tom, zda by jeho manželka nebyla vhodnou ingrediencí do betonových základů. Temnou severskou atmosféru tohoto remaku vystřídala umělá prosluněnost, přirozeně vystrašenou Lene Elise Bergum kráska činu Cameron Diaz a kromě svazovacích technik se na původním příběhu v podstatě nic nezměnilo. Přesto je to zcela jiný film než norský originál. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ctihodný soudce Harvey Keitel se zamiloval do hříšnice Cameron Diaz, dle litery zákona ji potrestal, a pak s ní odjel na slunný ostrov prožít krásný začátek manželského života. Jednou však Keitel odjede na ryby a na ostrově se objeví bývalý Diazin přítel, který soudí, že má u ní ještě šanci. Ona z něj není nadšena, ale vyhodit ho nedokáže a on se opije a ona ho ráno najde mrtvého. Tahle černá komedie docela šlape a působí velmi kompaktně. Hodně ji k tomu pomáhá výborné herecké obsazení. O humorné a proklatě černé situace není nouze. Je to tedy vydařený remake staršího švédského filmu. ()

Reklama

Reklama