Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

anais 

všechny recenze uživatele

Ppříjemná komedie těžící hlavně z rozdílné povahy prostořeké "milenky gangstera" Deloris a jeptišek, které díky úzkoprsé matce představené neznají skutečnou tvář okolního světa. Dolores se tak stane jakousi jejich spasitelkou. Ukáže jim život a hlavně, promění upadající klášterní sbor ve vídělečné hudební tělěso! Všechno tu funguje jak má, je to inteligentní a divák se baví. Vytknul bych snad jen snadnou předvídatelnost děje, který tak trochu těží ze struktury např. sportovních filmů, kde se týmu nedaří vyhrát, až přijde trenér (na první pohled mezi hráče nezapadá), který po vyřešení personálních problémů všem dodá energii, načež se přes všeliké útrapy dostanou až ke slavnému vítězství... To ale příliš nevadí - film utáhne skvělé obsazení a příjemný humor... o skvělé hudbě ani nemluvě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me asi nejlepsi film s Whoopi Goldberg v hlavni roli. I kdyz to podle mista, kde se film odehrava tak nevypada, tak to je vyborna zabava se spoustou uzasnejch momentu. Taky potesi, ze oproti jinejm filmum, kde se hrdina polepsi, tak tady Whoopi vyvadi od zacatku do konce. Zahrany to je taky slusne a zmodernizovany kostelni pisnicky se dobre poslouchaj. Kdyby byl trochu vic promakanej scenar tak bych dal mozna i 5*, ale takle jen 4*, protoze to je "jen" komedie, ktera ale pobavi a to je hlavni. ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci, nebo spíše sestry v akci je film, na který se občas zapomíná. Komedie a muzikál v jednom, který nenudí. Dobré herecké výkony. 👍 Pokud si odmyslíme ten hrozný zpěv má začátku setkání, tak to není úplně špatné. Problém je, že do kláštera nastupuje úplně někdo jiný než jeptiška. Zpěvu a hudby tu bude dost. Poznámka: Ideální nechat běžet na pozadí. Film se nehodí pro každého. Poznámka: TOP scéna přemlouvání u vrtulníku s pilotem. Tedy modlitba. 😀 Hvězdiček 4 ()

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele

To mne tenkrát kamarádka - sestra řeholní bez hábitu - v Bratislavě hnedle po příjezdu lapila pod křídlo se slovy „To musíš videť!“ a odtáhla k mému údivu na „Sestru v akci“ v hábitu. V slovenskom biografe s českými titulky, kdy ještě Češi a Slováci byli bratry, poštovní známka nebyla za-hraniční a pár vládníků a nacionalistů z nás neudělalo cizince zakrojivše drápem svým ostrým v půli. Tato bláznivá komedie (rozuměj film) vykřesala u mě hurónský smích v kolena plácající, jakož i u mé sousedky, jakož i u publika všechněho. Řehtání až k slzám. Zážitek božský! Zkrátka Sestra v akci mne nemohla uvítat důstojněji. A ačkoliv nejsem příznivec amerických komedií, pro tuto bláznivou nostalgickou vzpomínku nemohu dát méně než čtyři. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (26)

  • Napriek tomu, že film Sestra v akcii slávil fenomenálny úspech po celom svete, Whoopi Goldbergová (Deloris) taká šťastná nebola. Počas filmu sa neraz vyskytli obrovské tvorivé rozdiely medzi ňou a štúdiom Disney, čo sa ku koncu natáčania ešte prehĺbilo. Keď film vyšiel, napätie bolo tak veľké, že Goldbergová odmietla propagovať film akýmkoľvek spôsobom. (martin1m2)
  • Počas titulkov až tri titulky magazínov majú chybne napísané meno hlavnej hviezdy, ktoré je Deloris (Whoopi Goldberg) a nie Delores. Dve ďalšie obálky to majú správne. (martin1m2)
  • V roku 2006 sa Sestra v akcii vrátila ako muzikál na divadelné dosky. Muzikálové predstavenia po celom svete lámali rekordy návštevnosti a Sestra v akcii sa opäť stala hitom. Režisérom bol Peter Schneider a na scenári sa podieľala s ďalšími kolegami aj Whoopi Goldberg (Deloris). Muzikál mal derniéru v auguste 2012 a celkovo bolo odohratých 561 predstavení. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama