Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (245)

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Poetika tohoto filmu šla úplně mimo mě. Nejsem vyslovený odpůrce nezávislých filmů, kde epický děj je až na druhé koleji a dominantní stránkou jsou jiné části filmu (kamera, dialogy, scénář, celkové zpracování). Zde se ale skoro nic neděje. Spisovatel si jde pro cigarety, pokecá s trafikantem o svém životě, který stojí za prd. Do toho zápletka s mladým černochem, po kterém jsou jakýsi gangsteři, protože udělal něco, co udělat neměl... S přibývající minutami jsem měl větší a větší nutkání film vypnout a pozornost se postupně obracela k tomu, že film vypnu a půjdu radši spát. S velkým přemáháním jsem film nakonec dokoukal v očekávání, že stane něco nečekaného a převratného nebo něco velice bizarního ve stylu Lynchovek, ale bohužel nic. Film dále pokračoval ve stejném monotónním tempu až na konec. Nabízí se srovnání s Jirmoschovými Cofee and cigarettes and dalšími filmy. Ty mi však oslovili daleko více... 5/10 ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Malá velká sentimentální mozaika postav a příběhů propojených sladkým kouřem snů tvořícím tu samou látku, z které jsou utkány naše životy. „We are such stuff as dream are made on, and our little life is rounded with a sleep" - „Jsme látka, z jaké stvořeny sny, a naše malé žití kol a kol jest obklopeno spánkem" (W. Shakespeare Bouře) ___ Ministerstvo zdravotnictví varuje: Kouřeni mění vnímání reality. ()

Reklama

Jermann 

všechny recenze uživatele

(Minikino kavárna Ostrava, 16/06/11) Repríza po více než deseti letech opět neomylně doručila totéž, co tehdy .. neopakovatelnou zabydlenou atmosféru, pohodu, trochu dojetí .. a chuť na dobré cigarillo. Přemítání nad Augieho nádherným foto projektem je moment, kterého bych si potřeboval sem tam znovu šluknout, ať nezapomínám čas od času zpomalit a nenechat si den splynout s ostatními do jedné šedivé a neprožité mlhy. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Povídkový film, který se podle mě příliš nepovedl. Z počátku to sice vypadá jako solidně se „rozehraná“ záležitost, ale postupně, jak film běží jsme si připadal čím dál více znuděný celým dějem. Malý obchůdek s tabákovými produkty sice všechny aktéry do jisté míry spojuje, ale toto spojení rozhodně nefunguje „do hloubky“. Nedokázal jsme se k nim přiblížit a stejně tak m celý děj přišel příliš roztahaný s velkým množstvím „vedlejších uliček“, které jsou naneštěstí pro film nedořešeny, jen tak vyplynou z děje a zase do něj zapadnou. Bohužel nemůžu být spokojen. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Malý velký příjemný film. Hezky načrtnuté postavy se skrze tabákový dým derou krátkým úsekem, kdy se jejich životy protnou, navzájem ovlivní a znovu vyplují do vod životního stereotypu. Nebo ne? Rodiny a vztahy se rozpadají a znovu nalézají, chudí zůstávají chudými, ve zlých časech se nalézá vnitřní dobro a mladíci studují vlastní identitu, putujíc po boku hořkosti starších. Stejně má vše ve svých rukách osud, řádka několika náhod a nehod. V každodenní rutině je prostě třeba hledat si malé radosti a zachovat si vlastnost konat dobré skutky, aby ten mizernej život za něco stál. A je třeba to dělat se stejnou lehkostí, jako si Auggie každé ráno před svou trafikou fotí ulici. Krásně napsané a s citem pro detail natočené. Pokud možno, pusťte si Smoke v pošmourné odpoledne, kdy nálada bude mrzutá a dům prázdný. A klidně si zapalte. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • V roce 2022 vyšla kniha „Film Close Up: Smoke and Blue in the Face“. Její autor Chris Wade zkoumal tento film spolu s Blue in the Face (1995), jejichž fanouškem byl přes 25 let, a ponořil se do jejich vzniku. Kniha také obsahuje rozhovor se samotným Paulem Austerem, který vedl Chris Wade v roce 2022. (sator)
  • V závěru filmu zazní píseň „Innocent When You Dream“, kterou složil Tom Waits. (sator)

Reklama

Reklama