Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miluji konverzační filmy, hlavně když jsou dobře natočené a mají o čem mluvit. Přesně tohle je případ filmu "Smoke". Skvěle napsané a hlavně skvěle zahrané postavy, které nevynikají tím, že prožívají až tak zajímavé životy, ale prostě tím, že ty svoje umějí dobře podat. Harvey Keitel je neskutečný, když vypráví finální příběh. Ztvárnění téhle vzpomínky v rámci závěrečných titulků je skoro až zbytečné, protože jeho vyprávění je dokonalé. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

(Minikino kavárna Ostrava, 16/06/11) Repríza po více než deseti letech opět neomylně doručila totéž, co tehdy .. neopakovatelnou zabydlenou atmosféru, pohodu, trochu dojetí .. a chuť na dobré cigarillo. Přemítání nad Augieho nádherným foto projektem je moment, kterého bych si potřeboval sem tam znovu šluknout, ať nezapomínám čas od času zpomalit a nenechat si den splynout s ostatními do jedné šedivé a neprožité mlhy. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

"Smoke" je klubovkou o malé trafice, kde se potkají obyčejní lidé neobyčejných osudů, aby rozpletly dál svůj životní příběh. Film je plný hledání sebe sama, plný každodenního stereotipu a se špetkou životní filosofie. Autorsky i herecky vynikající balada na život je protkána nezapomenutelnými scénami s krásnou hudbou. Například vyprávění "Vánočního příběhu" Harvey Keitelem je ukázkou herectví a kameramanství. Pro mě osobně plný filmový zážitek. 100% = 5/5 ()

Redi 

všechny recenze uživatele

To mě docela zklamalo... suchý humor a zapamatovatelné hlášky nikde, pěkně zahrané ano, ale povídky mě taky nijak nevzaly. V paměti mě utkvěly asi jen dva momenty...málo. Asi jsem čekal víc než čím tento snímek je. Raději šáhnout po Můj nejmilejší bar který na csfd jako komedii neprezentují, avšak já se bavil narozdíl od Smoke královsky. Každopádně se na to ale dívá dobře a volné pokračování Vztek nenechám čekat. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Malý, velký film. o malých, velkých lidech. Zapadlý krámek, kdesi v malém newyorském obchůdku, kde se protnou osudy několika našich hlavních hrdinů. Sladkobolné vyprávění, opravdu jako ze života, podpořeno tradičně přesvědčivými hereckými výkony. Milovníci tabáku, ti může klidně jednu hvězdu směle přihodit, já už s kouřením dávno přestal :) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Příběh, který Paul Benjamin (William Hurt) vypráví o synovi, co našel zmrzlé tělo svého mrtvého otce na hoře, je stejný příběh, který Paul Auster použil ve svém románu "Newyorská trilogie". (HellFire)
  • Rozdíl ve scénách mezi verzemi o délce 112 minut a 108 minut je v závěrečné „Vánoční povídce“. Zatímco ta delší ji obsahuje, v té kratší chybí. (sator)
  • Scénáře filmů Smoke a Vztek (1995) byly po úspěchu filmu přepracovány Paulem Austerem do knižní podoby "Smoke & Blue in the Face". (sator)

Reklama

Reklama