Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Redi 

všechny recenze uživatele

To mě docela zklamalo... suchý humor a zapamatovatelné hlášky nikde, pěkně zahrané ano, ale povídky mě taky nijak nevzaly. V paměti mě utkvěly asi jen dva momenty...málo. Asi jsem čekal víc než čím tento snímek je. Raději šáhnout po Můj nejmilejší bar který na csfd jako komedii neprezentují, avšak já se bavil narozdíl od Smoke královsky. Každopádně se na to ale dívá dobře a volné pokračování Vztek nenechám čekat. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Příjemné pohlazení po duši v koprodukčním a nezávislém dílku. Tyto filmy točené z radosti a pro radost zatraceně mohu. Kouření jsem nikdy moc neholdoval ( v palírně k rezavé vodě) a před pár lety se zařekl a vsadil, že si zapálenou bílou tyčku do úst už nevložím. Občas si s rozkoší dám doutníček a vychutnávám ho stejně pomalu jako "Smoke". Mozaika charakterů sice občas šustne papírem, ovšem to je stejné zlo, jako nikotin obsažený v kuřivu tohoto snímku. A sakra teď si jdu tajně kuřnout s Auggiem. . ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

Projekt 100 takmer pred 10rokmi priniesol k nam tento pokludny indie film, ktory sa svojou sikonvou lahkou hrou tak velmi odlisoval od bezneho kostrebateho nezavisleho americkeho filmu. Zeby to bolo kvoli Wayne Wangovi, akasi predzvest dnesnej invazie azijskych romantickych komedii? Alebo skor, ako ukazuje neskorsia, nie tak podarena tvorba Wayne Wanga, kvoli vynikajucemu scenaru Paul Austera, vtedy este malonameho, dnes jedneho z najdolezitejsich americkych spisovatelov? ()

rawen 

všechny recenze uživatele

tento film ve mně zanechal neuvěřitelně uklidňující pocit a to na docela dlouhou dobu, je to pohlazení po duši... PS: 7.10.2006 - po dlouhé době se mi film opět dostal pod ruku a musím trochu krotit své nadšení - napodruhé už to není tak silný zážitek, vnucuje se mi přívlastek "milý ale neškodný", přesto je to kvalitní věc a stojí za shlédnutí, snižuju hodnocení na 8/10 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti filmom usporiadaným do poviedkovej formy so spojovacím prvkom. Tým je malá trafika, v ktorej sa nielen predávajú tabakové výrobky, ale sa v nej aj stretávajú a pretínajú osudy niekoľkých postáv. Potiaľ dobre. Takýto projekt však okrem radosti nad tým, že aj v nasledujúcej poviedke sa stretávate so známymi osobami, musí disponovať aj dobre napísaným scenárom, ktorý zabezpečí vyrovnanosť jednotlivých častí a ich nenásilné prepojenie. A bol to podľa mňa scenár, ktorý film s výborne hrajúcimi hercami zrazil na úroveň ľahkého nadpriemeru. Viackrát bolo konanie postáv málo uveriteľným a rušilo mi pôžitok zo sledovania tejto konverzačnej skladačky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Rozdíl ve scénách mezi verzemi o délce 112 minut a 108 minut je v závěrečné „Vánoční povídce“. Zatímco ta delší ji obsahuje, v té kratší chybí. (sator)
  • Příběh, který Paul Benjamin (William Hurt) vypráví o synovi, co našel zmrzlé tělo svého mrtvého otce na hoře, je stejný příběh, který Paul Auster použil ve svém románu "Newyorská trilogie". (HellFire)

Reklama

Reklama