Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Spock 

všechny recenze uživatele

Povídkový film, který se podle mě příliš nepovedl. Z počátku to sice vypadá jako solidně se „rozehraná“ záležitost, ale postupně, jak film běží jsme si připadal čím dál více znuděný celým dějem. Malý obchůdek s tabákovými produkty sice všechny aktéry do jisté míry spojuje, ale toto spojení rozhodně nefunguje „do hloubky“. Nedokázal jsme se k nim přiblížit a stejně tak m celý děj přišel příliš roztahaný s velkým množstvím „vedlejších uliček“, které jsou naneštěstí pro film nedořešeny, jen tak vyplynou z děje a zase do něj zapadnou. Bohužel nemůžu být spokojen. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pekný (ne)obyčajný príbeh prepletený životami obyčajných ľudí. Skvelý herci, ktorý film znamenite obohacujú vydali so seba maximum. Režisérske duo Wang/Auster si naložili poriadnu latku. A nie hocakú. Pre niekoho to môže byť obyčajný film, v ktorom sa nedá nájsť niečo hlbšie. Neviem ako ostatný, ale ja som tu našiel omnoho viac, než sa na prvý pohľad môže zdať... Jediný film, pri ktorom som dostal chuť na poriadnu cigaru. A to mimochodom nefajčím. 80% ()

Reklama

Javad 

všechny recenze uživatele

Ha! Ak ste na fajčiarskej odvikačke alebo sa pokúšate prestať, tak bacha na tento film, bude sa vám páčiť! Nie je tam ani jedna scéna kde by sa nefačilo, asi preto sa volá SMOKE :) No nielen to je na ňom dobré, má krásne jednoduchý ale o to zaujímavejší dej, dobré postavy a v neposlednom rade Harveyho Keitela, ktorý je tu opäť excelentný. V jednoduchosti je krása! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Byl to dobrej tým, ale pak to zvorali.......... Příjemný příběh založený na dialogu. O životě, o kouření, o vyrovnání se z minulostí, o smrti, o smíchu i smutku. Velmi zdařilé herecké obsazení je velkým plus tohoto příběhu. Hudba je střídmá a moc do příběhu nezasahuje, je to spíše taková kouřová kulisa. CITÁT - V téhle zemi je stále zakázáno prodávat Kubánský doutníky!?......... Koníček jednoho obyčejného prodavače je velmi zvláštní a zajímavý. Zanese do příběhu trochu emocí. CITÁT - Čas běží, na tomhle bezvýznamným místě......... Nejvíce mě však uchvátila Ruby (Stockard Channing) její prvotní vstup do příběhu je nádherný. Zvláště ta image. Ale je to jen žena a přišla z důležitou zprávou. CITÁT - Musíš po městě chodit oblečená jako kapitán Hook??......... Příběh je rozdělen do několika příběhů, které však na sebe nepřímo vážou jako kouřové signály a ty příběhy jsou pojmenovány. Ne po cigaretách nebo doutnících, ale po jménech hlavních postav (Paul, Rashid.....atd) ZAJÍMAVOST - Felicity (Ashley Judd) má na stěně svého pokoje hudební plakát s hlavou Jima Morrisona. Závěrečné titulky obsahují ještě jeden vnitřní příběh. Je černobíle natočený a beze slov, ale je to důležitá výpověď z minulosti. CITÁT - Je to krásná Vánoční povídka.......... Příjemný příběh, zahalený cigaretovým a doutníkovým dýmem a sálá z něho krom smoku i život sám. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ľudia nie sú dokonalí. Občas niekoho pozvú, aby u nich pár dní prespal, aj keď nemajú voľnú posteľ ani bočné úmysly. Inokedy zase dajú krabicu s bankovkami pod umývadlo a myslia si, že ich pred vodou ochráni nadpis „keep dry“. Niekedy sa im do života pripletie posol nečakaných situácii, aby spisovateľ mal o čom písať, predavač o čom rozprávať, či chlapec z čoho dospieť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Dům Cyruse (Forest Whitaker) se natáčel na adrese 1627 U.S. 9, Garrison v New Yorku. Dům už neexistuje. (sator)

Reklama

Reklama