Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Žádnej druhej Das Boot se nekoná. Tohle je po všech stránkách průměrný ponorkový drama. Navíc je nutný brát film s nadhledem. Je to prostě taková vymyšlená báchorka na motivy 2. světový války. Když to budete chtít srovnávat se skutečností, tak to můžete rovnou hodit do odpadu. Ale jinak se u toho dá na 2 hodiny celkem slušně zabavit, protože od první do poslední minuty se tam pořád něco děje. Žádný nudný pasáže s loučenim před vyplutim a podobný píčoviny ve filmu nejsou. A potěšil mě můj oblíbenec Harvey Keitel a překvapivě i Matthew McConaughey, kterej jinak hraje samý takový debílkovský typy v romantickejch komediích. Tady předved zřejmě svůj životní výkon. 65% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Povedená akční jízda, ale Mostow se odvázal až o tři roky později při třetím Terminátorovi.  McConaughey si tu ještě neprošel tou svou vnitřní obrodou  a pomalu mířil směr romantická prdel, a tak bylo dost těžký mu toho ztrápenýho kapitána ponorky věřit, když se pokaždý tvářil zcela neadekvátně k daný situaci, však se koukněte do galerie.  Naštěstí tu byla kotva v podobě Keitela a ve vypjatých chvílích jeho tendenci přehrávat zkušeně vyrovnával.  Ponorkové atmosféry se taky rozhodně dalo využít líp, byť  třeba scéna s hloubkovým ponorem se povedla.  Že si Amíci  tímhle filmem přivlastnili zásluhy za zisk Enigmy  není nic neobvyklýho, dějiny přepisují ze všech národů nejraději.  Silnější tříčka. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

U-571 nejde moc do hloubky (hehe), ale spíše je akčně-dramatický takovým tím klasickým hollywoodským stylem, kdy parta chlapů všechno na poslední chvíli zachrání. A ačkoli filmu co se týče historické věrohodnosti nevěřim ani nos mezi ušima, po stránce zábavnosti to bylo hodně vysoko. Kvalitně obsazené, napínavé a v rychlém tempu odvyprávěné. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Marvin: 1. End Credits #1 [2:16] ,2. Sub Battle [5:45] ,3. Material Office [1:14] ,4. Chase [2:55] ,5. Finale and Dedication [4:41] ,6. Picking Up Survivors [2:41] ,7. S-33 Leaves Port [1:43] ,8. Big Leaks [1:46] ,9. Restarting the U-571 [1:07] ,10. Going to 200 Meters [1:06] ,11. Destroyer Battle [8:36] ,12. Enigma Photo/Swastika [2:09] ,13. Pier Intro [0:55] ,14. Lock and Load [2:17] ,15. Taking the U-571 [1:44] ,16. Tyler Picks Trigger [1:16] ,17. U-571 Rises/Trigger Struggles [2:35] ,18. S-33 Sinks [2:23] ,19. Searching Below [2:14] ,20. Opening/U-571 Attacks [2:30] ,21. U-571 Surfaces [1:25] ,22. Tyler's Torpedo Plan [5:10] ,23. Quiet Theme (End Credits #2) [3:39], ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nevidím důvodu, proč by tento druhoválečný ponorkáč neměl být v červeným. Na špičku žánru Das Boot se sice nechytá díky american hero mission podstatě, kdy se malinko prsíme místo zoufalého boje o život, ale to nic nemění na tom, že díky drajvu a slušné dávce napětí se na to dobře kouká. Proč ne. 75% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film přiřazuje zásluhy na dekódování nacistického kódu Enigma roku 1941 USA. Ale Američané v té době ani nebyli ve válce a jejich podíl na rozluštění kódu byl prakticky nulový. (Jimmy15)
  • Bývalý britský premiér Tony Blair sa na film sťažoval vtedajšiemu americkému prezidentovi Billovi Clintonovi, aby ho označili za fikciu, čo nemá s realitou nič spoločné. (Raccoon.city)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Atlantickom oceáne, tak filmári pracovali predovšetkým v Stredozemnom mori, na Malte, v rímskych filmových štúdiách Cinecittà, Kalifornii a Rusku. (MikaelSVK)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama