Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Celkovo slušná dobrodružná výprava, so slušným záverom. Očakávania síce neboli veľké, no ale i tak som nezostal ľahostajný a pozrel som si tento film, i keď pocity pred projekciou boli mdlé. A vyplatilo sa! Nie je to síce celovečerný trhák, ale predsa upúta svojou jednoduchosťou a sviežou zápletkou. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jakmile se v úvodu filmu objevila na scéně první postava, kterou byl Thomas Kretschmann, opět v uniformě a opět německy hovořící, tak nějak jsem věděla, že tohle bude dobrý film. Sice jsem zatím nepřišla na to, jak se na palubu americké ponorky ve 2. světové válce dostal slavný rocker Jon Bon Jovi, ale co:) Myslím, že každý, kdo viděl geniální Ponorku, si na ni vzpomene pokaždé, když sleduje nějaký "ponorkový film." Mně se to stalo téměř při každém takovém filmu, který jsem dosud viděla, a ani Ponorka U-571 nebyla výjimkou. Děj obsahuje patřičnou dávku akce, i napětí a rozhodně mě nezklamal. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě tady uzemnil Matthew McConaghuey. Měl jsem ho zafixovanýho jako hezouna z romantickejch komedií, ale tady podal skvělej výkon a opravdu jsem mu toho schopnýho poručíka věřil. Celej film je hodně napínavej a soustředí se na to "jak to v ponorce chodí" a námořníci vždycky vypustí tlak, či spraví motory v tu poslední možnou sekundu. Nevím jak je to ve skutečnosti, ale mě to hodně bavilo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tahle ponorková hra není těžká psychologie jako její starší německá sestřička i když kde by das botka byla, kdyby nebylo hudbu Klause Doldingera nikdo neví. Tady to hodně bouchá, je tu víc akce a taky víc vygradovanejch scén, ale i tak se najdou momenty, kdy si člověk říká, radši bych byl v poslanecký sněmovně než v ponorce za druhý světový války. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná komedie o tom, jak to za války rozhodně nebylo a nechodilo. Kovaný ponorkář by se zřejmě pomátl smíchy při crazy scénách, ve kterých hrdinové předvádějí, co všechno lze (spíše však nelze) s podmořským plavidlem vyvádět. Méně vtipná už však je snaha Američanů manipulovat s historií. Je dobře známo, že Enigmu nezískali oni, ale jejich britští spojenci a je také dobře známo, že se to neodehrálo za podobně rozverných okolností. Pokud chcete syrové VÁLEČNÉ drama se vším všudy, koukněte na Petersenův majstrštyk Das Boot. Přesto je Mostowův snímek řemeslně výbornou akční záležitostí, která kdyby se nebrala až tak vážně a heroicky, mohla být ještě o chlup lepší. *** + 1/2 za Harvey Keitela! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Shodou okolností bylo číslo 571 také označení první americké jaderné ponorky USS Nautilus, která poprvé vyplula roku 1954. (Čulo)
  • Německý průzkumný letoun přelétající nad ponorkou uprostřed Atlantického oceánu je ve skutečnosti italské letadlo Fiat G.59. (Čulo)
  • Film přiřazuje zásluhy na dekódování nacistického kódu Enigma roku 1941 USA. Ale Američané v té době ani nebyli ve válce a jejich podíl na rozluštění kódu byl prakticky nulový. (Jimmy15)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama