Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alibi na vodě navazuje postavami kriminalistů Tůmy a Líbala na předchozí dva filmy režiséra Vladimíra Čecha 105% alibi a Kde alibi nestačí, v nichž alibi podezřelých hrálo hlavní roli. Děj třetího záhadného případu je zasazen do atraktivního prostředí filmařů a manekýnek. Režisér Konrád chce natočit pátrání policistů v novém kriminálním filmu experimentální dokumentární metodou. Na opuštěném hausbótu na přehradě nechá „zmizet“ svou hrdinku a tajně natáčí práci policie. Pokus však skončí tragicky, dívka je skutečně zavražděna. Všichni podezřelí mají alibi, zde doslova „na vodě“. Řešení případu je však velmi vtipné a originální. Kromě Karla Högera a Josefa Beka v rolích vyšetřovatelů se ve filmu setkáme i s Oldřichem Novým v roli fotoreportéra, Otomarem Krejčou jako režisérem Konrádem, dále s Jaroslavem Vojtou, Svatoplukem Benešem a Josefem Beyvlem. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

nash. 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré jako předchozí film, ale pořád je to nadprůměrná detektivka se spoustou podezřelých, spoustou zajímavých nápadů a také humorem. Ten tentokrát není tak zjevný, ale pod povrchem je přítomen až překvapivě často. Ať v obsahu nebo ve formě. A častěji než by se mohlo zdát si v nenápadné ironii utahuje dokonce i ze socíku a doby, ve které se odehrává. Höger s Bekem už jsou dokonale sehraní a jejich vzájermné špičkování je stejně zábavné jako jejich rozplétání složitého propletence vztahů a zdánlivě neprůstřelných alibi. Zatímco Krejča si drží styl až do závěrečné klonfrontace, Olřich Nový, po celý film výborný, se tím posledním přehnaným výstupem poněkud shodil. Nic to však nemění na tom, že z českých filmových krimi "sérií" patří 3x Alibi k těm nejlepším. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl z celé trilogie. Vtipné momenty a dialogy Hogera a Beka ("Nashledanou pane Vávro a cvičte si paměť) a zatraceně příjemná letní atmosféra a atraktivní prostředí filmu a modelingu 60. let. Režisérova vila, hezká modelka Zuzana, hausbót, Oldřich Nový jako módní fotograf... velmi milé. Film má takový svěží západní nádech, modelka si na hausbótu čte Vogue, homosexuální pár ("Kubalčík"), ironické narážky na socialismus ("Dvořáková nosí jenom západní zboží a posmívá se našim skvělým výrobkům"), pornografické karty apod. Příjemná podívaná. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Jedna se serie detektivek "o alibi" s vynikajícím KARLEM HÖGREM a JOSEFEM BEKEM. Tentokrát se mi zdál scénář trochu překombinovaný, ale vzhledem k tomu, že český divák byl lačný po dobrodružných filmech (psal se rok 1966) a měl už "plné kecky" angažovaných filmu s pracovní, vojenskou a politickou tématikou, zdálo se, že tento film byl kasovním trhákem. Nestály se sice na něj dlouhé fronty u pokladen, ale bylo vždy téměř vyprodáno. Nebo že by to bylo kvůli panu Högerovi ? ()

Kajislav89 

všechny recenze uživatele

Přestože po letech repríz už znáte rozuzlení, pokud máte pro detektivky ze šedesátých let slabost, tenhle film je právě pro vás. Mě na něm nejvíce potěšila atmosféra vyšetřování a dobré herecké výkony podpořené trochou humoru, někdy i černého: "Prohlédneme si v Muzeu jeden nový exponát...". Taky mám rád pěkné filmové lokace a Orlická přehrada i zámek jsou ve filmu hodně koukatelné. Nejoblíbenější scéna: Výslech Helgy Čočkové v holičství. ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Krejča film-pravda jako Goddard na začátku příjemný překvapení, aby to posléze sklouzlo do obrazů šedivých postav a děje (vrah Josefa Beyvla mi byl hned na začátku jasný, a to nemám detektivní nadaní Hercula Poirota ani rady Vacátka :-) ) Pozitivum filmu je, že Bek se mi tady zdál takový nějaký nenápadný. Jinak první dva díly této trilogie jsou celkem podařené. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme boli na svoju dobu dosť odvážne erotické scény, no kvôli priamej intervencii vtedajšieho prezidenta Antonína Novotného boli vystrihnuté. (Raccoon.city)
  • Hluchoněmý rybář Lebeda (Jaroslav Vojta) ve filmu sice neslyší, ale mluví. Není tedy hluchoněmý, ale pouze hluchý. Za hluchoněmého je však označen v oficiálním textu distributora i v samotném filmu majorem Tůmou (Karel Höger). (navabaca)
  • Film natáčeli relativně těsně po napuštění přehrady Orlík a měl sloužit také jako reklama na trávení dovolené u přehrady. (Jarek572)

Reklama

Reklama