Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simon Templar nemá žádnou rodinu ani domov. Simon Templar vlastně není ani jeho pravé jméno. Známý také jako „Svatý“ Simon, protože pro své akce vymýšlí falešné identity pojmenované podle katolických svatých, je jedním z nejúspěšnějších zlodějů. Úhledný, ušlechtilý a mistr převleků, Simon dokáže přelstít policii znovu a znovu. Pro svou další „práci“ je najat ruskou mafií – má ukrást vzorec energetické studené fúze od vědkyně Emmy Russelové. Jenže Emma je ještě víc okouzlující než samotný Simon a jinak chladnému zloději zvládne ukrást srdce. Simon a jeho nová láska tak musí přelstít ruskou mafii, a z „práce“ je tak rázem boj a holý život. (Viacom)

(více)

Recenze (158)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Osobně mám hodně rád filmy o geniálních profesionálních zlodějích, a o Valu Kilmerovi tvrdím, že Svatý je jedním z jeho filmů, kde opravdu hraje (a to dobře). A kdybych měl vybrat nejvíc sexy vědeckou pracovnici všech dob, dlouho, dlouho bych váhal mezi Denise Richards ve World Is Not Enough (to ale taky byla daleko "větší pravda", když mi bylo tch patnáct:)) a Elisabeth Shue, která je v tomhle filmu neskutečně sladká (to platí stále;)). Jeden pohled do těch očí a jsem ztracen. Scénář se mi líbil, trochu připomínal Ikonu od Forsytha, i když jejích kvalit zdaleka nedosahuje;) Co je jednoznačně geniální, je hudba. Samotný počin Graema Revella je hodně dobrý, ale ve filmu úplně zaniká...Hlavní téma od Orbitalu se dá jen těžko zapomenout, podobně jako Polaroid Millenium od Superior, ale tyhle dvě skladby postřehnete jen díky titulkům:) Vzato kolem a kolem, souhlasím s Radyoem, že to nějak není ono - je tu spousta romantiky a akce, ale nějak to nejde dohromady...jenže za tu Elisabeth Shue a především její oči (ach-můj-bože) a pozvednutí slávy mého oblíbence Shelleyho ty **** prostě dát musím, i když je to "jenom" sedmdesátka. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím říct, že filmy s Valem Kilmerem nevyhledávám a tohle je jen jeden z mála, který jsem s tímto hercem viděl. Zaujal mě hlavně námět, který patří k hlavní pozitivu filmu. První půlka se velmi povedla a já jsem si říkal, že snad tomu dám i 4 hvězdy, ale závěr se zvrhnul do kategorie B, a tak jen 65% a 3 hvězdy. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Simon Templar (Val Kilmer) je nájemný zloděj, který se snaží dosáhnout svého snu - vydělat 50 miliónu dolarů a s touto prací skončit. Při jedné ze svých posledních prací ukradne šéfovi ruské mafie Treťjakovi či za milión dolarů. Ten ale není až tak moc naštvaný a naopak si Simona najme na další kšeft - získat informace o projektu Emmy Russelové (Elisabeth Shue), která se zabývá vývojem studené fúze, zdrojem levné energie. Ale Simon se do Emmy zamiluje, a snaží se ji před Treťjakem zachránit, což se velmi rychle změní v boj o holý život... Ničím nevyjímečný polo-akční thriller, který kromě krásy Elisabeth Shue a zajímavých převleků (nejen změna ohozu, ale kompletní změna osobnosti včetně vhodně zvoleného jména) Vala Kilmera. Jinak ve filmu nejde o nic jiného, než o pravěkou hru na kočku a myš, kterou, i přes totální převahu koček (= ruská mafie) myš zřetelně vyhrává. Na jedno podívání dobré, ale znovu si film asi už nepustím.. ()

Ali-eN 

všechny recenze uživatele

Tento film je moje srdeční záležitost a pamatuju si, že když přišel do lokální videopujčovny v několika kopiích, přesto jsem na něho musel čekat asi týden, než jsem si ho mohl pujčit pro vlastní archivaci. :) V dnešní době je snímek zajimavý tím, že zachycuje ducha času Jelcinovské éry postsovětského Ruska a má taky zvláštní mrazivou atmosféru na kterou se v teple dobře dívá. :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku vše vypadalo na svižnou akci ála Bond, jen místo agenta jejího veličenstva je hrdinou nezávislý špion-zloděj... Pak se film začal topit v rozpačitých romantických scénách, veškerá zajímavost šla do kytek, zdřímla jsem si a na patře zůstala pachuť průměru. Třeba jednou dokoukám - nenadchlo mě to, neznechutilo mě to: Kilmera sice nemusím, ale snesu, E. Shue mám poněkud zafixovanou v roli retardované, tak jsem jí vědkyni příliš nežrala, zlí rusáci jsou otravné klišé, nicméně koho by zajímali zlí albánci, že? Zkrátka obstojný průměr. 55% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • V záverečnej scéne, keď Simon šoféruje a počúva správy v rádiu, odraz slnečného svetla v čelnom skle vytvorí svätožiaru okolo jeho hlavy. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hvězda Bridgertonu míří do filmu

Hvězda Bridgertonu míří do filmu

01.10.2021

Herec Rege-Jean Page, jehož budou diváci a zejména divačky znát především díky roli v seriálovém hitu Bridgerton, zatím na filmovém poli takový úspěch nezaznamenal. To by se ale brzy mělo změnit. Už… (více)

Chris Pratt bude Svatý

Chris Pratt bude Svatý

17.11.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Strážci galaxie) jedná o hlavní roli v restartu filmové série Svatý od studia Paramount Pictures. Příběh sleduje muže jménem Simon Templar, který čistí svět od… (více)

Reklama

Reklama