Reklama

Reklama

Ginga eijú densecu: Waga juku wa hoši no taikai

  • Japonsko 銀河英雄伝説: わが征くは星の大海 (více)

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Předehra ke 110-dílnému seriálu Ginga eiyû densetsu se vcelku povedla. Ovšem je třeba chápat, že se skutečně jedná jen o předehru, jakýsi pilot, a pokud nemáte v plánu seriál, tak se na tenhle filmeček nemá cenu dívat. Na druhou stranu seriál lze zhlédnout bez něj. Film pojednává o prvním střetnutí mezi hlavními hrdiny seriálu Yang Wen-Lim a Reinhardem von Muesel (později von Lohengramm). O čem je seriál, si můžete počíst zde. Jakožto fanda série dávám lepší ****, ač se tomu ostatní možná budou divit. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od kolegů spolukomentátorů, já seriál neznám ani v nejbližších letech znát nebudu, čas je veličina nedostatková a má ignorance pro mnohadílná anime je asi na vrcholu možností, takže... Dá se tenhle pilot vnímat sám o sobě? Vlastně docela i jo, byť by mu alespoň určité jasné ukončení, jenže vlastně mi to ani moc nevadilo, jelikož má těchle šedesát minut dost zajímavou Auru, co se dá popsat jako... Star Trek, kde se místo objevování nejzazší hranice a tajemství vesmírů klade důraz na military sci-fi. A je to fajn, jestli se někdy rozhodnu zlámat si pár končetin a zajistit si pár týdnů volného času, seriál by vůbec nemusel bejt špatnej. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa po dlhej dobe dokopal k pilotnému filmu, ktorý odštartuje moju vesmírnu púť v jednom z najskvostnejších anime opusov, aké sa kedy zrodili v našej galaxii. Film sa nesie v komornejšom duchu, a zameriava sa na letmé predstavenie niektorých hlavných postáv, najmä Komodora Yang Wenli a Admirála Reihardt von Musel (ešte pod starým menom), a sleduje ich prvé stretnutie v ľútom boji zúriacej galaktickej vojny. Ešte to ani zďaleka nie je úplne ono, chýba tu ten veľkolepý background, obsiahle, ale záživné vysvetľovačky, detailné vykreslenie oboch súperiacich veľmocí a štátnych zriadení, ani súboje nie sú ešte tak strhujúce a masívne. Vo filme sa skôr dočkáme prvotných vnútorných rozkolov v generálnom štábe oboch strán, otázky morálky a lojality mužstva, záludných, ale ešte nie tak rafinovaných stratégií a ľahkého načrtnutia verejného života a vnútornej politiky Impéria - Demokratický zväz planét sa k slovu ešte len dostane, rovnako ako takmer asimovovská schéma vývoja vojny (ak niekto čítal sériu Nadácia vie, o čom hovorím). Ako úvod a predohra veľmi dobré, samostatne si až tak skvele nestojí, ale i tak sa jedná o kvalitné dielo. 75% ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Zub času sice hlodá, ale v tomto případě to ani moc nevadí. Spojení vesmírných bitev a klasické muziky je dechberoucí. Už se těším na seriál.. ^_^ ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Docela povedený pilot k hlavnímu seriálu. Viděl jse ho ale až mnohem později a o moc jsem nepřišel. Moc se mi líbila animace a vůbec celkově kresba... Ujíždím na anime před rokem 2000... Vypadaly nějak líp. :) 8.5/10 ()

Llou 

všechny recenze uživatele

"Jestliže je v lidských dějinách něco jako "pokrok", jen těžko by někdo řekl, že tento "pokrok" nemá svůj původ ve válce" Velmi povedený úvod do ságy Legendy galaktických hrdinů. Chronologicky tato sága začíná s Gaiden, pokračuje právě tímto filmem, pak následuje filmem Aratanaru tatakai no džokjoku, společně s prvními dvěma epizodami samotného seriálu. Osobně si myslím, že nejlepší způsob, jak se na celou věc podívat je začít s dvěma jmenovanými filmy, poté samotný seriál a poté Gaiden. ()

Reklama

Reklama