Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

strougy 

všechny recenze uživatele

Sice maličko jednostraná, přesto velice zábavná upírská akce poplatná jednoduché comicsové estetice. Veškeré detaily jsou zde tak dovedeny až ad absurdum, takže Arucard musí vypadat "cool" v každém momentě, kdy se objeví, protivníci jsou šílení až běda, zbraně větší než jejich majitelé a krev zde prolitá by zaplnila minimálně jeden, ne-li rovnou dva oceány. I přes nezajímavou hlavní zápletku a její nedotaženost a otravnou postavu Ceres, jenž do stylizace seriálu svojí až příliš standartní rolí vůbec nezapadá a její problémy mi byly zcela ukradené, jsem se tak po většinu doby slušně bavil. Slabší 4* s dodatkem, že seriál dále rozvíjející OVA mi už za další čas nestojí a s klidem na duši si ji nechám ujít. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Hellsing je pro mnohé prvním (a někdy i jediným) anime. Já už mám za sebou přibližně stovku titulů, takže mě samozřejmě nemůže až tak nadchnout. Svým způsobem se jedná jen o komiksová jatka zalité rudou krví. O příběh zde ani tak nejde, postavy se nijak nevyvíjej, ale když máte hlavní hvězdu s obličejem a brýlemi Alucarda, tak není o zábavu nouze. Navrch přidávám ještě jeden bod za dobře namíchaný hudební koktejl... 8/10 ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Když se i po letech znovu z nudy kouknete na Alucardův příběh, nestačíte se divit, že pocity máte pořád stejné, jako před lety. Dokonalost sama. Skvělý příběh, skvělé postavy, důstojné souboje, hromada krve. Za mě klasika, kterou by měl každý anime fanoušek aspoň jednou vidět. (A ti, kteří to už viděli, by si to mohli po letech zopakovat) 10/10 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Štýlová prechádzka ružovou... pardon, krvavou záhradou, ktorá nemá chybu (a ani obdoby v histórii anime, hlavne čo sa brutálnosti a Alucarda týka). Bingo! Toto je presne môj vkus a jemne komiksovejšie štylizovaný Hellsing Ultimate ešte pritláča, čo je len dobre (kto by predsa nechcel vidieť brutálny masaker jednotiek BOPE v brazílskom hoteli, fenomenálny súboj na lodi či epickú londýnsku apokalypsu?). Labužnícka záležitosť len pre tie najvyberanejšie jazýčky fanúšikov anime. Alucard je jedna z najtemnejších a najzaujímavejších rozanimovaných postáv vôbec. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Hellsing je urcite jednim z tech znamejsich ditek matozne zily anime-hororu. Jeho cold, wild, sexy beast image, doplnuje skvela rockova hudba. O to vice u srdce zaboli stupidni dej lepe receno absence pribehu a stupidni zaporaci, ktere od hanby zachranuje snad jenom konflikt s priestem. Ostatni alucardovi oponentni jsou blby samorobitka a incognito je vrcholne otresna postavicka. Kdyby se hellsing roztahl na vic dilu, urcite bychom byli obeznameni i s alucardovou minulosti, treba se i dozvedeli jak vlastne otec hellsing zamašlil pro dcerku do sklepa drakulu. Neni to spatny serial, ale tolik nevyuziteho prostoru proste zamrzi ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)
  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)
  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)

Reklama

Reklama