Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Komedie z amerického prezidentského prostředí jsem si oblíbil už v dětství a ani nevím proč. Dave patří k jedněm těm nejlepším, co v tomto žánru vzniklo. Kevin Kline a Sigourney Weaver jsou ve svých rolích úžasní a ostatní herci nijak nezaostávají. I téma výměny prezidenta je docela zajímavé. Dave není dokonalý film, ale rozhodně se jedná o vysoký nadprůměr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Máte už dvojníka, který mne zastoupí.…. Taková romantická pohádka, jak obyčejný chlapík s dobrým srdcem ke štěstí přišel. Některé situace jsou absurdní, některé vtipné, někdy se zase hraje na city. Prostě pohádka, ve které se mluví slušně. Role K.Klina má dvě polohy, kdy ta bláznivá a dovádivá má jasně navrch před tou vážnou. Po letech však konstatuji, že se to okouká…. ()

Reklama

#47 

všechny recenze uživatele

Taky se vždycky divíte jak můžou politici dělat taková nepochopitelná rozhodnutí? Taky se naštvete když zjistíte na jaké zhovadilosti jdou peníze ze státního rozpočtu? Myslíte si taky že politici řeší hlavně kraviny a na podstatné věci nemají odvahu, vůli, či mozkovou hmotu?...Dave je klasický případ toho, jak by politika vypadala kdyby se na nejvýznamější výkonnou funkci ve státě dostal obyčejný, nezkorumpovaný, racionálně myslící člověk, který přesně ví co národ potřebuje, nechce být pouze loutkou v rukou lobbistů a jeho primárním posláním v politice není co nejdelší udržení si pěkného korýtka a po ukončení politické kariéry odchod na nějakou pěknou dobře placenou trafiku, získanou díky kontaktům v politice nabraným. Dave skutečně chce být tím čím by politik měl být.Ty necelé dvě hodinky filmu uběhnou jako voda, já osobně jsem se nenudil ani vteřinu a pokud máte rádi politickou satiru...vřele doporučuji...tento film si nedělá srandu jen z Bílého domu, politika je totiž stejný mrdník všude na světě, jen někde větší, někde menší. ()

Simgal 

všechny recenze uživatele

Je to taková zvláštnost. Na jednu stranu nemám rád takový ten Americký patos, který se ve filmech vidí čím dál častěji. Napríklad vlající vlajka USA přes půl plátna nejlépe při západu Slunce a za doprovodu nějaké dojemné melodie. Při takových scénách se ve mě probouzí už pomalu odpor. Na druhou stranu mám velice rád filmy z prostředí ryze amerického a prezidentské filmy nejsou vyjímkou. Už nějaký čas jsem chtěl Davea vidět, ale až nedávno se mi k tomu naskytla příležitost. I když, jsem po pár desítkách minut věděl, jak to všechno dopadne, tak jsem si i přesto tento snímek pořádně užil. Ne že by to byla komedie, u které se budete smát od začátku do konce. Je to prostě perfektní volba, když si chcete prostě sednout k obrazovce a odpočinout si při sledování nějakého kvalitního filmu. Tím Dave bezesporu je a já si ho kdykoliv rád pustím znovu. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný film z devadesátek, který k mému překvapení krásně uteče a pobaví. Dave musí být politickým vzorem a prototyp sympaťáka pro všechny. Jakým stylem kličkuje v oválné pracovně, pozná lásku, je zábava od začátku do konce a to vše pojato tak mile růžovými brýlemi. Mimo jiné bych nikdy neřekl, že Sigourny Weaver může vypadat sexy !!!.......8/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama