Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film o záměně amerického prezidenta. Žádný bláznivý Reitman ve stylu Krotitelů duchů či bláznivý Reitman jako v Evoluci, nýbrž tohle je detailně propracovaná inteligentní komedie s vážným tématem, jak zastoupit prezidenta v kómatu. I když si chvílemi říká divák, že první dáma by poznala okamžitě svého manžela, tak tady jej pozná až po čase a nakonec se z toho vyvine i pěkný románek. Kevin Kline dvojníka zahrál bravurně stejně tak jako Sigourney Weaver první dámu, ale u ní mě to vůbec nepřekvapuje. Reitman ji měl již ověřenou z Vetřelců a především ze svých Krotitelů duchů a podle mě do role první dámy se z těch hereček 80. a 90. let hodí nejvíce. A ti dva prezidentovi rádci hráli také skvěle. K tomu propracovaný scénář a je tu pro mě jedno velké překvapení. Škoda jen, že tento film není tak známý jako jiné od Ivana Reitmana. [6270. hodnocení, 160. komentář, 71%] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $63,270,710Tržby Celosvetovo $70,600,000║ __Ivan Reitman a jeho práca s hercami bola vždy prvotriedna, čo samozrejme veľkolepo potvrdzuje aj v tomto filme. Film sa opiera o dosť ťažko spracovateľnú tému, hlavne čo sa týka stráviteľnosti a v tomto Reitman maximálne prekvapuje a po celý čas nám podáva výborne gradujúci príbeh plný nádeje na lepší život, bez toho aby tam bola natlačená akákoľvek umelosť či dokonca klasická americká patetickosť aká je vo väčšine podobných filmov opierajúcich sa o vlastenectvo. "Neskutočne silné prevedenie príbehu o tom aké krásne by to bolo keby sa vládlo pre ľudí." __/100%/ ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dave Kovic (Kevin Kline) je vybrán jako prezidentův dvojník, ale náhoda tomu chce, že bude muset za skutečného prezidenta Billa Mitchella, kterého postihne mozková mrtvice, zaskočit na plný úvazek... Pohodový film s příjemným hereckým obsazením. Arnold Schwarzenegger se objeví pouze v cameo roli, aby dětem řekl, že nemaji jíst koblihy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Učebnice chytrého humoru a lehké politické satiry. Nevídaná plejáda patřičně využitých hereckých hvězd v nereálném, avšak stoprocentně účinném a inteligentně vypointovaném příběhu ze zákulisí vysoké, korupcí a přetvářkou prolezlé politiky. Úlisně šmejdský Frank Langella versus tradičně dokonalý Kevin Kline spolu s přesně zabudovanou romantikou a silným finále tvoří mega příjemný zážitek, který v součtu nemá výrazně slabších míst (snad jen předfinální část pod tíhou nahromaděných konfliktů trochu drhne). Při závěrečném loučení s šéfem ochranky Vingem Rhamesem jsem měl fakt na krajíčku... 85% a ta pátá * za čiré názorové i pocitové sympatie. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ivan Reitman je výborný režisér. Jeho filmy si zachovávají vždy nadhled, eleganci a hlavně humor, který není ani v nejmenším pokleslý. (Mluvím hlavně o Krotitelých duchů 1 a 2.) A pokaždé si k tomu přizve kvalitní herce. A tenhle film není výjimka, takže plné hodnocení je tu zcela oprávněné. Navíc, nebudu ani trochu kecat, když řeknu, že tento film má opravdu duši. Rád se na něj znovu podívám. A věřím, že mě nezklame ani podruhé, potřetí... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama