Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dvojníkem amerického presidenta aneb Všechno dobře dopadne, protože musí. 1) Politická satira je vděčné téma. Scénárista Gary Ross využil své minulosti jako politického poradce presidentských kandidátů a sepsal velmi koukatelnou a příjemnou úsměvnou komedii, kde sice víte předem, jak vše dopadne, ale prožitek ze sledování vám to neubere. 2) Přidejte řemeslnou zručnost výrobců a máte film, který jistě neudělá díru do světa kinematografie, ale na který se opakovaně rád koukám. 3) A těm, kteří ve snímku vidí pouhou nudnou řemeslnou rutinu a spekulují o tom, kterého díla že je to remake (nabízí se jich celá řada), mohu jen říci slovy šéfa presidentského úřadu Boba Alexandra: Ho ho ho! Die, you pond scum! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dave Kopic (Kevin Kline), stoprocentní dvojník prezidenta Spojených států, je osloven s nabídkou, která se neodmítá. Zastoupit prezidenta, který dostal srdeční záchvat při jednom ze svých záletů, a stabilizovat tak zemi, která by nepochybně bez prezidenta kráčela do ohnivých pekel. Jenže Dave se svým dobráckým srdcem se úřadu ujme s plnou silou, což není dvakrát po chuti personálnímu šéfovi Bílého domu Bobu Alexandrovi (Frank Lagella), který by se sám chtěl stát prezidentem. Naopak si svými činy získává srdce prostých Američanů, ale i první dámy (Sigourny Weaver) ... Jojo, Ivan Reitman prostě umí. Jeho filmu sice nedostávají desítky ocenění, nicméně vždy skvěle pobaví, a je vcelku jedno jak často se je rozhodnou naše televize opakovat. Dave je typickým představitelem Reitmanova komediálního stylu - člověk se nesmí moc zamýšlet nad otázkami jak je sakra možné tohlencto nebo tamto by se určitě stát nemohlo, a film si užívat jako celku. Velký podíl na tom má Kevin Kline - jeho dvojrole je zcela bezchybná - škoda že nedostal větší prostor i jako "zlý" prezident... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Máte už dvojníka, který mne zastoupí.…. Taková romantická pohádka, jak obyčejný chlapík s dobrým srdcem ke štěstí přišel. Některé situace jsou absurdní, některé vtipné, někdy se zase hraje na city. Prostě pohádka, ve které se mluví slušně. Role K.Klina má dvě polohy, kdy ta bláznivá a dovádivá má jasně navrch před tou vážnou. Po letech však konstatuji, že se to okouká…. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně se divím, že jsem tohle dokázal sledovat až do konce. Americký prezident má identického dvojníka, a z jejich záměn vyplývá většina situací. Kriste na nebi, ale co je na tom zajímavého!!!! Kevin Kline a Sigourney Weaver jsou dobří herci, ale v tomhle filmu snad účinkují nějakým omylem. Přísahám, že jsem se ani jednou nezasmál. Nebylo čemu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie! Taková ta klasická Amerika! Trochu smích, trochu doják, trochu nervy! Supr obsazení. Dřív jsem o existenci dvojníků Daveů neměl potuchy, teď v poslední době jsem to viděl namátkově v bedně snad třikrát. Jo, pokaždý se mi to zdá lepší a lepší! Možná životní role Kevina. Chválím určitě i Vinga Rhamese. 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama