Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Budoucnost se jeví opravdu hrozivě. Díky stále se zvyšujícímu počtu superhrdinů už na světě nezůstali téměř žádní zločinci, které by bylo možné mírnit a usměrňovat. Tato skutečnost nejvíc trápí miliardáře Lance neboli kapitána Úžasného, který tak nemá do čeho píchnout a nudí se. Aby město Champion City zažilo aspoň nějaké vzrušení, zaslouží se o propuštění obávaného gangstera Casanovy Frankensteina. To byla ale chyba. Casanova Frankenstein nelení a Lance unese. Druhořadí superhrdinové se dostávají nečekaně ke slovu. Jejich jasným cílem je osvobodit kapitána Úžasného z rukou nebezpečného šílence a zachránit celý svět. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

choze 

všechny recenze uživatele

"VĚDEL JSEM, ŽE SE NEMůŽETE ZMĚNIT!" - "A JÁ VĚDĚL, ŽE TO VÍTE." - "VĚDĚL JSEM TO. A TAKY JSEM VĚDĚL, ŽE VY JSTE VĚDĚL, ŽE JÁ VÍM, ŽE VY VÍTE!" - "ALE JÁ NE, JÁ JEN VĚDĚL, ŽE VY VÍTE, ŽE JÁ VÍM. (s vítězným úsměvem) VĚDĚL JSTE TO?" - (zaváhá) "SAMOZŘEJMĚ." Sympatická parodie na superhrdiny, která měla tu smůlu, že přišla moc brzy. S unikátním obsazením a skvělými dialogy a hláškami a kde má hlavní superhrdina polepený kostým reklamami a naši hrdinové bojují se superpadouchy tak, že jim poškrábou auto vidličkou. A navrch cameo Michaela Baye. "A OBLÉKÁŠ SE JAKO BUZERANT." ()

tron 

všechny recenze uživatele

Podarená, ale prehliadaná (asi právom) paródia na komiksy. Najväčším plusom sú postavy (lebo hrdinovia to nie sú). Babrák na babrákovi. Úbožiaci na pohľadanie. Napr. William H. Macy ako chlap, ktorý bije ľudí lopatou (opakujem – bije ľudí lopatou). Alebo chlapík, ktorý je neviditeľný... ale iba ak sa naňho práve nikto nepozerá. Bohatý kasting je síce v takejto kravine (že sa musím takto vyjadriť) nezvyčajný, ale chápem, prečo všetci podpísali, na papieri to muselo vyzerať bohovsky vtipne. Preto škoda plnými hrsťami rozdávaných nevydarených počítačových trikov, nemiestneho humoru a nevydareného finále. Malo to na viac. 50 % ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, já mám rád úlety, ale tahle, doufám že záměrně myšlená parodie na superhrdinské filmy, je vážně nesnesitelná demence, kterou jsem nedal ani přes veškerou toleranci, co v sobě mám. Já to v podstatě celé vnímám jen jako jednu obrovskou bizardnost, kde tvůrci popustili úzdu své fantazii, jen s tím detailem, že ona tvůrčí fantazie je tak na úrovni maximálně desetiletého dětska. Už jen ty superhrdinské schopnosti všech ústředních hrdinů byli už vážně přes čáru debility, a to nemluvím o chování jednotlivých postav a je úplně jedno, jestli jde o kladné či záporné, všichni se chovali jako pitomí retardi, herci ve svých rolích přehrávali k poblití, když si pak vzpomenu na zápletku, ještě teď si tluču hlavou o stůl, do prdele, co to bylo? Já vím, ano, bylo to celé myšleno jako totální úlet, srandička, kravinka na vypnutí mozku, to ale přeci neznamená, že se snížím na úroveň poskakující opice. Navíc ten film absolutně, ale opravdu absolutně nefunguje po stránce humoru, já se ani jednou jedinkrát nepousmál, veškeré vtípky jsou ještě v tom lepším případě jen trapné, zbytek je pak čiré zoufalství, které spíš jen uráží, než aby vyloudilo byť jen náznak vtipnosti, či zábavnosti. Mě tahle triviální divočina zkrátka vůbec, vůbec nesedla, přiblblej humor, herci a jejich postavy mě neuvěřitelně vytáčeli, zápletka zralá na vydání papírů na hlavu a je mi úplně jedno, že to celé bylo myšleno podat takto idiotsky záměrně, za mě jde fakt prostě o zcela nefunkční humel! 1* za miloučkou a půvabnou Clairu Forlani. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Najít kreslenou verzi téhle legrační podivnosti (mohla by být ovšem klidně legračnější, nezlobil bych se) v knihkupectví, tak si ji koupím, na rozdíl od nekonečných Daredevilů, Soudců Dreddů a Hellboyů, které už dávno nechávám po letmém prolistování ležet na místě. Čekat taškařici ve formě čisté parodie na komiksové hrdiny může být ošidné, takto naladěný divák, lebedící si před filmem pohledem na neobvykle silné obsazení, může být zklamán. Pokud se k filmu postavite jako k žánrovému úletu, lehce blbůstce, užijete si i mrhání hvězdným obsazením a přejdete i některé nedotažené gagy. Bavil jsem se víc než u spousty pompézních komiksovych adaptací, což je předpokládám hlavní a původní účel všech komiksových předloh se superhrdiny. Na čtyři to asi není, ale než se týrat fantastickou čtyřkou nebo něčim podobným, tak to radši všema deseti tohle. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kapitánovi Úžasnému začínají vypovídat sponzoři smlouvy, neboť všechny světové zločince již uvěznil a v takové chvíli již televizní stanice omezují záběry na hrdinův kostým. Proto Úžasný zajistí propuštění démonického zločince Casanovy Frankensteina, který však neváhá, lapí Úžasného a vytvoří gang ze všech dostupných padouchů. Záchrana světa v tuto chvíli leží na Modrém Rádžovi, Mistrovi rýče a dalších superhrdinech, kteří se z b-kategorie chtějí povedenou akcí vyšvihnout do áčka. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kalifornských lokalitách Los Angeles, Lakewood a San Marino. (Terva)
  • Policejní vozy použité ve filmu jsou Dodge Charger z roku 1968. (Terva)
  • Luis Guzmán hrál prodavače v mexické restauraci, ale jeho scény byly vystřiženy. (Terva)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama