Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdo zpočátku netušil, jak hrozivé nebezpečí přilétlo spolu s opuštěným kosmickým tělesem, které jednoho dne hlučně dosedlo v blízkosti poklidného provinčního městečka Ambrose. Podnikaví mladíci mají výhodnou turistickou atrakci, místní televizní stanice atraktivní senzaci a agenti NASA pro mimozemské civilizace, plné ruce práce. Pokouší se odhalit původ a úmysly záludných vetřelců, kteří se dokážou přisát na člověka, proniknout do jeho mozku a zcela ho ovládnout jako bezmocnou loutku, mechanicky plnící jakékoli uložené příkazy. Ani zkušený vládní veterán Andrew Nivers a jeho profesionální tým nedokážou zcela uniknout vlivu temných parazitů, kteří se rozhodli, že si zde, s pomocí svých nedobrovolných hostitelů, vybudují nový domov. Jejich lavinovitá technika množení a ofenzivní napojení na pasivní "lidské nosiče" slaví úspěch. Indikovány jsou i nasazené armádní jednotky - a tak je jediným řešením zoufalá individuální destruktivní akce, která směřuje přímo do skrytého hnízdiště vetřelců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

monolog 

všechny recenze uživatele

Přestože je to vlastně remake remaku adaptace románu, který vychází z jinýho románu, myslím že je docela zdařilý. Rozhodně mnohem lepší, než Fakulta s Elijahem Woodem, která je ze stejnýho ranku. Tohle je podle knížky Roberta Heinleina, ale téma kdy mimozemšťani ovládnou plíživě svět je a bylo tak často využíváno, že vlastně dnes ani není jasné, kdo ho první užil. Toto zpracování se mi líbilo. Nejde tu moc o triky, ani kdovíjaký exteriéry a i když hlavní postavy toho moc inteligentního nenamluví, je to zábava. Podobná zábava, jako Chobotnice s Treatem Williamsem. Obě to jsou běčka jak nohy, ale zábavný. A Donals Sutherland hraje dobře všechno, takže i tohle. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Wells, Wyndham, Asimov, Clark a Heinlein. Především oni stáli za mou vášní k žánru sci-fi. I proto mi hodně vadí, když je jejich dílo praseno. Nedávno filmaři domrvili Nadaci, ale na druhou stranu, se vcelku povedly nové Midwich kukačky. Proč je zmiňuji? Protože Vládci loutek, by si zasloužili právě takový přístup. Místo akčního a přesto sterilního polobéčka, měl vzniknout thriller s plíživou atmosférou, která by nejen naplno využila knižní námět, ale ještě ho obohatila o nové nápady. Což tady vůbec nehrozí, takže se tento film řadí mezi průměrárny, jakými jsou třeba Invaze zlodějů těl, nebo Invaze. A to jen díky účasti Sutherlanda a atraktivní látce. Jinak by to bylo čisté béčko, se solidními triky. PS: koukám, že za scénářem stojí ten samý David S. Goyer, který zrovna prasí Nadaci. Bohužel je velmi plodný, takže nepřekvapí, v čem všem má ještě pařáty. ()

Reklama

Aven 

všechny recenze uživatele

Wow, po dlouhé době děkuji Nově za odvysílání filmu. Pro mě neuvěřitelně nostalgická věc, kterou sem viděl asi v 8 letech v letním kině. Po hodině jsem odešel a byl s odpuštěním "připosranej" ještě další měsíc. I proto mě zajímalo, jak film dopadne - a upřímně bylo by lepší kdybych se k Vládcům loutek nevracel a nechal si je zafixované jako děsivý film. No ale z nostalgie ***. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Knižná predloha nám ponúkla zaujímavý námet a filmári s ním naložili v rámci svojich možností zodpovedne, ale s väčším talentom a rozpočtom mohol vzniknúť predsa len o niečo pútavejší, nápaditejší a hlavne pôsobivejší film. Takto máme možnosť sledovať (aj napriek tomu, že sa mi film páčil) skôr priemerné filmové predstavenie, ktoré rozhodne zaujme, ale výraznejší dojem nezanechá. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pěkný sci-fi, vetřelci si nás krásně podmaňují a dostávají se nám do hlavy. Tyhle invaze mám rád, je pěkné sledvat ten boj lidí o život a i před sebou , neboť nikdo si není jistý nikým. Děj byl místy poměrně předvydatelný, přesto to dobré atmosféře neubralo nic. Vetřelci rovněž jsou pěkně vytvoření. ()

Galerie (26)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama