Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Poté co přežila útok Godzilly na San Francisco Cate šokuje další skandální tajemství. Obklopená řadou hrozeb se vydává na dobrodružné pátrání po celém světě za pravdou o své rodině a tajuplné organizaci zvané Monarch. (Apple TV+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (77)

NiWi 

všechny recenze uživatele

První seriál v MonsterVerse si dal za úkol představit historii a fungování tajemné organizace Monarch, a minimálně u toho prvního dělá velmi dobrou práci. Linka z minulosti pojednávající o začátcích Monarchu nejenže nabízí zajímavé nové poznatky a buduje mytologii. Také ukazuje úskalí které skýtá tak kolosální objev a vytvoření vládní organizace, o které ale vláda nesmí vědět zas tak moc. Dalším plusem jsou sympatické postavy, kterým vévodí charismatická dvojice Wyatt Russell a Mari Yamamoto. To se bohužel nedá říct o druhé časové lince v současnosti, která je o dost méně zajímavá. "Současný" Monarch se v ní dočkal oproti filmům značné degradace, a jediná postava která za něco stojí a táhne děj kupředu je Kurt Russell, tedy starší verze stejné postavy z minulosti. Postavy Anny Sawai (Cate) a Kiersey Clemons (May) jsou otravné a seriál se jim věnuje až moc, což ubližuje především tempu jednotlivých dílů. Je sice hezké, že se nám tvůrci snaží nabídnout pohled na katastrofické monster eventy z pohledu lidí a jejich osobní příběhy, ale tady je to zkrátka nezajímavé, a kromě asi dvou mental breakdownů to absolutně nijak seriálu neslouží a neovlivňuje to vztahy postav. Rodinný trojúhelník a linka s hledáním otce bohužel rychle přestane být zajímavá a sloužit jako pojítko obou časových linek. Osobně moc nechápu stížnosti na počet monster. Myslím že jich je v seriálu dostatek, a hlavně o nich seriál být nikdy neměl, i když k Monarchu patří. Kvalita efektů je pak kolísavá, ale to asi nelze úplně seriálu vytýkat. Obecně jde o seriál především pro fanoušky MonsterVerse jako já, kteří k němu budou i přes všechny chyby shovívavější, Kdyby děj seriálu sledoval čistě jen historickou cestu organizace, udělali by tvůrci daleko lépe. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dvě dějové linie, které spolu souvisí a odkazují na sebe. Ta v 50 letech není špatná a je alespoň trochu zajímavá. Ta v roce 2015 je příšerná, a to hlavně díky japonskému castingu. Herci nesympatičtí a role napsané na pěst. Jediné pozitivum je Kurt Russell, který nad všemi vyčnívá, stejně jako Godzilla. Nedokoukal jsem to celý, protože to prostě nešlo. ()

Reklama

matt6 

všechny recenze uživatele

Typický príklad zbytočného seriálu, ktorý je len vsuvka do monsterversa Godzilla x Kong. Veľmi obstojne by toto dielo fungovalo, keby namiesto 10-dielnej série dostaneme max 2 hodinový film. Nedokážem odpustiť uťahanosť niektorých dielov, ktoré sú umelo naťahované kvôli predĺženiu stopáže. Pri bežnej filmovej dĺžke by bol dej svižný, plný zvratov a patrične dobrodružný v štýle Lovcov pokladov a prepojenie s ďalšími filmami by pôsobilo oveľa kompaktnejšie. Nebolo by potrebné ani väčšie množstvo monštier, pokojne aj menej. Vo výsledku som viac menej spokojný, keďže posledné 2 časti boli pomerne svižné, konečne sa vysvetlili viaceré otázky a to nekonečné pátranie malo svoju pointu. Navnadenie na filmové pokračovanie sa teda koná a vďaka rozpracovaniu tohto univerza ma donútilo čo to odpustiť aj prvému stretu Godzilly s Kongom. Obávam sa, že to bude pokračovať ešte viac dolu vodou, ale verím v opak. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál asi vzbuzuje dost emocí a všechny ostatní emoce ze svého pohledu chápu, ať už nalevo i napravo. Jenže mě zároveň bavilo celý to vyznění. Je to o postavách. Je to o Monarchu. V těhle ohledech seriál splnil veškeré moje očekávání. Přestože uznávám (pohledem zpět) že moje hodnocení by asi bylo trochu jiné, pokud by byl Monach venku celý najednou. Ale ve výsledku to byl fajn seriál, který se nemá za co stydět. Stejně jako já, když sem tohle píšu. Tak snad pa u druhý série  :) 85% :) ()

LND 

všechny recenze uživatele

Monarch má něco, co většině moderních seriálů chybí, a to je jakási dotaženost. Moc se mi líbí, že to není plně cliffhanger-driven, ale vyhrocené scény mívají patřičnou dohru. Ačkoli by druhá polovina zasloužila trošku zkrátit, není to nic hrozného. Co hrozné je, je postava Kiersey Clemons. Naopak dějová linka z minulosti a příslušní herci jsou výteční. A na závěr můj názor k tomu, že příšery mají minimální screen time: Jsem rád. Až budu chtít vidět, jak Godzilla rozmlátí město, můžu si znovu pustit kterýkoliv z již viděných filmů. Jak praví klasik: Jestli je to o něčom, tak má to bejt o lidech. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (15)

  • Vzhled Iónského draka byl inspirován mořským ďasem (tlama a tvar hlavy), jeho křídla pak připomínají křídla létajících ryb. (NiWi)
  • Monstrum z této epizody dostalo název „Frost Vark Titan“ a jde o titána, jehož vzhled byl inspirován luskouny a krtkem hvězdonosým. Jeho unikátní schopností je rapidní snížení teploty za pomoci svých ústních výrůstků, kdy dokáže nechat cokoliv ve vteřině zmrznout na kost. (NiWi)

Reklama

Reklama