Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (249)

movieband 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná podívaná, kde akce střídá akci, kde o humor není nouze, nikdo si na nic nehraje a jede se jedna velká zábavná linka, u které člověk vypne mozek a nechá se drtit velkými monstry. Přijde mi, že to snad netočil stejný tým jako GozillaxKong. U předešlého snímku se jednalo o nekonzistentní jízdu. Tady se upustilo od vážnosti, a zůstal jen humor. A podle toho taky film vypadá. Všichni si to užívají, a tak to má v případě monster bijáku být. Klidně bych si dal pokračování ve stejném duchu. Kvalita série - Godzilla 85%, Ostrov Lebek 85%, Král Monster 90%, GxK 65%, Nové Impérium 80%. P.S Hejt moc nechápu. U obdobných filmů nelze čekat filozofické díla nebo bezchybné scénáře. Ta přepálenost k tomu patří. Záleží jen na míře tolerance. P.P.S. Jsem rád za tým, že se poučili, ubrali na lidském faktoru a nechali víc prostoru monstrům. Zaměření na Iwy byla trefa do černého. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je to lepšie ako predošlý diel, no určite je to o dva Kongové chlpy a o jednu Godzilu šupinu akčnejšie ako predošlý diel. Nič iné som vlastne ani nečakal. Dvojka pokračuje tam, kde sme skončili, v Kongovom novom domove, dutej zemi, ktorá je tak trochu záhadná a skrývajú sa v nej ďalšie záhady, ďalšie svety, ďalšie nástrahy, ďalšie monštra, ďalšia akcia, no skratka sa v nej odohráva celý tento diel, preto aj ten názov - Nová ríša. Okrem Kong a Godzilly sa vrátilo aj pár postav s predošlého dielu, no tie vlastne ani nikoho nezaujímajú a každý je aj tak zvedavý na Konga s Godzillou. Zatiaľ čo v predošlom diely, dostala opička a jašterka, takmer rovnaký priestor na plátne, tento krát je v hlavnej úlohe Kong, ktorý je tu ako bádateľ, až kým nenarazí na novú civilizáciu, ktorú terorizuje hnusný opičiak. A aj keď je Kong pekne veľký opičák, je v menšine a bude musieť vyjsť na povrch a znovu spojiť sily s Godzillou, ktorá si medzi tým počas filmu, robila na povrchu poriadky s inými Kaiju príšerami a obliekla sa do nového sexi ružového kabátiku, aby sa mohli predávať aj ružové Godzilly. Priznám sa, že som trošku sklamaný s toho, že tu hrá Godzilla iba druhé husle, no koniec koncov som sa nenudil, pretože Adam Wingard aj na druhý krát vie ako zaujať na ploche dvoch hodín. Efekty, či hudba taktiež v pohode, no v závere som čakal aspoň scénu za titulkami, bohužiaľ neprišla, tak vy, čo chcete na ňu tiež čakať, tak nečakajte. Na záver, len dodám, že sa v tomto univerze celkom bavím a dúfam, že sa dočkáme aj ďalších filmov s Monster-verse. 75% - 4* ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavný blockbuster. Prvé dve tretiny vynikajúce, potom sa preklopí do bordelu. Najviac potešili dlhé scény bez slov a hromada atrakcií. Výborná zábava a škoda, že sa vo finále tak uletelo. Mohol to byť monster ekvivalent Rýchlo a zbesilo. To znamená: úplne blbé a maximálne zábavné. Takto je to iba úplne blbé a veľmi dlho maximálne zábavné...a na konci otravné . Ale stále najlepší dil série. 7/10 ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Uf, tady se mi už těžko hodnotí. Na jednu stranu mě mrzí, kam se nová verze Godzilly přesměrovala, z celkem realistickýho katastrofickýho fláku k barevným paletám a kámoši jak hrom se vším co je větší jak Everest. Akce je sice přehledná, pestrá a z části zábavná, ale je to prostě monsterverse Fast and Furious. Země v zemi za blánou, kde žijí lidé, to mě poser. 3* a.k.a 55% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bolo tu veľa Konga. Toho Konga aj prisťahovalcov z Konga. Inak sa ale opäť len vsadilo na vizuál, zápletka a príbeh v podstate žiadna a tak nechajú príšery pár krát poriadne grgnúť, aby divák náhodou nezaspal. Chýbala tomu temná atmosféra a účelom bolo len dostať monštrá k finálnemu boju, no nevedeli ako poriadne vyplniť tých 100 minút predtým . ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • Původně byl zvažován název „Son of Kong“ – studio Legendary totiž vlastnilo práva na postavu Godzilly pouze do roku 2020, přičemž nebylo jisté, zdali jim je společnost Toho prodlouží. Zajímavostí také je, že stejný název nesl už jeden film z roku 1933. (fiLLthe3DD)
  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • Ve filmu Godzilla svede souboj s titánem jménem Scylla. V prequelovém komiksu k filmu je popsána cesta Scylly. Ta nejprve vyplenila jadernou elektrárnu v Indii, poté nukleární laboratoře ve Velké Británii, následně skrytou americkou leteckou základnu až se dostala do Říma, kde ji poprvé uvidíme ve filmu. (NiWi)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama