Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestatřicetiletému Maxovi se to podařilo. Stal se vypravěčem svých tří desítek let; film se postupně vymanil z amatérských neduhů a byl stále lepší a vypracovanější. Jenže na scénu vstupuje další Maxova vášeň - zájem o ženy. Ale vzhledem k neutuchající potřebě neustále vše natáčet, nedokáže navázat žádný vztah. Už, už se zdá, že oboje nebude nikdy mít. Ale přeci jen přichází den D: Max potkává Lucii. Krásnou dívku, které kamera nevadí. Není prostě jako ostatní .... Společně propadají vášni milovat i filmovat!

Nápaditý snímek natočený s humornou nadsázkou a příjemnou melancholií vybrali kritici do sekce Dny kritiků Variety na MFF v Karlových Varech 2003, kde se setkal s velkým diváckým ohlasem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Filmpub.cz (Aleš Herda)

"Má kamera a já není nijak přelomovou událostí světové kinematografie. Dokáže však plnit jednu ze základních funkcí umění - ukázat nám běžné věci okolo nás novýma očima. Je to film vhodný na zakončení příjemného nedělního odpoledne. Nudit se u něj určitě nebudete a já osobně jsem si z kina dlouho…"

Filmweb.cz (Matej Šišolák)

"Hodnotit tento snímek je velmi složité. K plnokrevnému filmařství totiž filmu Má kamera a já něco chybí je to právě ta drobnokresba charakterů, velké množství dějových zjednodušení i špetka nereálnosti u některých scén všechno daň zvolenému přístupu. Tvůrci filmu nás vědomě ochudili, aby pak ve…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Skutečnost, ze přihlížíme amatérským záběrům, režisér zvýrazňuje obrazem právě padající či jinak se pohybující kamery, případně mžikovým zadrhnutím pásky apod. Posedlost "tím, co bylo" prozrazuje i užití strýčkových, ještě černobílých, amatérských filmů, které se vracejí do minulých desetiletí. Max…"

Reklama

Reklama